Δικαιοσύνη Gate - Πατέρας 27χρονου που ξυλοκοπήθηκε, βασανίστηκε από αστυνομικούς και πέθανε: «Δίνουν την υπόθεση του γιου μου στον Εισαγγελέα που απάλλαξε τους μισούς αστυνομικούς, αν δεν εξαιρεθεί από την υπόθεση η δίκη δεν έχει κανένα νόημα και ας μας ταχυδρομήσουν και την απόφαση του δικαστηρίου τους στο σπίτι μας...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δικαιοσύνη Gate - Πατέρας 27χρονου που ξυλοκοπήθηκε, βασανίστηκε από αστυνομικούς και πέθανε: «Δίνουν την υπόθεση του γιου μου στον Εισαγγελέα που απάλλαξε τους μισούς αστυνομικούς, αν δεν εξαιρεθεί από την υπόθεση η δίκη δεν έχει κανένα νόημα και ας μας ταχυδρομήσουν και την απόφαση του δικαστηρίου τους στο σπίτι μας...»

Μάστιγα η σχέση των περισσότερων Δικαστικών - Εισαγγελικών Λειτουργών (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) με τους αστυνομικούς...

Όπως αναφέρει το documentonews.gr:

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Εισαγγελία Βόλου χρέωσε την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου στον ίδιο Εισαγγελέα που είχε στείλει με τις αποφάσεις του την υπόθεση στο Μονομελές δικαστήριο ως μια ασήμαντη ουσιαστικά δίκη πλημμεληματικού χαρακτήρα, στην οποία κατηγορούνταν τρεις αστυνομικοί...

Όμως η Διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου τον Φεβρουάριο είχε ανατρέψει την κατάσταση και βάσει αυτής αναμενόταν να καθίσουν στο εδώλιο 6 αστυνομικούς με πολύ σοβαρές κατηγορίες.

Επομένως υπάρχει ο κίνδυνος, ο συγκεκριμένος Εισαγγελέας να κρίνει τα στοιχεία της ανάκρισης με τον ίδιο τρόπο που είχε κρίνει την υπόθεση και στο παρελθόν και να προτείνει στο συμβούλιο πλημμελειοδικών να διεξαχθεί μια δίκη για απλά πλημμελήματα.

Ο Γιάννης Μάγγος ζητά την εξαίρεση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου κ. Παπαϊωάννου από τη δίκη για τη δολοφονία του γιου του Βασίλη Μάγγου τονίζοντας τα εξής στην ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Εισαγγελία Βόλου μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη Διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου, χρέωσε την υπόθεση του παιδιού μας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου κ. Παπαϊωάννου.

Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με την από 27-2-2024 παραπάνω Διάταξη, κατηγορούμενοι τώρα είναι έξι αστυνομικοί για τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις: 1) των βασανιστηρίων κατά συναυτουργία και κατά συρροή 2) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή 3) της έκθεσης κατά συναυτουργία και 4) της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία.

Ο κ. Παπαϊωάννου όμως είναι αυτός ο ίδιος εισαγγελέας, που είχε χρεωθεί αρχικά την υπόθεση και την είχε στείλει στο Μονομελές, κατηγορώντας μόνο τρεις αστυνομικούς και μόνο για πλημμελήματα…

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για λάθος και ότι η εξαίρεση του κ. Παπαϊωάννου από την υπόθεση είναι μονόδρομος.

Σε αντίθετη περίπτωση η δίκη δεν έχει κανένα νόημα. Ας μας ταχυδρομήσουν και την απόφαση του δικαστηρίου τους στο σπίτι μας. Εξάλλου τέσσερα χρόνια όλα στα παρασκήνια γίνονται. Ας γνωρίζουν όμως ότι τότε απέναντί τους δεν θα είμαστε μόνο εμείς, αλλά και η κοινωνία που συμπαραστέκεται στην υπόθεσή μας.

Όχι στη συγκάλυψη εγκληματιών. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΑΓΓΟ».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA