Απεργία ΠΝΟ: Εγκλωβισμένοι στην Κρήτη χιλιάδες μαθητές! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Απεργία ΠΝΟ: Εγκλωβισμένοι στην Κρήτη χιλιάδες μαθητές! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα 48ωρη απεργία προκήρυξε η ΠΝΟ και έτσι τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Τρίτης (06.12.2016) - Η νέα απεργία των ναυτικών εγκλωβίζει στην Κρήτη σχεδόν 3.000 μαθητές που βρίσκονταν στην Κρήτη στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής!

Υπολογίζεται δε πως 11.500 μαθητές από σχολεία της Αττικής επρόκειτο να ταξιδέψουν με πλοίο στην Κρήτη τις προσεχείς μέρες, επίσης στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών. Κι αν εκείνοι χάνουν την εκδρομή τους αλλά μένουν... σπίτια τους, δεν ισχύει το ίδιο για χιλιάδες άλλους, που πήγαν εκδρομή αλλά δεν μπορούν να γυρίσουν!

2,500 με 3,000 μαθητές της τρίτης λυκείου από σχολεία της Αττικής ήταν προγραμματισμένο να φύγουν από την Κρήτη το πρωί της Δευτέρας (05.12.2016) για να επιστρέψουν στην Αθήνα. Αλλά η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, τους εγκλωβίζει στο νησί.

"Υπάρχει πρόβλημα με τα παιδιά της τρίτης λυκείου που μετακινούνται τις επόμενες μέρες στην Κρήτη. 2.500 με 3.000 είναι ήδη στο νησί, πολλά αναχωρούν αύριο (σ.σ. Κυριακή 04.12.2016). Τίθεται θέμα για όσα αναχωρούν τις επόμενες μέρες και γι’ αυτά που είναι ήδη εκεί πως θα επιστρέψουν", είπε στο newsit.gr ο Γιώργος Πάλιουρας, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου ελληνικών ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Τα τηλέφωνα των ταξιδιωτικών πρακτορείων έχουν «σπάσει» από γονείς και καθηγητές που δεν ξέρουν τι θα γίνει και ζητούν ενημέρωση. Σημειώνεται δε ότι όλοι οι μαθητές έχουν προπληρώσει τα εισιτήρια για τις εκδρομές.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο Γ. ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ

Το Σάββατο (03.12.2016) η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συνεδρίασε και αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα 48ωρη απεργία. Θα ξεκινήσει στις 06:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (όταν λήγει η προηγούμενη απεργία) και θα διαρκέσει στις 06:00 το πρωί της Τρίτης (06.12.2016).

Η νέα κινητοποίηση θα συνοδευτεί από πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής όπου τα μέλη της ΠΝΟ θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή ώστε να τον ενημερώσουν για τα φλέγοντα θέματα του κλάδου.

«Η διοίκηση αφού έλαβε υπόψη της την αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της Κυβέρνησης, αποφάσισε να κλιμακώσει τον αγώνα της με την πραγματοποίηση νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων που θα αρχίζει την 06.01 ώρα της 4 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Κυριακή και θα λήγει την 6 Δεκεμβρίου 06.00 ημέρα Τρίτη και ώρα 06:00, με προοπτική κλιμάκωσης, οπότε και όλα τα πλοία θα παραμείνουν με δεμένους κάβους και δεν θα εκτελεστεί κανένα να δρομολόγιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Στο ίδιο κείμενο μάλιστα, χαρακτηρίζονται ως απαράδεκτες και κατακριτέες από κάθε άποψη οι «μεθοδεύσεις των μετρημένων στα δάκτυλα του ενός χεριού εταιρειών, όπως η HELLENIC SEAWAYS και η πλοιοκτήτρια του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΑΣ», για τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού στα πληρώματα των πλοίων τους, καθώς και τους λοιπούς εξωθεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι για τα ίδια αυτών συμφέροντα υπονομεύουν τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού».

Σύμφωνα πάντα με τα μέλη της ΠΝΟ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αφορούν κυρίως την διάλυση του ΝΑΤ, την αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, τις μειωμένες συντάξεις, την διαρκώς αυξανόμενη ανεργία του κλάδου, την ανασφάλιστη εργασία αλλά και την συνεχή παραβίαση των όρων εργασίας.

Αυτό που επιχειρείται, επισημαίνουν τα μέλη της ΠΝΟ, είναι η εξάρθρωση και εκμηδενισμός των δικαιωμάτων του κλάδου, η υπερφορολόγηση των ναυτικών, η οποία θα αποτελέσει και το τελειωτικό κτύπημα αλλά και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του Κράτους.

Η διοίκηση της ΠΝΟ πάντως, ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση των Ελλήνων εργαζομένων στον δίκαιο αγώνα τους.
 
Πληροφορίες: Newsit

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA