Οριακά πέρασε το πολυνομοσχέδιο! Καταψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου το άρθρο 2 για τις τράπεζες – Διεγράφη ο Ν. Κακλαμάνης | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Οριακά πέρασε το πολυνομοσχέδιο! Καταψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου το άρθρο 2 για τις τράπεζες – Διεγράφη ο Ν. Κακλαμάνης

Οριακά και με ηχηρές διαφοροποιήσεις πέρασε το πολυνομοσχέδιο
152 ΝΑΙ στο άρθρο 1 για το γάλα, 151 ΝΑΙ στο άρθρο 2 για τις τράπεζες
Οργή στο ΠΑΣΟΚ για το όχι Παπανδρέου στο άρθρο για τις τράπεζες
Διέγραψε τον Νικήτα Κακλαμάνη ο Αντώνης Σαμαράς


ΒΙΝΤΕΟ
Από αλλού το περίμεναν Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος και από αλλού τους ήρθε!
Το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη συμφωνία με την τρόικα και θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της πολυπόθητης δόσης στο Eurogroup της προσεχούς Τρίτης πέρασε, αργά το βράδυ της Κυριακής, από τη Βουλή. Μόνο που πέρασε με ηχηρές διαφοροποιήσεις, με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου να καταψηφίζει το άρθρο 2 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τον Νικήτα Κακλαμάνη να δηλώνει παρών στο άρθρο 1 για το γάλα.

Η στάση του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε την οργή και την έκρηξη του Ευάγγελου Βενιζέλου, με το ενδεχόμενο ακόμη και της διαγραφής του πρώην πρωθυπουργού από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ να πέφτει στο τραπέζι, αλλά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην τολμά να διαγράψει τον προκάτοχό του.
Κι αν για τον πρώην πρωθυπουργό η διαγραφή έμεινε... ενδεχόμενο, για τον Νικήτα Κακλαμάνη είναι πραγματικότητα.
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν του συγχώρεσε και αυτό το "αντάρτικο" (μετά από την απόφαση να κατέβει για δήμαρχος της Αθήνας κόντρα στον κομματικό υποψήφιο Άρη Σπηλιωτόπουλο) και τον διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ναι στο άρθρο 1 για το γάλα, παρών στο άρθρο 2 ψήφισε ο Απόστολος Κακλαμάνης, ενώ ο Μιχάλης Κασσής του ΠΑΣΟΚ παρά τις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει τις προηγούμενες μέρες, τελικά υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο.

Την τελευταία στιγμή το πολυνομοσχέδιο υπερψήφισαν τόσο ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχεδόν 24 ώρες μετά την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, που επίσης είχε διαφωνήσει. 
Εκρηκτικό κλίμα επικράτησε στη Βουλή μετά την αιφνιδιαστική πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Η πρόταση μομφής απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες ύστερα από σχετικό αίτημα της κυβέρνησης με το επιχείρημα ότι βάσει του Συντάγματος δεν επιτρέπεται να κατατεθεί όμοια πρόταση μομφής αν δεν παρέλθει εξάμηνο από την τελευταία.
Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον όμως της κυβέρνησης και όχι υπουργού, στις 7 Νοεμβρίου του 2013.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA