Δημοσκόπηση MEGA: Κατηφόρα χωρίς τέλος για τη ΝΔ - Πρώτη με ποσοστό μόλις 24.4% χωρίς να «τσιμπάνε» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - Από το κακό στο χειρότερο η πορεία της χώρας σύμφωνα με την έρευνα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Δημοσκόπηση MEGA: Κατηφόρα χωρίς τέλος για τη ΝΔ - Πρώτη με ποσοστό μόλις 24.4% χωρίς να «τσιμπάνε» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - Από το κακό στο χειρότερο η πορεία της χώρας σύμφωνα με την έρευνα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τι έδειξε η δημοσκόπηση της εταιρείας «Metron Analysis» για τις Εθνικές Εκλογές που διενήργησε για το MEGA και μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης (04-07-2024) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Ράνια Τζίμα και με τον σχολιασμό του Γιάννη Πρετεντέρη...

Η δημοσκόπηση καταγράφει νέα τροχιά σοβαρής φθοράς για τη ΝΔ , έστω αν δεν «τσιμπάνε» ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει μόλις 24.4%. Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 11.1%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 10.3% , ενώ μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων και αυτών που δηλώνουν ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν.

Η πορεία της χώρας πάει ακόμη χειρότερα σύμφωνα με την δημοσκόπηση και όλα αυτά μαζί με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δείχνουν ότι το κομματικό σύστημα έχει μπει σε φάση ρευστότητας που οι πολίτες στην πλειοψηφία τους θεωρούν ως κακό. Έτσι, η κυριαρχία της ΝΔ είναι πλέον φθαρμένη σημαντικά. Όλο και περισσότεροι πολίτες αισθάνονται ότι η χώρα κινείται προς λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ μειώνονται και όσοι θεωρούν ότι πάει προς την σωστή.

Η κυβέρνηση δεν είναι πλέον ελκυστική, ούτε μετά τον ανασχηματισμό, και αξιολογείται στο χαμηλότερο ποσοστό της από ποτέ, με 27% θετικές γνώμες ενώ σχεδόν 7 στους 10 την αξιολογούν αρνητικά. Επίσης 8 στους δέκα αξιολογούν αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση ενώ και πάλι οι θετικές γνώμες για τον ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν συγκριτικά με τον Μάιο.

Η αποχή στις ευρωεκλογές ήταν πολιτική επιλογή των πολιτών...

Το 42% δηλώνει ότι απείχε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολιτικό σύστημα. Δηλαδή, δεν το εκφράζει, δεν επικροτεί τις αποφάσεις και τις πολιτικές των κομμάτων. Επίσης το 47% δηλώνει αδιάφορο για την πολιτική.

Ο Κουτσούμπας πιο δημοφιλής...

Ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός είναι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με θετικές γνώμες 42% ξεπερνώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά 2%. όμως ο πρωθυπουργός έχει και περισσότερες αρνητικές γνώμες από τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου (εάν δηλαδή οι εκλογές διεξάγονταν την προσεχή Κυριακή) τα ποσοστά των κομμάτων καταγράφονται ως εξής στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ: 24.4%
ΣΥΡΙΖΑ: 11.1%
ΠΑΣΟΚ: 10.3%
ΚΚΕ: 7.9%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 7.4%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 4.6%
ΜεΡΑ25: 2.6%
ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ: 2.5%
ΝΙΚΗ: 2.4%
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2.3%
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ: 0.8%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: 7.4%
ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: 3.9%
ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ: 7.1%

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA