Θ. Ρουμελιωτάκης: Ο Μπακογιάννης πετάει την μπάλα την εξέδρα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Θ. Ρουμελιωτάκης: Ο Μπακογιάννης πετάει την μπάλα την εξέδρα

Ο Θοδωρής Ρουμελιωτάκης (μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ) κατηγόρησε τον Κώστα Μπακογιάννη, ότι δεν δίνει σαφές απάντήσεις για το αν είναι υπέρ του μνημονίου, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, όπως αναφέρει χαρακτήριστικά για τον υποψήφιο περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας.
Η ανακοίνωση του κ. Ρουμελιωτάκη είναι η εξής :
"Μπροστά στην μάχη για τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου μπαίνουν σοβαρά ζητήματα που οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν πριν πάνε στις κάλπες .
Αυτές οι εκλογές διαφέρουν κατά πολύ από οποιεσδήποτε άλλες αφού...
..σε αυτές θα κριθεί αν και κατά πόσο η Ευρώπη ,η Ελλάδα ,οι περιφέρειες και οι δήμοι θα συνεχίσουν να περπατούν στο ίδιο δρόμο που μας έχει οδηγήσει στην σημερινή κατάσταση με τα γνωστά αποτελέσματα της συνεχούς εξαθλίωσης όλο και περισσότερο κομματιών της κοινωνίας ή θα αλλάξει δρόμο που θα οδηγεί στην έξοδο από αυτήν την νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας για την κοινωνία και θα ανοίγει ορίζοντες για δημοκρατικές πολιτικές που θα στηρίζονται στην ενεργό συμμετοχή με αποφασιστικό ρόλο των πολιτών , που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου και όχι των λίγων διαπλεκομένων πάμπλουτων και τους πολιτικούς τους υπηρέτες.

Μέσα και από αυτές τις σκέψεις αλλά περισσότερο βέβαια μέσα από τα καθημερινά προβλήματα της επιβίωσης (πλέον) για πολύ κόσμο ,αλλά και μέσα από τις ψεύτικες ελπίδες περί πλεονασμάτων κλπ και τις φοβέρες από ξένους «προστάτες» οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν τις καταλληλότερες πολιτικές και τους ανθρώπους που με εντιμότητα, συνέπεια, αγωνιστικότητα και όραμα θα τις υπηρετήσουν.
Όσες και όσοι ζητούν την στήριξη των πολιτών πρέπει να έχουν αφ ενός έντιμο και συνεπή πρότερο βίο (πολιτικό η μη) και αφ ετέρου ξεκάθαρο λόγο για το τι προτίθενται να πράξουν , οι απαντήσεις τύπου η αυτοδιοίκηση δεν έχει σχέση με μνημονιακές πολιτικές είναι ψεύτικες και θέλουν μόνο να παραπλανήσουν κρύβοντας έτσι τις ευθύνες αυτών που τις υπηρέτησαν η της ανέχτηκαν με οποιονδήποτε τρόπο και επίσης να μην δεσμευτούν για το μέλλον να μην υπηρετήσουν αυτές τις πολιτικές που βάζουν την Τ.Α. να λειτουργεί με τεράστια ασφυκτικά ελλείμματα οικονομικά και σε ανθρώπινο δυναμικό ,μακρυά απο τον έλεγχο και την συμμετοχή των πολιτών και που στόχο έχει –αυτή η πολιτική- να φτιάξει μία Τ.Α. που θα εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που θέλουν να μπουν για να αρπάξουν τα δικαιώματα των πολιτών στο νερό .την εκμετάλλευση της διαχείρισης των απορριμμάτων και άλλων υπηρεσιών που προσέφερε ως σήμερα η Τ.Α. φορτώνοντας με περισσότερα βάρη βέβαια τους πολίτες.

Έτσι δεν είναι δυνατόν πχ ο υποψήφιος περιφερειάρχης που στηρίζεται από την Ν.Δ. στην Αν.Στερεά και Εύβοια σε συνέντευξη του (ΣΚΑΙ τηλεόραση πρωί 20/2/14) στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν στηρίζει το μνημόνιο να απαντά «εγώ δήμαρχος Καρπενησίου είμαι» ,δηλαδή αν αυτό δεν είναι μπάλα στην εξέδρα στο κρίσιμο σημείο τί είναι ;
Αυτές οι εκλογικές αναμετρήσεις θά είναι και σημείο σταθμός επικρότησης η όχι αυτής της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής αφού όπως και να γίνει μετά από αυτές τις εκλογές οι οποίες δυνάμεις θα κυριαρχήσουν θα μιλούν για συνέχιση η ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξ αρχής έδωσε το στίγμα του δημοψηφισματικού χαρακτήρα των εκλογών και απευθύνεται στους πολίτες να πλαισιώσουν τα διευρυμένα αντιμνημονιακά, αντικαλικρατικά και με τοπικά χαρακτηριστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει σε όλη την χώρα με στόχο την επικράτηση των δυνάμεων που θέλουν την ανατροπή αυτών των μνημονιακών πολιτικών της εξαθλίωσης της κοινωνίας.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σοβαρό δυνατό μήνυμα και στην Ευρώπη για την αλλαγή πορείας με πολιτικές υπέρ των κοινωνιών της ."

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA