Ερέτρια: Σκληρή απάντηση της Αμφιτρίτης Αλημπατέ στο «Φιλοζωικό Σωματείο Άργος‬» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ερέτρια: Σκληρή απάντηση της Αμφιτρίτης Αλημπατέ στο «Φιλοζωικό Σωματείο Άργος‬»

Ερέτρια: Σκληρή απάντηση της Αμφιτρίτης Αλημπατέ στο «Φιλοζωικό Σωματείο Άργος‬»
Η δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρήτη Αλημπατέ απάντησε στην επιστολή που έλαβε από το «Φιλοζωικό Σωματείο Άργος‬» με θέμα τα αδέσποτα ζώα της περιοχής...
 
"Με έκπληξη έλαβα την από 12/8/2015 επιστολή σας, η οποία, δεν γνωρίζω για ποιους λόγους έχει ύφος επιτιμητικό και καταγγελτικό. Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα αλλά και στοιχήματα της Δημοτικής Αρχής. Σκοπός μας είναι η εναρμόνιση με το νομοθετικό πλαίσιο, ο σεβασμός στα ζώα, αλλά και ο σεβασμός στο συμπολίτη και επισκέπτη της πόλης μας ώστε να νιώθει ασφαλής και να συνυπάρχει μαζί τους.

Θα σας θυμίσω όμως δράσεις της Δημοτικής Αρχής έως σήμερα. Καταρχήν το πρόγραμμα στειρώσεων που υποβαθμίζετε “τρέχει” με σύμβαση με την κτηνίατρο κ. Ταπούτη και διαθέσαμε για στειρώσεις, εμβολιασμούς και αποπαρασιτώσεις 5000 ευρώ το έτος 2014 (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος) και ήδη 5000 ευρώ για το έτος 2015, ποσά καθόλου ευκαταφρόνητα στην οικονομική συγκυρία του τόπου μας και στην οικονομική κατάσταση του Δήμου μας.

Σύμφωνα με την 215/2014 απόφαση του Δ.Σ. συγκροτήθηκαν στο Δήμο μας οι παρακάτω επιτροπές όπως ορίζει ο Νόμος 4235/14 : α)Πενταμελής επιτροπή, β) Τριμελής επιτροπή για την διαχείριση των αδέσποτων στην οποία μετέχουν και κτηνίατρος και ο πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου << Άργος>>,δηλαδή εσείς!

Επίσης, επανειλημμένως και εγώ προσωπικά σας κάλεσα να παραγγείλετε τα υλικά για την ολοκλήρωση και αδειοδότηση του ιατρείου ζώων, που προς τιμήν σας δημιουργήσατε, όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό. Γνωρίζετε ότι έχει εξασφαλιστεί ο ανάλογος κωδικός.
 
Στον προϋπολογισμό του Δήμου έτους 2015 έχουν προβλεφθεί ποσά για δράσεις για τα αδέσποτα ζώα, σύμφωνα με τον νόμο Ν.4235/14, Φ.Ε.Κ 3249/14. Επίσης έχουμε ζητήσει επιχορήγηση από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,Δ/νση Προστασίας Ζώων, για τη δημιουργία καταφυγίου και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Ερέτριας έχει προβλεφθεί η ίδρυση κυνοκομείου.

Γίνεται παράλληλα διερεύνηση για την εξεύρεση χώρου για χωροθέτηση προσωρινού καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Έως σήμερα έχουν ελεγχθεί τουλάχιστον 10 χώροι χωρίς να έχει τελεσφορήσει όμως η προσπάθεια. Για το λόγο αυτό έχουν γίνει συναντήσεις με υπεύθυνους στο Αλιβέρι (χώρος Δ.Ε.Η.) και στην Χαλκίδα για δημιουργία διαδημοτικού χώρου.

Επιπλέον έχει προβλεφθεί η αγορά ενός αυτοκινήτου τύπου Van για την μεταφορά των ζώων.

Επίσης ετοιμάσαμε από κοινού Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Φιλοζωικού Σωματείου, το οποίο παρ” ότι σας κάλεσα επανειλημμένως δε προσήλθατε να υπογράψετε.

Επιπλέον, έχουμε συζητήσει διοργάνωση ημερίδας για την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, την οποία θα την υποστηρίξει ο Δήμος, όμως και εδώ δεν πήρατε ακόμη πρωτοβουλία, αντίθετα επιρρίπτετε ευθύνες στο Δήμο για αυτό.

Έχουμε έρθει σε επαφή και με την ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. Αττικής για συνδρομή και βοήθεια στη διαχείριση των ζώων.

Και όμως έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για την ολοκλήρωση και την σωστή διαχείριση των αδέσποτων ζώων, όπως είναι η δημιουργία επιτροπής για την καταγραφή όλων των δεσποζόμενων ζώων ώστε να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων καταγραφής αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων αλλά και η ολοκλήρωση του <<τσιπαρίσματος>> των ζώων.

Σ” αυτό το δύσκολο έργο σας θέλουμε συμπαραστάτες και όχι επικριτές. Θεωρώντας ότι η επιστολή που απευθύνατε ήταν αποτέλεσμα της πίεσης που νιώθετε λόγω του δύσκολου έργου σας, σας καλούμε να συνεχίσουμε το δρόμο που ήδη έχουμε “ανοίξει” για το σημαντικό πρόβλημα και στοίχημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων."

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA