Εύβοια: Βρέθηκαν δεκάδες ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στην εταιρεία του Γιώργου Κελαϊδίτη - Βαριά εκτεθειμένος ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια: Βρέθηκαν δεκάδες ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στην εταιρεία του Γιώργου Κελαϊδίτη - Βαριά εκτεθειμένος ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας

Εύβοια: Βρέθηκαν δεκάδες ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στην εταιρεία του Γιώργου Κελαϊδίτη - Βαριά εκτεθειμένος ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας
Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον συνεργάτη του Κώστα Μπακογιάννη και Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Εύβοιας, Γιώργο Κελαϊδίτη, ο οποίος είναι βαριά εκτεθειμένος μιας και η εταιρεία του, Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ, όχι μόνο είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του Ι.Κ.Α. στο νομό της Εύβοιας με χρέη που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ, αλλά απασχολεί και δεκάδες ανασφάλιστους εργαζόμενους από την Άνοιξη του 2014...

Επιστολή με βασικό θέμα την έλλειψη ασφάλειας σε εργαζόμενους των επιχειρήσεων Κελαϊδίτης ΑΕ και Κελαϊδίτης Ε.Π.Ε απέστειλε πριν λίγες ημέρε στην Κεντρική Διοίκηση ΙΚΑ στο Yπουργείο εργασίας και στο ΙΚΑ Χαλκίδας η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ Ευβοίας.

Όπως αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα μεγάλα προβλήματα, ιδιαίτερης βαρύτητας πρόβλημα βιώνουν οι εργαζόμενοι στην ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ Α.Ε. και ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ Ε.Π.Ε. που είναι ανασφάλιστοι από την άνοιξη του 2014. Είναι πολύ μεγάλος και προ των πυλών ο κίνδυνος σε λίγους μήνες να μην έχουν ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη, ενώ ορισμένοι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ήδη το πρόβλημα.

Επιπλέον αυτό το χρονικό διάστημα που δεν έχουν ένσημα αν και εργάζονται κανονικά, δεν προσμετράτε μέχρι σήμερα στον απαιτούμενο για συνταξιοδότηση εργάσιμο βίο. Την ίδια στιγμή, για όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι ασφαλιστικές εισφορές παρακρατούνται κανονικά από τους εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2015, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση στην επιχείρηση Κελαϊδίτης και ΣΙΑ Α.Ε."Προκλητική η εργοδοσία της Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ με έδρα στον Πισσώνα Ευβοίας που για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων. Η εργοδοσία δεν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων από τον 6ο του 2014 και είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του Ι.Κ.Α. στο νομό της Εύβοιας με χρέη που ξεπερνάνε τα 10 εκατομμύρια ευρώ!!!

Το καλοκαίρι του 2013 εφάρμοσε με το έτσι θέλω μειώσεις που δεν πήρε πίσω παρά τις κινητοποιήσεις που έγιναν τότε και που μέχρι σήμερα οι συνάδελφοι διεκδικούν την ανάκλησή τους. Μεγάλη πρόκληση είναι και το ότι χρωστάει δεδουλευμένες αποδοχές μέχρι και 6 μήνες σε μετανάστες συναδέλφους!!!"

Ο Γιώργος Κελαϊδίτης είχε μιλήσει τον περασμένο Ιούνιο αποκλειστικά στο eviazoom.gr, τονίζοντας ότι προσπαθούν να προχωρήσουν σε οριστική ρύθμιση των οφειλών για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία, ωστόσο μετά τι νέες αποκαλύψεις συνεχίζει να παραμένει βαριά έκθετος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
  

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA