Ζωή Λιβανίου: «Η Σκύρος γίνεται οδηγός και πρότυπο επιτυχίας» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Ζωή Λιβανίου: «Η Σκύρος γίνεται οδηγός και πρότυπο επιτυχίας»

Ακολουθεί η ανακοίνωση της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ:

Την προηγούμενη εβδομάδα η Σκύρος έγινε δύο φορές γνωστή σε όλο τον κόσμο χάρη στις επιτυχίες της ομάδας «Σκύρος 16» και του Δήμου Σκύρου.

Αρχικά η ομάδα «Σκύρος 16» αποτελούμενη από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την ενεργή υποστήριξη τόσο του Πανεπιστημίου Αιγαίου όσο και του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, τιμήθηκαν με το πρώτο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή. 

Το βίντεο που δημιούργησαν οι φοιτητές αναδείχτηκε δημοφιλέστερο, γεγονός που είναι και η καλύτερη αναγνώριση των προσπαθειών που κατέβαλαν κατά την διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης στη Σκύρο σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο και τον Πρόεδρό του κ. Κυριάκο Αντωνόπουλο. Η Σκύρος αναδεικνύεται σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς και ήδη οι κοινές περιβαλλοντικές δράσεις του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναγνωρίστηκαν υπό τον τίτλο "Ενα Γαλάζιο Λιμάνι με Πράσινη απόχρωση" και θα τελούν υπό την Αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών (COP 22 — 22nd Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change) τόσο για τα διάφορα προγράμματα όσο και για τις εκδηλώσεις.

Σχεδόν ταυτόχρονα η Σκύρος ανήκει στα ελάχιστα νησιά της χώρας που επιλέχθηκε για το Πρόγραμμα «ΕΝΤΟΠΙΑ», αναδεικνύεται δηλαδή σε ένα από τα λίγα μέρη της χώρας μας όπου αξίζει να ζεις. Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Σκύρου, τον Δήμαρχο. Μίλτο Χατζηγιαννάκη, αλλά και τους κατοίκους του νησιού που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια να βελτιωθεί σε όλες τις πτυχές της η ζωή στην Σκύρο. Η επιτυχία αυτή συνεπάγεται επίσης μεγάλη διεθνή αναγνώριση, δυνατότητα συμμετοχής σε πολλά προγράμματα της ΕΕ και όχι μόνο και βέβαια την διεκδίκηση σημαντικών πόρων που θα βελτιώσουν τις υποδομές και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η Σκύρος λοιπόν γίνεται πρότυπο για τους τρόπους που οι κάτοικοί της και οι φορείς της εργάζονται συλλογικά για να εκπέμψουν μηνύματα αισιοδοξίας, να διαφημίσουν το νησί τους και κυρίως να βελτιώσουν σε όλα τα επίπεδα τη ζωή τους στο νησί. Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, εκφράζει τα συγχαρητήριά της σε όλους όσους εργάστηκαν γι αυτές τις επιτυχίες του νησιού και εύχεται το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν όλοι οι Δήμοι της Εύβοιας.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA