Δικαστήρια Βόλου: Μετά από τεράστιο υπερασπιστικό αγώνα της Κωνσταντοπούλου αθωώθηκαν οι 2 κατηγορούμενοι που είχε μηνύσει ο Δήμαρχος Μπέος - «Η μάχη που χρειάστηκε για να αθωωθούν ήταν σε συνθήκες χούντας, η δημοτική αρχή Μπέου εργαλειοποίησε την εισαγγελική και δικαστική εξουσία που παραβίασε κάθε κανόνα δικαίου σε βάρος των κατηγορουμένων...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δικαστήρια Βόλου: Μετά από τεράστιο υπερασπιστικό αγώνα της Κωνσταντοπούλου αθωώθηκαν οι 2 κατηγορούμενοι που είχε μηνύσει ο Δήμαρχος Μπέος - «Η μάχη που χρειάστηκε για να αθωωθούν ήταν σε συνθήκες χούντας, η δημοτική αρχή Μπέου εργαλειοποίησε την εισαγγελική και δικαστική εξουσία που παραβίασε κάθε κανόνα δικαίου σε βάρος των κατηγορουμένων...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυστυχώς λίγοι δικηγόροι στην Ελλάδα θα είχαν το σθένος να τα βάλουν με ένα διεφθαρμένο τοπικό σύστημα εξουσίας, -όπως συμβαίνει στη Χαλκίδα και σε άλλες επαρχιακές πόλεις-, οι περισσότεροι θα το είχαν βάλει στα πόδια και θα "πουλούσαν" τους εντολείς τους -, Την πανηγυρική αθώωση των δύο κατηγορουμένων με μηνυτή τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου πέτυχε την Πέμπτη (16-05-2024) μετά από επεισοδιακές συνεδριάσεις (με μηνύσεις, κ.α.,) με τεράστιο υπερασπιστικό αγώνα που έδωσε η δικηγόρος τους Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τα έβαλε με όλο το τοπικό σύστημα εξουσίας χωρίς να κάνει πίσω ούτε μία στιγμή, κόντρα σε όλους, κόντρα σε όλα...

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μέσα σε κλίμα πανηγυρικό μετά της αθωωτικής απόφασης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έστειλε μήνυμα αγώνα, αισιοδοξίας, μάχης, απέναντι σε κάθε εξουσία που νομίζει ότι μπορεί να τρομοκρατεί τους πολίτες, να παραβιάζει τον νόμο, να πειθαναγκάζει ελεύθερους ανθρώπους να υφίστανται παραβιάσεις της αξιοπρέπειας τους.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Από εδώ τα Δικαστήρια του Βόλου στέλνω μήνυμα αγώνας, αισιοδοξίας, μάχης, απέναντι σε κάθε εξουσία που νομίζει ότι μπορεί να τρομοκρατεί, νομίζει ότι μπορεί να παραβιάζει τον νόμο που μπορεί να πειθαναγκάζει ελεύθερους ανθρώπους να υφίστανται παραβιάσεις της αξιοπρέπειας τους.

Αθώοι οι κατηγορούμενοι, αθώοι πανηγυρικά, αλλά η μάχη που χρειάστηκε να δοθεί για να αθωωθούν, ήταν μία μάχη που δεν έπρεπε να δίνουν οι πολίτες που αγωνίζονται. Ότι ήταν αθώοι το ξέραμε από την πρώτη στιγμή, όπως ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι η δημοτική αρχή Μπέου εργαλειοποίησε την εισαγγελική και δικαστική εξουσία βρίσκοντας πρόθυμα πρόσωπα στην εισαγγελική και δικαστική αρχή για να ταλαιπωρήσουν τους κατηγορούμενους, για να τους στείλουν το μήνυμα ότι όποιος αγωνίζεται τιμωρείται. Αυτό ήταν το μήνυμα που επιχείρησε να στείλει και το δικαστήριο που δεν νομιμοποιείται να θεωρείται δικαστήριο διότι παραβίασε κάθε κανόνα δικαίου, κάθε επιταγή και εγγύηση του κράτους δικαίου. Επιχείρησε να φιμώσει και το έπραξε τους ίδιους τους κατηγορουμένους, παραποίησε τα πρακτικά της δίκης κατ΄επανάληψη, επιχείρησε να μην γραφτούν στα πρακτικά δηλώσεις της υπεράσπισης, επιχείρησε δηλαδή με κάθε τρόπο αυτό για το οποίο ξεσηκώνεται όλος ο κόσμος γιατί το βλέπει μπροστά στα μάτια του. Επιχείρησε την συγκάλυψη... 

Καταγγέλλω λοιπόν τις πρακτικές της συγκάλυψης, αυτές τις πρακτικές που και η ίδια η κυβέρνηση εφαρμόζει συγκαλύπτοντας και δικές της ευθύνες για σοβαρότατα εγκλήματα. Σε μία δίκη αθώων ανθρώπων κατ'επανάληψη συνελήφθησαν, απειλήθηκαν και με άλλους τρόπους τρομοκρατήθηκαν μάρτυρες και παριστάμενοι πολίτες σε μία δίκη αθώων πολιτών στο Μονομελές Πλημελλειοδικείο. Όπου ήρθαν σήμερα πάνω από 30 αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό, με βαρύ οπλισμό στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, πληροφορούμαι μάλιστα ότι διατάχθηκε ειδική δύναμη από το Κιλκίς για να παρίστανται στη δίκη των αθώων πολιτών και να τρομοκρατεί μάρτυρες και για να δίνονται εντολές από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου να συλληφθούν μάρτυρες. Αυτές είναι συνθήκες χούντας, το δήλωσαν και μάρτυρες ότι τρομοκρατούνται και επηρεάζονται από την αστυνομική παρουσία που ήταν έντονη και επιδεικτική. Το είπαν και οι ίδιοι αστυνομικοί όταν τους ρώτησα "σε πιο πεδίο της αρμοδιότητας τους εντάσσεται η παρουσία τους στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο". Εδώ επιχειρήθηκε με κάθε τρόπο η συγκάλυψη των ψευδομαρτυριών, της ποινικής ευθύνης του κ.Μπέου ως ηθικού αυτουργού και των 22 ψευδομαρτύρων του δημοτικών του συμβούλων σε έναν τόπο που επικρατεί η ανομία της δημοτικής αρχής, οι τραμπουκισμοί, το μπούλινγκ σε όποιον αντιδρά, τις σεξιστικές επιθέσεις και βέβαια η θρασύδειλη επαναχώρηση όπως έγινε στη δική μας δίκη... Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη με την ευθύνη δικαστικών και εισαγγελικών προσώπων, οι οποίοι εμφανίζονται επιεικείς με τις εξουσίες που δεν ελέγχουν». 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στις ποινές για τους 5 κατηγορούμενους για το Μάτι με τους 104 νεκρούς, και την τιμωρία χάδι, για την οποία μετά τις αντιδράσεις της ίδιας, ασκήθηκε έφεση.

ΒΙΝΤΕΟ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA