Ο Γιώργος Υψηλάντης κεντρικός εισηγητής σε Ημερίδα στη Χαλκίδα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ο Γιώργος Υψηλάντης κεντρικός εισηγητής σε Ημερίδα στη Χαλκίδα

Ο Γιώργος Υψηλάντης κεντρικός εισηγητής σε Ημερίδα στη Χαλκίδα
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου διεξήχθη στη Χαλκίδα, Ημερίδα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Θέμα της, τα Πράσινα Σημεία (Recycling Centers) ως στοιχεία του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ)...

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Υψηλάντης, με θέμα: «Διεθνής εμπειρία από τη λειτουργία των Πράσινων Σημείων»

Στην Ημερίδα, παρευρέθηκαν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΕΟΑΝ Δημήτρης Πολιτόπουλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ Σάββας Χιονίδης, Βουλευτές, πλήθος Δημάρχων και Αιρετών από τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Αττικής, στελέχη υπουργείων και τεχνικοί από πολλές περιοχές της χώρας.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, συζητήθηκε το κεντρικό στοιχείο του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), που είναι η ανακύκλωση χωριστών ρευμάτων υλικών με Διαλογή στην Πηγή και κυρίως η δημιουργία Πράσινων Σημείων (Κέντρα Ανακύκλωσης) σε όλους τους Δήμους της χώρας με πληθυσμό άνω των 2000 κατοίκων.
 
Σημείο αναφοράς, η πρόσφατη εργασία του Γιώργου Υψηλάντη, με θέμα «Πράσινα Σημεία/ΚΑΕΔΙΣΠ & ΕΣΔΑ» η οποία εκπονήθηκε με την ιδιότητα του ως τεχνικού συμβούλου του Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Η εργασία διανεμήθηκε από τους διοργανωτές της Ημερίδας, σε όλους τους συνέδρους και σύντομα θα διανεμηθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας, ως ένα επιπλέον εργαλείο στους σχεδιασμούς τους.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA