Βούτσης: «Αλλαγή του εκλογικού νόμου τον επόμενο μήνα» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Βούτσης: «Αλλαγή του εκλογικού νόμου τον επόμενο μήνα»

Βούτσης: «Αλλαγή του εκλογικού νόμου τον επόμενο μήνα»
Αναζητείται συναίνεση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου που θα έρθει στη Βουλή τον προσεχή μήνα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Νίκος Βούτσης, η κυβέρνηση θα επιδιώξει οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο να τύχουν της αποδοχής τουλάχιστον 200 βουλευτών, ώστε ο νέος νόμος να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές...

Ο Πρόεδρος της Βουλής κράτησε παράλληλα, σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Παιδείας για τις δηλώσεις του ότι οι κινητοποιήσεις στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα κινούνται στα όρια της συνταγματικής ανοχής, αλλά και από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη για το δημοψήφισμα. Αποκάλυψε ακόμη, ότι η σύμβαση για το Ελληνικό θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση στις 16-17 Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Βουλής, ρωτήθηκε για θέματα επικαιρότητας με πρώτο αυτό της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

«Το εκλογικό σύστημα θα συζητηθεί τον προσεχή μήνα στη Βουλή», είπε και αποκάλυψε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση (τουλάχιστον 200 βουλευτών) προκειμένου να ισχύσει ο νέος εκλογικός νόμος από τις επόμενες εκλογές. «Η συζήτηση εξελίσσεται. Δεν θέλω να την φορτίσω περισσότερο. Είναι γνωστή η άποψή μου», σχολίασε, επιβεβαιώνοντας τη διάσταση απόψεων που παρατηρείται εντός του ΣΥΡΙΖΑ για την «απλή και άδολη αναλογική» και ένα λιγότερο αναλογικό σύστημα που αναδεικνύει πιο εύκολα κυβέρνηση.

Ο Νίκος Βούτσης κράτησε αποστάσεις από την Όλγα Γεροβασίλη στο ζήτημα του δημοψηφίσματος, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση, αλλά και από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη που χαρακτήρισε οριακά συνταγματική την πολιτική συγκέντρωση με το σύνθημα «Παραιτηθείτε» της 15ης Ιουνίου. 
 
Όπως είπε, είναι δεδομένη και αυτονόητο η θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των λαϊκών κινητοποιήσεων. Παράλληλα, επιτέθηκε στη ΝΔ χαρακτηρίζοντας «υπερβολική» την ανακοίνωση με την οποία ζητεί παραίτηση του υπουργού Παιδείας. Δεν θα είχε μείνει κανένας υπουργός της κυβέρνησης αν υπήρξε ανταπόκριση σε αυτό το αίτημα», είπε χαρακτηριστικά.
 
Πληροφορίες: ΑΝΤ1

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA