ΣτΕ: Γλίτωσε την απόλυση η δικαστίνα που ξέχασε στο συρτάρι 265 υποθέσεις μέσα σε τρία χρόνια - Τιμωρήθηκε με παύση 6 μηνών | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
 

ΣτΕ: Γλίτωσε την απόλυση η δικαστίνα που ξέχασε στο συρτάρι 265 υποθέσεις μέσα σε τρία χρόνια - Τιμωρήθηκε με παύση 6 μηνών

Στα «μαλακά» έπεσε γυναίκα, πρωτοδίκης των Διοικητικών Δικαστηρίων, η οποία υπηρετούσε στην Νότια Πελοπόννησο και καθυστέρησε την έκδοση 265 αποφάσεων μέσα σε μία τριετία...

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε »κατά άκρα επιείκεια» να της επιβάλει την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των έξι μηνών, παρά το γεγονός ότι την τριετία 2009-2012 καθυστέρησε την έκδοση 265 υποθέσεων πέραν των 8 μηνών που είναι το ακραίο όριο δημοσίευσης των αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Στην πρωτοδίκη των Διοικητικών Δικαστηρίων της έγιναν συστάσεις από την Πρόεδρο του δικαστηρίου που υπηρετούσε, ωστόσο εκείνη αδιαφόρησε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Παρά το γεγονός ότι κλήθηκε να παρέχει εξηγήσεις, αλλά εκείνη δεν εμφανίστηκε, ούτε υπέβαλε σχετικό υπόμνημα.

Σε πρώτο στάδιο της περικόπηκε το επίδομα «ταχύτερης και αποτελεσματικής διεκπεραίωσης υποθέσεων». Στη συνέχεια κρίθηκε ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση των καθηκόντων της και ότι «δεν καταβάλλει την απαιτούμενη ιδιαίτερη προσπάθεια».

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της επέβαλε την ποινή της 6μήνης παύσης. Μετά την επιβληθείσα ποινή έσπευσε και δημοσίευσε 170 εκκρεμείς αποφάσεις. Στη συνέχεια το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.

Η πρωτοδίκης ενώπιον του ΣτΕ υποστήριξε ότι αντιμετώπισε βαρύ πένθος από αιφνίδια απώλεια προσφιλέστατου συγγενικού της προσώπου, ενώ ταυτόχρονα επιδεινώθηκε η υγεία του υπερήλικα 93χρόνου πατέρα της.

Τελικά, η Ολομέλεια του ΣτΕ της επέβαλε την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των έξι μηνών. Όπως αναφέρεται στην απόφαση «τέτοιας έκτασης χρόνου και όγκου υποθέσεων καθυστέρησης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από οικογενειακούς λόγους».

Τελικά, »κατά άκρα επιείκεια» της επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των 6 μηνών.

Με άλλη απόφαση, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με άλλη δεύτερη απόφασή της, απάλλαξε από κάθε πειθαρχική ποινή Πρόεδρο Πρωτοδικών Διοικητικών Δικαστών, που αντιμετώπισε προβλήματα υγείας.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα