Παραδικαστικό Νο1: Εκδόθηκε από την Βρετανία στην Ελλάδα μετά από 19 χρονια η Δικαστής Αντωνία - Ηλία Τόνια που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια - Όταν στα ντουζένια της έτρωγε σε ταβέρνα της Χαλκίδας με δικηγόρους και λοιπούς... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Παραδικαστικό Νο1: Εκδόθηκε από την Βρετανία στην Ελλάδα μετά από 19 χρονια η Δικαστής Αντωνία - Ηλία Τόνια που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια - Όταν στα ντουζένια της έτρωγε σε ταβέρνα της Χαλκίδας με δικηγόρους και λοιπούς... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η Δικαστής - Ανακρίτρια Αντωνία - Τόνια Ηλία όταν κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στο «Παραδικαστικό Κύκλωμα Νο 1» διέφυγε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία και στη Βρετανία όπου παραμένει εκεί από το 2005...

Η Αντωνία - Τόνια Ηλία έγινε γνωστή από την εμπλοκή της στο πρώτο Παραδικαστικό Κύκλωμα, και την απαγγελία κατηγοριών για κακουργηματική απάτη, δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας.

Η Αντωνία - Ηλία είχε καταδικαστεί το 2005 από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών και στη συνέχεια διέφυγε στην Αγγλία και στη Βρετανία όπου έμενε εκεί για 19 χρόνια μέχρι σήμερα καθώς η Βρετανία αρνείτο να την εκδόσει στην Ελλάδα, με την αιτιολογία ότι κινδύνευε η ζωή της στην Ελλάδα. Τι εγγυήσεις πήρε τώρα η Βρετανία από την Ελλάδα για να την εκδώσει στη χώρα μας ένας Θεός ξέρει...

Η Δικαστής - Ανακρίτρια Αντωνία - Τόνια Ηλία αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2012 με περιοριστικούς όρους από τις Βρετανικές Φυλακές φορώντας βραχιολάκι. Παρ΄ όλα αυτά, κατάφερε να καθυστερεί μέχρι και σήμερα την επιστροφή της στην Ελλάδα, ζητώντας πολιτικό άσυλο από τις Βρετανικές Δικαστικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε το βράδυ της Πέμπτης (04-04-2024) στην Ελλάδα και συνοδευόταν από δύο αστυνομικούς της Ιντερπόλ.

Η Αντωνία - Τόνια Ηλία έγινε γνωστή από την εμπλοκή της στο πρώτο Παραδικαστικό Κύκλωμα, και την απαγγελία κατηγοριών για κακουργηματική απάτη, δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας.

Το όνομά της συνδέθηκε στενά με την υπόθεση του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη τον οποίο φέρεται να ευνόησε ως Ανακρίτρια όπως και με την υπόθεση Λυμπέρη όπου κατηγορείται για δωροδοκία.

Η 63χρονη (πλέον) που αρνείται όλες τις κατηγορίες μέχρι σήμερα, δεν είχε κάνει δήλωση πόθεν έσχες για τέσσερα ολόκληρα χρόνια και πριν καταδικαστεί για την υπόθεση διέφυγε στην Αγγλία. Εκεί εμφανιζόταν ως «Αντωνία Ζαμίν» καθηγήτρια Γαλλικών.

Συνελήφθη τον Μάιο του 2011 στο Μπράιτον της Αγγλίας, βάση πέντε Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης που εκκρεμούσαν σε βάρος της.

Η Δικαστής Αντωνία - Τόνια Ηλία προφυλακίστηκε για 19 μήνες και αφέθηκε ελεύθερη τον Δεκέμβριο του 2012 φορώντας ηλεκτρονικό βραχιόλι μένοντας σε σπίτι στην Αγγλία.

Όλα αυτά τα χρόνια κάνει ότι μπορεί να μην εκδοθεί στην Ελλάδα καθώς όπως έχει πει η ίδια: «Σε καμία περίπτωση δεν θα συναινέσω στην έκδοσή μου στην Ελλάδα, γιατί τη θεωρώ παράνομη και εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Υπάρχει σκευωρία σε βάρος μου, και θέλουν να μου φορτώσουν πολλές κατηγορίες, να με βάλουν φυλακή και εκεί να χάσω τη ζωή μου από κάποιο ανεξήγητο ατύχημα».

Μάλιστα είχε δηλώσει δημόσια ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους συναδέλφους της Δικαστικούς αλλά και Εισαγγελικούς Λειτουργούς της Ελλάδας.

«Γνωρίζω καλά πως η σκοπιμότητα ζει και βασιλεύει στην Ελληνική Δικαιοσύνη είχε πει χαρακτηριστικά. Η Εισαγγελία κατασκεύασε στοιχεία και στην δική μου υπόθεση...», είχε πει μεταξύ άλλων.

Φωτογραφία - ντοκουμέντο από τη Χαλκίδα

Μέτα από έρευνα, είχαμε βρει μία φωτογραφία που τραβήχτηκε στη Χαλκίδα την περίοδο που η Αντωνία - Τόνια Ηλία ήταν ακόμη Δικαστής, πριν δηλαδή ξεσπάσει το σκάνδαλο με το «Παραδικαστικό Κύκλωμα Νο 1».

H Αντωνία - Τόνια Ηλία (αριστερά) συντρώγει με δικηγόρους και λοιπούς σε ταβέρνα της Χαλκίδας:

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί τα όσα είχε δηλώσει το 2014 σε μία από τις συνεντεύξεις της η πρώην Δικαστής Αντωνία - Τόνια Ηλία στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου («Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους Έλληνες Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς»):

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA