Δημοψήφισμα Ιταλία: Συντριπτική νίκη του «ΟΧΙ» - Παραιτήθηκε ο Ρέντσι μετά την ήττα του (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δημοψήφισμα Ιταλία: Συντριπτική νίκη του «ΟΧΙ» - Παραιτήθηκε ο Ρέντσι μετά την ήττα του (ΒΙΝΤΕΟ)

Βαριά ήττα για τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την συνταγματική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που βασίζονται στα στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων...

Η πρόβλεψη του Piepoli Institute/IPR για το δίκτυο RAI δίνει στο «ναι» 39%-43%, και στο «όχι» 57%-61%.

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος, δώσαμε στους πολίτες την ευκαιρία να εκφραστούν. Ζήτω η Ιταλία! Το ΟΧΙ κέρδισε με αδιαμφισβήτητο τρόπο«, δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι στο διάγγελμα που απήυθυνε από το προεδρικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός παραδέχθηκε την ήττα του και ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και θα υποβάλει την παραίτησή του.

 
ΒΙΝΤΕΟ
Ο Ρέντσι δήλωσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη της ήττας, επισημαίνοντας πως «προσπαθήσαμε να αντισταθούμε στον λαϊκισμό και θα πρέπει να νιώθουμε ικανοποιημένοι γι’ αυτην την προσπάθεια». «Μπορεί κανείς να χάσει ένα δημοψήφισμα μία μάχη, αλλά δεν χάνει την πίστη ότι αυτή η σημαία εκπροσωπεί κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι», σημείωσε.
 
«Έχασα και το λέω με δυνατή φωνή: έκανα ότι μπορούσα, αλλά με την ήττα δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα», τόνισε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός. Ευχαρίστησε την σύζυγό του Ανιέζε και τα παιδιά του, με έντονη συγκίνηση. «Για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, δεν μπορούμε να μείνουμε γραπωμένοι στις καρέκλες μας», δήλωσε ο Ρέντσι, και εξήγησε ότι «οι ηγέτες του μετώπου του όχι θα πρέπει να αναλάβουν, τώρα, την πρωτοβουλία για την έγκριση νέου εκλογικού νόμου».
 
«Μπορεί να χάσει, κανείς, ένα δημοψήφισμα, αλλά η χώρα μας είναι η ωραιότερη του κόσμου», είπε, παράλληλα, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος.
 
Έδωσε την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνησή του θα δουλέψει, πριν παραιτηθεί, για την τελική έγκριση του προϋπολογισμού του 2017 και για τα τελευταία μέτρα υπέρ των σεισμοπαθών».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA