Η Ξένη Δημητρίου νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Η Ξένη Δημητρίου νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η Ξένη Δημητρίου νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα είναι η Ξένη Δημητρίου, έπειτα από την αποχώρηση της Ευτέρπης Κουτζαμάνη...

Η προηγούμενη αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης στις 30 Ιουνίου, μετά από 40 χρόχια εργασίας.

Σημειώνεται πως η Ευτέρπη Κουτζαμάνη ήταν η πρώτη γυναίκα που επελέγη ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και παρέμεινε εκεί επί τρία χρόνια

Η Ξένη Δημητρίου ήταν από την αρχή φαβορί για τη θέση αυτή ενώ η επιλογή της αντιμετωπίστηκε με ανακούφιση από τους εισαγγελείς. Ήταν έμπειρη εισαγγελική λειτουργός και έχει χειριστεί εκατοντάδες σημαντικές υποθέσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας της.

Η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε την ευθύνη της εποπτείας θεμάτων ανηλίκων ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αναλάβει τα καθήκοντά της στο τέλος του μήνα, οπότε και αποχωρεί λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η επιλογή της έγινε από το υπουργικό συμβούλιο διά περιφοράς μεταξύ των μελών του κάτι που προβλέπεται αλλά δεν συνηθίζεται και θα παραμείνει στην ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τρία χρόνια ως το 2019.

Η νέα εισαγγελέας φέρεται αποφασισμένη να εργαστεί σκληρά για τη βελτίωση των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης και την τόνωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη δικαστική λειτουργία.

Η Ξ. Δημητρίου εισήλθε στο δικαστικό Σώμα τον Νοέμβριο του 1978 και προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Αύγουστο του 2012.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA