Η Μαρία - Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, δικηγόρος Αθηνών - Βρυξελλών και Υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλάει στο EviaZoom.gr και δεν μασάει τα λόγια της - «Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα και τα αναγνωρίζουμε, τα βλέπουμε...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Η Μαρία - Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, δικηγόρος Αθηνών - Βρυξελλών και Υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλάει στο EviaZoom.gr και δεν μασάει τα λόγια της - «Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα και τα αναγνωρίζουμε, τα βλέπουμε...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στο EviaZoom.gr και στον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσοκάνη μίλησε η 31χρονη υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία - Ωραιοζήλη Κουτσουπιά | Βρέθηκε στη Χαλκίδα το Σάββατο (11-05-2024) για να παρακολουθήσει από κοντά την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν ανήκει στην κατηγορία των celebrities που μπήκαν στα ευρωψηφοδέλτια επειδή είναι απλά πιο γνωστοί από την τηλεόραση ή από κάποιο άλλο παρεμφερές επάγγελμα. Είναι όμως μία 31χρονη επιστήμονας με «βαρύ» βιογραφικό και συγκεκριμένα δικηγόρος Βρυξελλών και Αθηνών, εξειδικευμένη σε δύσκολους τομείς της δικηγορίας, οι οποίοι μαστίζουν με δεινά την Ελλάδα ειδικά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να υπάρχει πρωτοφανές χάσμα της χώρας μας σε σχέση με άλλα Ευρωπαϊκά κράτη...

Τα τελευταία τρία χρόνια διαμένει μόνιμα στις Βρυξέλλες. Επίσης, παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Μαρία - Ωραιοζήλη Κουτσουπιά έχει ήδη να επιδείξει ένα πλουσιότατο βιογραφικό, τόσο σε κύκλους σπουδών όσο και σε θέσεις ευθύνης σε Ελλάδα και εξωτερικό, με σημαντικότερη τη θέση της, ως Προέδρου του Ινστιτούτου Δικαίου Τεχνητής Νοημοσύνης “Rythmisis“.

Το να επιλεγεί για να συμμετέχει βέβαια στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, και με προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μόνο τυχαίο δεν είναι. Αρκετοί θεωρούν πως θα αποτελέσει μία ευχάριστη έκπληξη των εκλογών. Να θυμίσουμε ότι ο κάθε ψηφοφόρος μπορεί να βάλει μέχρι 4 σταυρούς.

Γεννήθηκε στη Βέροια τον Ιούλιο του 1993 και έχει καταγωγή από Άγραφα, Νάουσα και Κερασούντα.

Πτυχιούχος της Νομικής Θεσσαλονίκης σε ηλικία 22 ετών, έλαβε στη συνέχεια δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από τη Νομική Αθηνών, στο Δημόσιο Δίκαιο και στις Διεθνείς Νομικές Σπουδές και ένα τρίτο εξειδικευμένο master στο Intellectual Property & Information, Communication Technology Law, με κατεύθυνση στην τεχνητή νοημοσύνη στα συστήματα υγείας από τη Νομική του Πανεπιστημίου KU Leuven.

Είναι διδάκτορας Νομικής Αθηνών (2022) με θέμα διατριβής "Φορείς πληροφόρησης και λήψη αποφάσεων", με την οποία επιχειρείται να τεθούν οι βάσεις ενός "Διοικητικού Δικαίου Πληροφόρησης".

Μάλιστα, μας αποκάλυψε ότι στη Χαλκίδα δεν έρχεται μόνο για διακοπές. Την γνωρίζει πολύ καλά αυτή την πόλη καθώς η αδερφή της παντρεύτηκε στη Χαλκίδα και διέμενε για πολλά χρόνια στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα.

Από το 2015 είναι δικηγόρος σε δικηγορικές εταιρείες Αθηνών και Βρυξελλών για ζητήματα τεχνητής νοημοσύνης, φαρμακευτικού δικαίου και ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, εργάστηκε σχεδόν επτά χρόνια σε μία από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες των Αθηνών (Κυριακίδης – Γεωργόπουλος) και από το 2022 εργάζεται στις Βρυξέλλες, αρχικά στην αμερικανική δικηγορική εταιρεία Keller & Heckman στο δίκαιο τροφίμων, χημικών και φαρμάκων και τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και εν συνεχεία στην αμερικανική δικηγορική εταιρεία Sidley Austin, την 8η μεγαλύτερη δικηγορική εταιρεία παγκοσμίως, σε θέματα υγείας και τεχνητής νοημοσύνης.

Έχει επίσης εργαστεί (Schuman Traineeship) και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στο Τμήμα Διαχείρισης Συμβάσεων, Προμηθειών και Χορηγιών.

Μιλάει 4 γλώσσες, συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες και άρθρα σε νομικά περιοδικά. Το 2020 εξέδωσε και το πρώτο της βιβλίο νομικής θεματολογίας.
Και το πιο σπουδαίο, όπως τονίζει με ζήλο, έχει όρεξη για δουλειά και θέλει όσο τίποτα άλλο να εκπροσωπήσει της νέα γενιά που θέλει να έχει φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΒΙΝΤΕΟ - Αναλυτικά τα όσα ανέφερε η Μαρία - Ωραιοζήλη Κουτσουπιά στο EviaZoom.gr και στον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσοκάνη:

«Με χαρά να σας πω, είμαστε εδώ στην όμορφη Χαλκίδα, την οποία δεν επισκέπτομαι πρώτη φορά γιατί έμενε εδώ η αδερφή μου πολλά χρόνια, εδώ παντρεύτηκε η αδερφή μου. Ξέρω καλά την Χαλκίδα, θέλω να πω, πέρα από διακοπές. Η υποψηφιότητα μου θα ήθελα πολύ να συμβολίζει την όρεξη που έχω, να συμβολίζει την τεχνογνωσία που θέλω να κουβαλήσω από τις Βρυξέλλες και τα εφόδια που μου έχουν δώσει στην Ελλάδα να τα κουβαλήσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Να συστηθώ κιόλας... Είμαι η Μαρία - Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, είμαι δικηγόρος Αθηνών και Βρυξελλών. Είμαι εξειδικευμένη στην τεχνητή νοημοσύνη, έχω κάνει το δικτατορικό μου στο Καποδιστριακό σε θέματα πληροφόρησης του κράτους και μεταπτυχιακό με εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη. Έχω φύγει στις Βρυξέλλες τα τελευταία τρία χρόνια που εργάζομαι στην τεχνητή νοημοσύνη και συγκεκριμένα στην συμμόρφωση ιατροτεχνολογικών με τεχνητή νοημοσύνη και ήρθα στην Ελλάδα να τρέξω, να βοηθήσω στον αγώνα και να δώσω μέσα από την υποψηφιότητα μου έτσι μία αίσθηση νέα, μία αίσθηση εκπροσώπησης της γενιάς μας που θέλει να έχει φωνή και νομίζω ότι μπορεί να τα καταφέρει γιατί η γενιά μας είναι που εργάζεται, η γενιά μας είναι που κοιτάει το μέλλον στα μάτια».

Δημοσιογράφος: «Και υπάρχουν πολλά ζητήματα έτσι...;» 

Μαρία - Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: «Βεβαίως υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα, τα αναγνωρίζουμε, τα βλέπουμε. Υπάρχουν θέματα Ευρωπαϊκά που είναι και εθνικά, θέματα μεταναστευτικού, θέματα αγροτικά, θέματα περιβαλλοντικά, θέματα τεχνολογιών... Θα σας πω τώρα εγώ που εξειδικεύομαι στην τεχνητή νοημοσύνη ότι είναι θέματα που έχουν έρθει ήδη στην Ευρώπη και τώρα θα τα δούμε και εδώ πέρα. Πολλά και ειδικά θέματα που νομίζω απαιτούν μία ματιά πιο προσεχτική και κυρίως απαιτούν τη δική μας Ελληνική χροιά στην συζήτηση τους στο Ευρωκοινοβούλιο».

Δημοσιογράφος: «Και να κάνω και μία επισήμανση για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου που είναι σημαντικά θεμέλια για μία Δημοκρατία. Οι στόχοι εκεί;» 

Μαρία - Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: «Να πούμε γι΄αυτό το θέμα ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει μεριμνήσει και έχουμε περάσει το Ευρωπαίο "Freedom Act", "freedom of Media Act" συγκεκριμένα που ακριβώς στοχεύει στην ανεξαρτησία και στην ελευθερία του Τύπου, ανεξαρτησία και ελευθερία από κάθε είδους συμφέροντα και οποιεσδήποτε παρεμβάσεις κρατικές ή ιδιωτικές σε κάθε τόπο. Βλέπετε ότι αυτό είναι κάτι που έχει εντοπίσει η Ευρώπη και δεν είναι μόνο στην Ελλάδα ή σε άλλες Ευρωπαϊκές είναι παντού. Επομένως η Ευρώπη αποφάσισε να πάρει μέτρα για να εξαλείψει κάθε μορφή εξάρτησης».

Δημοσιογράφος: «Εγώ να ευχηθώ καλή επιτυχία...» 

Μαρία - Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: «Σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δώσατε μέσα από το κανάλι σας...» 

Δημοσιογράφος: «Εμείς ευχαριστούμε...»

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA