Ο Φάνης Σπανός για την Λέλα Καραγιάννη: «Υποκλινόμενοι μπροστά στην ακούραστη ηρωίδα» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ο Φάνης Σπανός για την Λέλα Καραγιάννη: «Υποκλινόμενοι μπροστά στην ακούραστη ηρωίδα»

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ
Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Φάνη Σπανού για την ηρωϊδα Λέλα Καραγιάννη...
«Ζητάτε από μία Ελληνίδα μάνα να προδώσει την Πατρίδα της με την απειλή τουφεκισμού των παιδιών της. Ε, λοιπόν όχι.Μάθετε ότι τα παιδιά μου ανήκουν στην Ελλάδα και το αίμα τους θα πνίξει όλη τη Γερμανία σας !» Μ’ αυτά τα λόγια υποδέχθηκε η ακούραστη αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης Λέλα Καραγιάννη τα βασανιστήρια που την υπέβαλαν οι γερμανικές αρχές κατοχής.

Το μεγαλείο της ψυχής της Λέλας Καραγιάννη δε λύγισε ούτε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα και σε συνάρτηση με τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Πατρίδα την καθιστά μία από τις μνημειώδεις μορφές της αντίστασης του Ελληνισμού. Υποκλινόμενοι μπροστά στην ακούραστη ηρωίδα, την ανυπέρβλητη Ελληνίδα μάνα Λέλα Καραγιάννη, ευχόμαστε το παράδειγμά της να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ελληνική κοινωνία για τον αλτρουϊσμό της, την αυτοθυσία της και τη γενναιότητά της.

Οι εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε η ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας για τη Λέλα Καραγιάννη αποτελούν αξιέπαινη προσπάθεια και προσφορά για την γνωριμία της νεότερης Ιστορίας μας και ως τέτοια τη χαιρετίζουμε και ελπίζουμε οι προσπάθειες αυτές να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA