Έξαλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δικαστήριο: Λογομάχησε έντονα με την πρόεδρο της έδρας και φωτογράφισε τους ένοπλους αστυνομικούς - «Ο κατηγορούμενος δικαιούται μια δίκαιη δίκη» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Έξαλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δικαστήριο: Λογομάχησε έντονα με την πρόεδρο της έδρας και φωτογράφισε τους ένοπλους αστυνομικούς - «Ο κατηγορούμενος δικαιούται μια δίκαιη δίκη» (ΦΩΤΟ)

Με έντονες λογομαχίες και φωνές μεταξύ της συνηγόρου Ζωής Κωνσταντοπούλου και της προέδρου της έδρας ξεκίνησε η σημερινή δικάσιμος του Συμβουλίου Εφετών στη Θεσσαλονίκη για το αίτημα έκδοσης του Λάσα Σουσανασβίλι από τις γαλλικές αρχές...

Αρχικά η κ. Κωνσταντοπούλου διαμαρτυρήθηκε που υπήρχαν και σήμερα ένοπλοι άνδρες της ΟΠΚΕ στην αίθουσα. «Με το δάκτυλο στη σκανδάλη θα κάνουμε τη διαδικασία; Αρνούμαι!», είπε προς την πρόεδρο η οποία της ζητούσε να σταματήσει. 


«Με συγχωρείτε αλλά εγώ θα το φωτογραφίσω αυτό», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και σηκώνοντας το κινητό της φωτογράφισε τους αστυνομικούς.

Η έδρα έδωσε εντολή να συνεχίσει η προφορική μετάφραση των διωκτικών εγγράφων που είχε ξεκινήσει στην προηγούμενη δικάσιμο, την Τρίτη. Αφού έκανε σχετική πρόταση ο εισαγγελέας για διακοπή, προκειμένου να συνεχίσει η διερμηνέας να μεταφράζει στον Σουσανασβίλι, η κ. Κωνσταντοπούλου πήρε τον λόγο και διαμαρτυρήθηκε έντονα για το θέμα της μετάφρασης, λέγοντας: «Αυτή είναι αντιδικονομική διαδικασία! Τον βασανίζετε αυτή τη στιγμή! Βασανίζετε έναν άνθρωπο, παραβιάζετε κατάφωρα τα προβλεπόμενα! Θα έπρεπε να είχατε διατάξει τη γραπτή μετάφραση των εγγράφων».

Οι λογομαχίες ακολούθησαν και μετά την πρώτη διακοπή, με αφορμή το αίτημα του Εφετείου να ολοκληρωθεί σήμερα η διαδικασία της προφορικής μετάφρασης του κατηγορητηρίου στον εκζητούμενο.

"Μα τι λέτε; Αυτά δεν γίνεται πουθενά! Δεν προβλέπεται αυτό που κάνετε" ανέφερε η κα Κωνσταντοπούλου. Η συνήγορος υπεράσπισης του 57χρονου συνέχισε σε υψηλούς τόνους, με αφορμή αυτήν την φορά, την κατ' ιδίαν συνομιλία της προέδρου με τον σύνεδρο της έδρας.

"Δεν προβλέπεται μίνι διάσκεψη με τον σύνεδρο. Προσβάλλεται τον εαυτό σας. Να ειπωθούν στο ανοικτό ακρωτήριο όσα είπατε." σημείωσε.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του δικαστηρίου απάντησε: "Δεν έχετε τον λόγο. Το υπουργείο όφειλε να φέρει μεταφρασμένα τα έγγραφα στη γλώσσα μας και στη γλώσσα του".

«Μην με διακόπτετε», φώναξε η κ. Κωνσταντοπούλου και η πρόεδρος είπε: «Σας αφαιρώ τον λόγο!». Καθώς η έδρα σηκώθηκε για να αποσυρθεί η κ. Κωνσταντοπούλου φώναζε: «Δεν έχετε δικαίωμα να μου αφαιρείτε τον λόγο, εκτίθεστε προσωπικά».

 

Τελικά η συγκεκριμένη δίκη διεκόπη επ'αόριστον.

Zωή Κωνσταντοπούλου: «Θα υπερασπιστώ το δικαίωμα κάθε ανθρώπου για μία δίκαιη δίκη».

«Θα υπερασπιστώ το δικαίωμα κάθε ανθρώπου για μία δίκαιη δίκη. Σ'αυτό έχω εκπαιδευτεί, αυτό κάνω όλη μου τη ζωή, αυτό κάνω και τώρα», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξερχόμενη από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής προσελήφθη ως δικηγόρος υπεράσπισης από τον 57χρονο κατηγορούμενο Λάσα Σουσανασβίλι και σήμερα έδωσε το «παρών» στην ακροαματική διαδικασία του Συμβουλίου Εφετών που εξετάζει το αίτημα έκδοσης.

 

Στη δήλωσή της πρόσθεσε:

«Την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με παράνομο τρόπο να εκδώσει προς εκτέλεση τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, όπως παλαιότερα είχε κάνει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για τον Οτσαλάν. Ο κύριος Σουσανασβίλι τον οποίο υπερασπίζομαι δικαιούται μία δίκαιη δίκη και γι'αυτό θα παλέψω. Ήδη έχουμε διατυπώσει πολύ σοβαρές ενστάσεις και αιτιάσεις σε σχέση με τη διαδικασία. Αυτό που συμβαίνει δεν αφορά έναν μόνο άνθρωπο αλλά αφορά τον καθένα μας, τη δίκαιη δίκη ως δικαιοκρατική εγγύηση για κάθε πολίτη».

Πληροφορίες: Voria.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA