Θανάσης Τριανταφύλλου: «Ο Αντιπεριφερειάρχης αποφάσισε να μπει λουκέτο στο Καταφύγιο του Ζωοφιλικού Συλλόγου Χαλκίδας» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Θανάσης Τριανταφύλλου: «Ο Αντιπεριφερειάρχης αποφάσισε να μπει λουκέτο στο Καταφύγιο του Ζωοφιλικού Συλλόγου Χαλκίδας»

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων και πρώην Αντιδήμαρχος Ληλαντίων, Θανάσης Τριανταφύλλου, εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα διαδραματίστηκαν με τον ίδιο παρών, στο Καταφύγιο του Ζωοφιλικού Συλλόγου Χαλκίδας (δείτε ΕΔΩ)...

Όπως σας είχαμε αναφέρει, με συνοδεία αστυνομικών μετέβησαν στο Βασιλικό το πρωί της Τρίτης (01-08-2017) οι υπάλληλοι του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας για να βάλουν «λουκέτο» στο Καταφύγιο του Ζωοφιλικού Συλλόγου Χαλκίδας που φιλοξενεί 130 σκυλιά και 70 γάτες, πολλά εκ των οποίων με σοβαρά προβλήματα υγείας και απαιτητικές θεραπείες.

Μεγάλη ένταση επικράτησε ανάμεσα στους φιλόζωους και τον πρώην αντιδήμαρχο - νυν εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Χαλκιδέων, Θανάση Τριανταφύλλου ο οποίος τονίζει τα ακόλουθα:

«Επειδή πολλά γράφονται και ακούγονται σχετικά με το καταφύγιο ζώων στο Βασιλικό θέλω να επισημάνω ως υπεύθυνος του Δήμου Χαλκιδέων τα παρακάτω:

Η υπηρεσία της οποίας τυγχάνω πολιτικός προϊστάμενος διατάχθηκε από τον κ. Εισαγγελεα Πλημ/Κων Χαλκιδας να εφαρμόσει την υπ.αρ.31/2017 εισαγγελική διάταξη σύμφωνα με την οποία το εν λόγω καταφύγιο στερείται άδειας λειτουργίας από την αρμόδια αρχή, δηλ.την ΔΑΟΚ της ΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ. Ύστερα από διάφορες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των αρμόδιων φορέων και ενημέρωση που έκανα εγώ προσωπικά σε μέλη του συλλόγου και στην Κ. Πρόεδρο δεν κατέστη δυνατή να βρεθεί μια συμφωνία αφού και ο Σύλλογος ορθά πρόβαλε τις ενστάσεις του.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να εφαρμοστεί η εισαγγελική διάταξη η οποία και διατάσσει την απομάκρυνση των ζώων από το καταφύγιο. Ενημέρωσα τον κ. Εισαγγελέα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα καθ' όσον ο διαγωνισμός για σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο απέβη άγονος, του ανέφερα δε ότι αυτό μπορεί να γίνει σε βάθος χρόνου, Έτσι και ο Σύλλογος να επωφεληθεί του χρόνου προκειμένου να πάρει άδεια από την αρμόδια αρχή αφού ήδη έχει κάνει αρκετές ενέργειες προς τον σκοπό αυτό.

Επανερχόμενος λοιπόν στο θέμα να πάρει ο δήμος ζώα από το καταφύγιο αφού όπως προανέφερα δεν έχει σύμβαση με κτηνίατρο ζήτησα εγγράφως την συνδρομή της Δνσης κτηνιατρικής υπηρεσίας τη ΑΠΕ Εύβοιας η οποία ήταν αρνητική. Μάλιστα δε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα προσωπικά με τον Δ/ντη της Υπηρεσίας μου έκανε γνωστό από 28/6/2017 αρμοδιότητα έχει περιέλθει στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία).

Όταν πήγαμε στο σημείο παρουσία πολλών ζωόφιλων και της ΕΛ.ΑΣ να εφαρμοστεί απόφαση του κ. Εισαγγελεα να πάρουμε 5 ζώα τα οποία ήταν υγιή και θα τα πιστοποιουσε και η παρούσα κτηνίατρος του Συλλόγου κ.Ταπούτη και να δώσουμε αμεσα για υιοθεσία. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό και αποχωρήσαμε.

Εν κατακλείδι θέλω να κάνω γνωστό σε όλους τους κύριους και τις κύριες που κάνουν θέλω να πιστεύω καλοπροαίρετη κριτική, ότι ο Δήμος Χαλιδεων δε θέλει να κλείσει το καταφύγιο, αντιθέτως ευχαριστεί όλους όσους βοηθούν ο καθένας με το δικό του τρόπο α αυτό το φαινόμενο με τα αδέσποτα ζώα.

Και για να γίνω πιο σαφείς και νά κλείσω, το καταφύγιο πρέπει να κλείσει σύμφωνα με την υπ αριθ.1077/13-08-12 απόφαση του κ Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλαδας και όχι με απόφαση του Δήμου Χαλκιδέων. 

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας».

Δείτε ξανά στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί τα όσα διαδραματίστηκαν στο Καταφύγιο του Ζωοφιλικού Συλλόγου Χαλκίδας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Βασιλικό: Φιλόζωοι απέτρεψαν το «λουκέτο» στο Καταφύγιο του Ζωοφιλικού Συλλόγου Χαλκίδας - Κακήν κακώς αποχώρησαν τα στελέχη του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA