Πανηγυρική δικαίωση για την 70χρονη στη Σκύρο: Άκυρη η δικαστική απόφαση και αβάσιμα τα όσα έλεγε ο Εισαγγελέας Βασίλης Βασιλάκης που την είχε θέσει μη νόμιμα σε «δικαστική συμπαράσταση»! - Μπορεί να διαχειριστεί η ίδια την περιουσία της! (Ολόκληρη η νέα απόφαση του δικαστηρίου και τα πρακτικά) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πανηγυρική δικαίωση για την 70χρονη στη Σκύρο: Άκυρη η δικαστική απόφαση και αβάσιμα τα όσα έλεγε ο Εισαγγελέας Βασίλης Βασιλάκης που την είχε θέσει μη νόμιμα σε «δικαστική συμπαράσταση»! - Μπορεί να διαχειριστεί η ίδια την περιουσία της! (Ολόκληρη η νέα απόφαση του δικαστηρίου και τα πρακτικά)

Ανατρεπτική εξέλιξη για την υπόθεση που «τάραξε» το πανελλήνιο! Μετά τις αποκαλύψεις του EviaZoom.gr ήρθε και η δικαστική δικαίωση για την 70χρονη Ελένη Μανιάτη από τη Σκύρο, η οποία με προηγούμενη απόφαση είχε τεθεί, -κακώς και λανθασμένα όπως αποδείχτηκε-, σε «δικαστική συμπαράσταση», με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαχειριστεί την μεγάλη ακίνητη περιουσία της - Ακυρώθηκε η προηγούμενη δικαστική απόφαση και κρίθηκαν αβάσιμα τα όσα έλεγε για την 70χρονη ο Εισαγγελέας Χαλκίδας Βασίλης Βασιλάκης Παραγυιός, σε βάρος του οποίου, έχει υποβληθεί αναφορά και μήνυση για ηθική αυτουργία, παραβίαση οικιακού ασύλου, και φθορές ξένης περιουσίας...

Με νέα δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες, αποδείχθηκε περίτρανα ότι η 70χρονη Ελένη Μανιάτη έχει σώας τα φρένας όπως τόνιζαν και οι δικοί της άνθρωποι, και πλέον μπορεί να διαχειριστεί η ίδια την περιουσία της.
 

Όπως αναφέρει η απόφαση που εκδόθηκε από την Πρόεδρο Πρωτοδικών, Ουρανία Καραντζίκη, κρίθηκε αβάσιμη η αίτηση του Εισαγγελέα Χαλκίδας, Βασίλη Βασιλάκη - Παραγυιού, ο οποίος με αίτηση του, από τις 19 Ιουνίου, -και με την σύμφωνη γνώμη του προέδρου-, την είχε θέσει από την αρχή σε «δικαστική συμπαράσταση», ορίζοντας τον δήμαρχο της Σκύρου Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη και τον φαρμακοποιό της περιοχής, Στάθη Ζακυνθινό, ως προσωρινά υπεύθυνους για τη διαχείριση της περιουσίας της, με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη γυναίκα να μην μπορεί να διαχειριστεί η ίδια την περιουσία της και να αντιμετωπίζει ακόμη και σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, όπως είχε καταγγείλει.

Συνήγοροι του Στάθη Ζακυνθινού στη δίκη ήταν οι δικηγόροι, Ζωή Κεμανέ και Διονύσης Ζλακώνης ο οποίος θυμίζουμε ότι υπερασπίστηκε με θέρμη στη προσωπική του σελίδα στο facebook, τον Εισαγγελέα, Β. Βασιλάκη, γράφοντας ένα συκοφαντικό κείμενο από τον πελάτη του όπως ανέφερε, λέγοντας ότι δήθεν το δημοσίευμα του EviaZoom περιλαμβάνει ψευδή στοιχεία και είναι πλήρως ανακριβές...

Στη νέα απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται μάλιστα ότι η αίτηση δεν συντρέχει νόμιμη περίπτωση για την συγκεκριμένη υπόθεση...

Η δικαστική απόφαση αναφέρει μεταξύ άλλων: «...κατεδήχθη ότι παρά την δυσκολία της στη διενέργεια απλών μαθηματικών πράξεων, γνωρίζει την αξία της περιουσίας της και αντιλαμβάνεται τις βλαπτικές ενέργειες για την ίδια και την περιουσία της από την οποία μπορεί να συντηρηθεί αξιοπρεπώς για την υπόλοιπη ζωή της, τόσο η ίδια όσο και ο αδελφός της. Επομένως, ενόψει των ανωτέρω, δεν συντρέχει νόμιμη περίπτωση να τεθεί η Ελένη Μανιάτη του Νικολάου, υπό δικαστική συμπαράσταση, λόγω ασωτίας και ως εκ τούτου πρέπει η υπό κρίση αίτηση να απποριφθεί ως ουσία αβάσιμη... ».

Μία απόφαση που δικαιώνει και το ρεπορτάζ του EviaZoom.gr που δέχτηκε «πόλεμο λάσπης», (με αποκορύφωμα την ανάρτηση του Βασιλάκη στο facebook), επειδή ανέδειξε την υπόθεση, όπως επίσης δικαιώνει και την ομάδα του δικηγόρου Αντώνη Τσενέ, ο οποίος κόντρα σε όλους και σε όλα, υπερασπίστηκε με σθένος την 70χρονη, ενώ είχε αποκαλύψει στο EviaZoom.gr, ότι η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, τονίζοντας για την υπόθεση ότι έχει γίνει μήνυση και αναφορά κατά του κ. Βασιλάκη, όπως και αναφορές και κατά άλλων δικαστών της Χαλκίδας, ενώ ανέφερε επίσης ότι ξεκίνησε έρευνα για κυκλώματα στα δικαστήρια Χαλκίδας.

"Στα όσα χρόνια δικηγορώ και εγώ και άλλοι δύο συνάδελφοι που χειριζόμαστε την υπόθεση, δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια πράγματα στη ζωή μας..." είχε τονίσει χαρακτηριστικά. Δείτε ΕΔΩ την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο EviaZoom.gr.

Δείτε τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του EviaZoom.gr για την υπόθεση:(ΡΕΠΟΡΤΑΖ 1, ΡΕΠΟΡΤΑΖ 2, ΡΕΠΟΡΤΑΖ 3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ 4).

Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει επίσης, ότι διατάσσει τον χωρισμό της υπόθεσης ως προς τον αδερφό της της 70χρονης, Γεώργιο Μανιάτη, ο οποίος όπως έχουμε προαναφέρει, πράγματι πάσχει από νοητική στέρηση και τον φροντίζει η ίδια.


ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και τα πρακτικά της δίκης, στα οποία εμφανίζεται ο Εισαγγελέας Χαλκίδας Βασίλης Βασιλάκης - Παραγυιός να λέει χαρακτηριστικά, ότι η υπόθεση της Ελένης Μανιάτη είναι η 14η περίπτωση ανθρώπου που αναλαμβάνει, με τον Αντώνη Τσενέ να του λέει: "Ίσως να έχετε μία ευαισθησία στο ζήτημα ηλικιωμένων και των υπο συμπαράσταση..."
Σε άλλο σημείο επίσης, ο Εισαγγελέας Χαλκίδας αναφέρει ότι με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση "πυροβολήθηκε" άδικα, τονίζοντας ότι το θέμα δημοσιεύτηκε μέχρι και στην εφημερίδα "Παρασκήνιο".

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA