Πτώση αεροσκάφους: Ευβοιώτης ο 28χρονος πιλότος του Mirage που διασώθηκε στη θάλασσα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
ΕΛΟΠΥ
 

Πτώση αεροσκάφους: Ευβοιώτης ο 28χρονος πιλότος του Mirage που διασώθηκε στη θάλασσα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Έμπειρος και ψύχραιμος ο Κώστας Φάλκος! Από την Εύβοια κατάγεται ο 28χρονος υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας που κατάφερε να εγκαταλείψει το μαχητικό πριν αυτό καταπέσει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σκοπέλου...

Η εκπαίδευση και η ψυχραιμία του φάνηκαν άλλωστε καθώς εκτελώντας μια δύσκολη άσκηση το σενάριο της οποίας προέβλεπε εμπλοκή με δυο “εχθρικά” αεροσκάφη.

Μάλιστα το γεγονός ότι το αεροσκάφος παρέμεινε στην επιφάνεια της θάλασσας για ώρες δείχνει ότι ο χειριστής του, ο 28χρονος Κώστας Φάλκος το εγκατέλειψε, αφού το έφερε, παρά τη βλάβη, σε τέτοια θέση ώστε να μπορεί να το εγκαταλείψει με ασφάλεια. Κίνηση που αποδεικνύει την άρτια εκπαίδευση και τον χαρακτήρα του.

Το ελικόπτερο που τον περισυνέλεξε τον μετέφερε στο στρατόπεδο Σακέτα και από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.
Από την Εύβοια κατάγεται ο Κώστας Φάλκος... 

Ευτυχώς όλες οι πληροφορίες από το Επιτελείο της Αεροπορίας λένε ότι το 28χρονο παλικάρι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι θέμα χρόνου να επανέλθει στα καθήκοντά του.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από τη διάσωση του πιλότου:

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα