Νέα τρίτη συνεχόμενη - ήττα «μαχαιριά» στη Euroleague υπέστη από την Γαλλική Παρί και μέσα στο ΟΑΚΑ, που είναι 16η και βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, η ομάδα του Παναθηναϊκού για την 29η αγωνιστική της διοργάνωσης που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (26-02-2026), με τους «πράσινους», παρ΄όλο που είχαν και ανεβασμένη ψυχολογία από τη κυριαρχική νίκη επί του Ολυμπιακού στον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, επέστρεψαν στις κάκιστες εμφανίσεις, ήταν πίσω στο σκορ ακόμα και με 17 πόντους, όπου στο φινάλε προσπάθησαν με τον Χέιζ Ντέιβις, που πέτυχε 27 πόντους, να κάνουν την ανατροπή χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν...Η Παρί έφτασε να προηγείται και με 15 πόντους διαφορά ακόμα και στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο. Όλα έδειχναν ότι έχουν τελειώσει στο ΟΑΚΑ, αλλά ο σπουδαίος Χέιζ Ντέιβις αποφάσισε να παλέψει μόνος του το παιχνίδι και με συνεχόμενα δικά του τρίποντα, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από το… πουθενά στη διεκδίκηση του αγώνα. Οι «πράσινοι» είχαν μάλιστα την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη με νέο σουτ τριών πόντων του Αμερικανού φόργουορντ, αλλά αυτός αστόχησε, φωνάζοντας και για φάουλ, με την Παρί να φεύγει έτσι νικήτρια από το ματς με το τελικό 99-104.
Η ομάδα του Αταμάν, υπέστη την τρίτη συνεχόμενη ήττα στη Euroleague και έχει πέσει στη 10η θέση της βαθμολογίας με 16-13 στη κατάταξη. Πλέον τα πράγματα για τους «πράσινους» δυσκολεύουν για τα καλά και θέλουν μόνο νίκες στους επόμενους αγώνες, Την επόμενη αγωνιστική, αγωνίζεται στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό, που είναι 3ος στη βαθμολογία.
Από την άλλη η Γαλλική Παρί ανέβηκε στην 16η θέση, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της Euroleague με 10-18 στη κατάταξη.
Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ο Χέιζ Ντέιβις που προσπάθησε να ξυπνήσει τους συμπαίκτες του, αλλά πάλευε μόνος του και στις δύο πλευρές του γηπέδου, με τον Παναθηναϊκό να είναι… ανεκδιήγητος στις επιστροφές του και την Παρί να τον «σκοτώνει» στο τρανζίσιον.
Κορυφαίοι για τους Γάλλους ο Χίφι (20 πόντοι), Στίβενς (14 πόντοι), Μόργκαν 14 (4/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Καβαλιέρ 10 (2/2 τρίποντα), Ρόμπινσον 13 (7 ασίστ), Φαγιέ (6 ριμπάουντ).
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-29, 45-58, 70-80, 99-104.
Οι συνθέσεις - στατιστικά:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΑΤΑΜΑΝ): Σορτς 14 (1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα), Καλαϊτζάκης, Όσμαν 12, Χολμς 4, Σλούκας 6 (5 ασίστ, 3 λάθη), Χέιζ-Ντέιβις 27 (5/7 δίποντα, 4/10 τρίποντα, 5/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Ρογκαβόπουλος 10 (2/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος), Γκραντ 7 (1/6 τρίποντα, 4 ασίστ) Φαρίντ 17 (3 ριμπάουντ), Ερνανγκόμεθ 2 (5 ριμπάουντ, 3 λάθη).
ΠΑΡΙ (ΤΑΜΠΕΛΙΝΙ): Χίφι 20 (4/7 τρίποντα, 5 ασίστ, 2 λάθη), Καβαλιέρ 10 (2/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Ρόμπινσον 13 (1/6 τρίποντα, 7 ασίστ), Ερέρα 3 (1), Ρόντεν 9 (1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Στίβενς 14 (1), Ντοκοσί 8 (7 ριμπάουντ), Φαγιέ 2 (6 ριμπάουντ), Μόργκαν 14 (4/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Ουατάρα 3 (1), Χόμες, Γουίλις 8 (2).
ΒΙΝΤΕΟ - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ:















