Χαλκίδα: Η επίσκεψη και προεκλογική συγκέντρωση του Μητσοτάκη στη παραλία για τις Ευρωεκλογές - Τον πήγαν πρώτα να δει το «έργο» της δημοτικής αγοράς που έχει μείνει στις μακέτες - Όσα κατέγραψε και η παρακάμερα του EviaZoom.gr από την αρχή εως το τέλος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Χαλκίδα: Η επίσκεψη και προεκλογική συγκέντρωση του Μητσοτάκη στη παραλία για τις Ευρωεκλογές - Τον πήγαν πρώτα να δει το «έργο» της δημοτικής αγοράς που έχει μείνει στις μακέτες - Όσα κατέγραψε και η παρακάμερα του EviaZoom.gr από την αρχή εως το τέλος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Την Χαλκίδα επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τα παιδιά του, το Σάββατο (11-05-2024), ο οποίος αφού μετέβη στο «έργο» της δημοτικής αγοράς που έχει μείνει στις μακέτες, συνοδευόμενος από βουλευτές της ΝΔ, την δήμαρχο Χαλκίδας Ελένη Βάκα και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό...

Στη συνέχεια ο Έλληνας Πρωθυπουργός πραγματοποίησε αργά το απόγευμα προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία στη παραλία της πόλης, μία ομιλία που προλόγισαν η δήμαρχος Χαλκίδας, -η οποία εξυμνούσε με κομματικές κολακείες τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση-, και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του:

«Θυμάμαι ήταν ακριβώς πριν από ένα χρόνο, 6 Μαΐου -αν δεν κάνω λάθος- του 2023, όταν πάλι βρέθηκα περίπου στον ίδιο χώρο, πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, να σας μιλήσω, τότε, για το μεγάλο ζητούμενο της εκλογικής αναμέτρησης, να ζητήσω τη στήριξή σας.

Και βρίσκομαι σήμερα εδώ για να σας πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ". Ξεπεράσατε και τις προσδοκίες μας, μας δώσατε σε δύο εκλογές μία δεύτερη τετραετία και θέλω να γνωρίζετε ότι αυτή η ευθύνη είναι πολύ βαριά και στους δικούς μου ώμους και στους ώμους της κυβέρνησης και όλων των κυβερνητικών βουλευτών: να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας με μεγάλη ταχύτητα, να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες και να εξακολουθούμε να δουλεύουμε μαζί με την Αυτοδιοίκηση Β΄ και Α΄ βαθμού, να υλοποιούμε σημαντικά έργα τα οποία αλλάζουν τη ζωή των πολιτών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Να ξεκινήσω λίγο με τα τοπικά έργα. Καταρχάς να συγχαρώ και την Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη για τις εκλογικές τους επιτυχίες, να εξάρω την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε, η οποία αποτυπώνεται έμπρακτα σε μια σειρά από έργα τα οποία υλοποιούνται στη Χαλκίδα, αλλά και στην Εύβοια συνολικά.

Είχαμε την ευκαιρία με την Δήμαρχο και με τον Περιφερειάρχη να επισκεφθούμε πριν από λίγο την δημοτική αγορά, πράγματι θα είναι ένα έργο αναφοράς για τη Χαλκίδα όταν ολοκληρωθεί, ένα έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Προγράμματος "Τρίτσης", ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο η Αυτοδιοίκηση φρόντισε και αξιοποίησε για πολλά τέτοια αντίστοιχα έργα.

Είναι ένα μόνο μικρό παράδειγμα των σημαντικών παρεμβάσεων που γίνονται σήμερα σε όλα τα επίπεδα και σε όλη την Ελλάδα. Μια Ελλάδα η οποία μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο και βρισκόμαστε πια στην ευχάριστη θέση τα έργα τα οποία δρομολογούνται να αρχίσουν να παραδίδονται.

Και βέβαια -το έχουμε πει πολλές φορές- εδώ στην Εύβοια, κ. Περιφερειάρχα, είχαμε πολλές εκκρεμότητες οι οποίες έρχονται από το παρελθόν. Η παράκαμψη της Χαλκίδας μας ταλαιπώρησε πάρα πολύ. Καταφέραμε και βρήκαμε όμως τη λύση και το έργο αυτό, επιτέλους, ξεκινά.

Όπως ξέρω ότι έχουμε και κάποια άλλα ζητήματα. Η παράκαμψη των Βασιλικών, είχα την ευκαιρία να συζητήσω το ζήτημα αυτό με τον Αναπληρωτή Υπουργό και νομίζω ότι έχω πια τη διαβεβαίωσή του ότι θα μπορέσουμε να βρούμε το χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου και αυτό το πολύ σημαντικό έργο να γίνει πράξη.

Και βέβαια, δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε ένα έργο το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Εύβοια, αλλά πρωτίστως για τη βόρεια Εύβοια, και αναφέρομαι στον κάθετο οδικό άξονα. Όταν κάναμε μαζί με το Υπουργείο Υποδομών μια σύσκεψη για να ξαναδούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για σημαντικά έργα τα οποία έχουν ανακοινωθεί, ένα πράγμα τους είπα με απόλυτη βεβαιότητα: ο βόρειος άξονας της Εύβοιας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για εμένα και για την κυβέρνηση συνολικά.

Και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να σας πούμε και κάποια πιο συγκεκριμένα πράγματα.

Και βέβαια, μιας και μιλάμε για τη βόρεια Εύβοια, θα ήθελα εδώ να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι η ίδια η τοπική κοινωνία, δια των εκλεγμένων Δημάρχων, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το πώς πήγε ο τουρισμός στη βόρεια Εύβοια τις ημέρες του Πάσχα.

Βέβαια ήμασταν μαζί με τον Περιφερειάρχη εκείνες τις πολύ δύσκολες ημέρες του καλοκαιριού, όταν όλα φάνταζαν μαύρα και άραχνα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Είχα δεσμευτεί τότε ότι θα σταθούμε δίπλα στη βόρεια Εύβοια, με σημαντικά έργα υποδομής τα οποία και ολοκληρώσαμε, έτσι ώστε να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον, να αφήσουμε το δάσος να αναγεννηθεί, και μέσα από ένα πρόγραμμα στήριξης της βόρειας Εύβοιας, το οποίο θα αναδείξει αυτόν τον απαράμιλλο φυσικό πλούτο τον οποίο διαθέτει αυτή η πολύ όμορφη γωνιά της πατρίδας μας.

Ήμασταν συνεπείς σε αυτές μας τις δεσμεύσεις και έτσι η βόρεια Εύβοια σήμερα θα μπορεί να ατενίζει και αυτή το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Γιατί αυτό σημαίνει τελικά, φίλες και φίλοι, να κάνεις πολιτική για τους πολίτες. Διότι, καθώς έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές, θα πρέπει να αναρωτηθούμε εάν θέλουμε έναν πολιτικό διάλογο ο οποίος θα μας θυμίζει τις χειρότερες μέρες του παρελθόντος, με τοξικότητα, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, με επιθέσεις, με ύβρεις, με ένα λεξιλόγιο το οποίο δεν νομίζω ότι ταιριάζει στην Ελλάδα του 2024. Ή αν θέλουμε να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα και τα πραγματικά ζητούμενα των ευρωεκλογών.

Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου και αυτή η προεκλογική περίοδος είναι μία ευκαιρία να μιλήσουμε και να εξηγήσουμε στους πολίτες με απλά λόγια γιατί αυτές οι ευρωεκλογές είναι τόσο σημαντικές και γιατί η συμμετοχή των πολιτών σε αυτές τις ευρωεκλογές είναι περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη. Και γιατί οι ευρωεκλογές αυτές δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μία "χαλαρή κάλπη", τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι λίγο πολύ αδιάφορα. 

Δεν είναι έτσι. Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω με πολύ απλά λόγια γιατί δεν είναι έτσι. Ο κόσμος και η Ευρώπη του 2024 είναι δυστυχώς πολύ διαφορετικός από τον κόσμο και από την Ευρώπη του 2019. Δείτε λίγο τι συμβαίνει γύρω μας: ένας πόλεμος στην Ουκρανία, μία πανδημία τα τελευταία χρόνια η οποία άλλαξε τα πάντα, αναταραχή στη Μέση Ανατολή και μία Ευρώπη η οποία καλείται να βρει τα πατήματά της και να έχει μία πιο ενεργή παρουσία προς όφελος όλων των κρατών-μελών.

Το τι θα γίνει, λοιπόν, στο Ευρωκοινοβούλιο μετά από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, τι θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, έχει πολύ μεγάλη σημασία τελικά για το μέλλον όλων μας.

Θα μπορέσει η Ευρώπη να πάρει εκείνες τις τολμηρές αποφάσεις, να ανταγωνιστεί ουσιαστικά την Κίνα, τις ΗΠΑ, να εξασφαλίσει πρόσθετους χρηματοδοτικούς πόρους για να στηρίξει τους πολίτες ή θα μείνει πίσω σε αυτό τον ανταγωνισμό τον παγκόσμιο; Εκεί πρέπει να παίξουμε ως Ελλάδα, ως Έλληνες ευρωβουλευτές, έναν πολύ ενεργό και ουσιαστικό ρόλο.

Το Ταμείο Ανάκαμψης έφερε στη χώρα 36 δισεκατομμύρια ευρώ. Το διαπραγματεύτηκα προσωπικά το καλοκαίρι του 2020, ήταν μία ευρωπαϊκή απάντηση στην έκτακτη συγκυρία της πανδημίας. Αλλά οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης τώρα διατίθενται στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία.

Παραδείγματος χάρη, με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης αναβαθμίζουμε τα νοσοκομεία μας και τα κέντρα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και πάρα πολλές άλλες δράσεις, οι οποίες "ακουμπούν" στην πραγματικότητα της καθεμίας και του καθενός. Και το ερώτημα είναι: θα έχουμε ένα δεύτερο Ταμείο Ανάκαμψης έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε τέτοιες πολιτικές;

Θα μπορέσει η Ευρώπη να γίνει ένας πραγματικός αμυντικός και γεωπολιτικός παίκτης στα παγκόσμια δρώμενα; Θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα αμυντικό ευρωπαϊκό ταμείο, έτσι ώστε να μην χρειάζεται μόνο να ξοδεύουμε εθνικούς πόρους για την άμυνά μας αλλά να επενδύσουμε σε ευρωπαϊκά αμυντικά συστήματα, τα οποία θα θωρακίσουν ολόκληρη την Ευρώπη και προφανώς και την Ελλάδα;

Θα μπορέσουμε να προσαρμόσουμε την Κοινή Αγροτική μας Πολιτική στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των αγροτών μας και των κτηνοτρόφων μας; Έτσι ώστε να τους επιτρέψουμε από τη μία να κάνουν πράξη την πράσινη μετάβαση, αλλά να τους στηρίξουμε και έμπρακτα σε αυτή την προσπάθεια.

Θα εξακολουθούμε να έχουμε τους ίδιους πόρους από τα ταμεία συνοχής; Το ΕΣΠΑ, για να το πω με πολύ απλά λόγια, το οποίο έχει χρηματοδοτήσει έργα σε ολόκληρη την επικράτεια.

Όπου κι αν κοιτάξετε γύρω σας, βλέπετε το αποτύπωμα της Ευρώπης. Το ξεχνάμε πολλές φορές, αλλά η Ευρώπη είναι εδώ και είναι παρούσα στη ζωή μας. Και πρέπει να εξακολουθεί να είναι παρούσα και ενεργή και μετά τις επόμενες ευρωεκλογές.

Γι’ αυτό λοιπόν η ψήφος σας θα έχει πολύ μεγάλη σημασία. Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κόμμα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και θέλουμε, φιλοδοξούμε, αυτόν τον ρόλο να εξακολουθούμε να τον παίζουμε, έτσι ώστε η φωνή μας να ακούγεται και να ακούγεται δυνατά.

Και ναι, είμαι υπερήφανος, φίλες και φίλοι, γιατί η Ελλάδα του 2024 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2019 ή ακόμα χειρότερα την Ελλάδα του 2015. Από «μαύρο πρόβατο» έχουμε γίνει μία χώρα με αξιοπρέπεια, της οποίας η φωνή ακούγεται στην Ευρώπη. Μας λογαριάζουν πια. Από αυτή την πορεία δεν πρέπει να αποκλίνουμε.  

Ο πρώτος λόγος, λοιπόν, γιατί πρέπει να συμμετέχετε στις ευρωεκλογές και να στηρίξετε τη Νέα Δημοκρατία, είναι ακριβώς γιατί η Νέα Δημοκρατία ξέρει και μπορεί να διεκδικεί προς όφελος των Ελλήνων πολιτών αυτά τα οποία μπορούμε να εξασφαλίσουμε από την Ευρώπη στον επόμενο πενταετή κύκλο.

 Ο δεύτερος λόγος για τον οποίον η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ισχυρή στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έχει να κάνει με την εσωτερική πολιτική κατάσταση. Βλέπετε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ένα πράγμα ουσιαστικά λένε: "να έχει η Νέα Δημοκρατία όσο το δυνατόν χαμηλότερα ποσοστά, να “κοντύνει” με κάποιο τρόπο ο Μητσοτάκης", για να προκληθεί κάποιου είδους πολιτική αναταραχή και να αμφισβητηθεί, ουσιαστικά, η πολιτική νομιμοποίηση την οποία μας έδωσαν οι πολίτες στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.

Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι. Το μήνυμα το οποίο θα βγει από την κάλπη είναι ότι η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να είναι πανίσχυρη, πρωταγωνίστρια στο πολιτικό σκηνικό, με μία ισχυρή εντολή από τους πολίτες να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων τετραετίας, το οποίο πραγματικά θα μας φέρνει σταθερά όλο και πιο κοντά στην Ευρώπη...»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA