TAHIPACK
ΣΠΙΤΙΚΟ ΕΔΕΣΜΑ

«Πόλεμος» μεταξύ δικαστών λίγο πριν τις εκλογές - Σφοδρή επίθεση Σεβαστίδη κατά του Προέδρου Εφετών Εύβοιας και σκληρή απαντητική ανακοίνωση από τον Χρήστο Κατσιάνη!

Μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ των δικαστών που διεκδικούν το «τιμόνι» της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις επερχόμενες εκλογές της 13ης και 20ης Μαϊου 2018...

Ο Προέδρος του απερχόμενου προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών Χριστόφορος Σεβαστίδης ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι μεγάλο. Οι δύο ομάδες της μειοψηφίας (με επικεφαλής τον κ. Κατσιάνη και την κ. Στενιώτη) είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Ο Χριστόφορος Σεβαστίδης...

Εκφραστές της ίδιας ακριβώς μεθοδολογίας και των ίδιων αντιλήψεων που απομόνωσαν για πολλά χρόνια το Δικαστικό Σώμα από την κοινωνία, που ατόνησαν το ενδιαφέρον των συναδέλφων για την Ένωσή τους και οδήγησαν σε μια διαρκή παρακμή με Γενικές Συνελεύσεις των 100 ατόμων, που καλλιέργησαν πατερναλιστικές αντιλήψεις και χώρισαν τους συναδέλφους σε φίλους και εχθρούς ανάλογα με το πόσο κοντά βρίσκονταν στην ομάδα τους, που συμβιβάστηκαν και αποδέχτηκαν εύκολα νομοσχέδια σε βάρος της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της υπονομεύοντας τα συμφέροντα των εντολέων τους, που δεν δίστασαν να επιχειρήσουν την διάσπαση της Ένωσης επειδή τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών δεν τους βόλευαν, που στοχευμένα απείχαν όλο το καλοκαίρι του 2016 από τις συνεδριάσεις του ΔΣ ώστε να φέρουν σε δύσκολη θέση το Προεδρείο με την τεχνητή έλλειψη απαρτίας αδιαφορώντας εάν με αυτή τη στάση τους διακινδύνευαν τα συμφέροντα όλων μας, που υπεραμύνθηκαν και προπαγάνδισαν με κάθε τρόπο σχέδια παραβίασης του Συντάγματος γιατί τέτοιες ήταν οι φιλοδοξίες της τέως Προέδρου του Αρείου Πάγου. 

Το δίλημμα σε αυτές τις αρχαιρεσίες μπαίνει επιτακτικά και ξεκάθαρα. Διατήρηση των θεσμικών και οικονομικών κατακτήσεων της διετίας ή οπισθοδρόμηση; Περήφανη και ακηδεμόνευτη Ένωση ή συμβιβασμένη και υποχωρητική; Πολύπλευρες δραστηριότητες και ζωντάνια ή εσωστρέφεια και μαρασμός; Αδιάρρηκτη ενότητα και αλληλεγγύη των μελών ή διάσπαση και πόλωση; 

Τα διλήμματα αυτά δεν είναι επινοήσεις ή κάλπικες διαχωριστικές γραμμές. Είναι η ζωντανή αποτύπωση μιας πραγματικότητας που βιώσαμε και η σύγκριση δύο τελείως διαφορετικών εποχών. Να αφήσουμε πρέπει το παλιό οριστικά στο παρελθόν!».

Σκληρή ανακοίνωση Κατσιάνη

Απαντητική ανακοίνωση εξέδωσε στη συνέχεια ο Πρόεδρος Εφετών Εύβοιας, Χρήστος Κατσιάνης ο οποίος διεκδικεί την προεδρία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ).

Πρόκειται για ανακοίνωση-καταγγελία που εξέδωσε ο Χρήστος Κατσιάνης, καθώς και επτά ακόμα δικαστικοί, κατά του προέδρου του απερχόμενου προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορου Σεβαστίδη, κατηγορώντας τον για προσωπική προεκλογική εκστρατεία μέσω των μέσων και των μηχανισμών της Ένωσης.
Ο Χρήστος Κατσιάνης...

Η καταγγελία αυτή αφορά στην προαναφερόμενη ανακοίνωση του Χριστόφορου Σεβαστίδη, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ένωσης και απεστάλη από την Ένωση προς όλα τα mail των Δικαστών και Εισαγγελέων, και στην οποία υπήρχαν προσωπικές αναφορές και κατά της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, καθώς και του Χρήστου Κατσιάνη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σκληρή ανακοίνωση:

«Είναι απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο και αντισυνδικαλιστικό να χρησιμοποιούνται τα μέσα και οι μηχανισμοί της Ένωσης για την προσωπική προεκλογική εκστρατεία των μελών του Προεδρείου. Κάτι παρόμοιο ουδέποτε έγινε κατά το παρελθόν, διότι όλα τα μέλη του εκάστοτε Προεδρείου γνωρίζαμε και σεβόμαστε το γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά και λοιπά μέσα επικοινωνίας της Ένωσης χρηματοδοτούνται από το Ταμείο αυτής, δηλαδή από τις εισφορές όλων των μελών της και κατά συνέπεια πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για τις επίσημες ανακοινώσεις της Ένωσης και ουδέποτε για προσωπικές επιστολές», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, που αναφέρει ακόμα τα εξής:

«Τα μέλη των τριών υποομάδων που συγκροτούν το απερχόμενο Προεδρείο δεν αρκέσθηκαν στο πρόγραμμα που κυκλοφόρησε η κάθε μία εκ των τριών αυτών υποομάδων προς ενημέρωση των συναδέλφων, αλλά πέντε (5) μόλις ημέρες πριν από την ημέρα των αρχαιρεσιών της 13 ης Μαΐου, σπεύδει ο Χριστόφορος Σεβαστίδης να επαναλάβει με προσωπική επιστολή και με το σύνηθες και γνωστό ανάρμοστο και προσβλητικό ύφος, όλα τα ανακριβή και αβάσιμα, τα οποία περιέχονται και στο πρόγραμμά τους.

Είναι πρωτοφανές για την ιστορία της Ένωσής μας, να γίνονται προσωπικές (ονομαστικές) επιθέσεις εναντίον των υποψηφίων των άλλων ομάδων. Μέχρι τώρα, όλοι οι υποψήφιοι ασκούσαν κριτική στις θέσεις και τις τοποθετήσεις των άλλων υποψηφίων και ουδέποτε κατά των προσώπων, σεβόμενοι πάντοτε ο καθένας την προσωπικότητα του άλλου. Επίσης, είναι πρωτοφανής και οδηγεί δικαιολογημένα σε άλλες σκέψεις, η εμμονή των μελών του Προεδρείου στην επιθετική τακτική κατά της κας Βασιλικής Θάνου, η οποία υπό τη θεσμική της ιδιότητα, τόσο ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, όσο και ως Πρόεδρος της Ένωσής μας επί δύο συνεχείς θητείες, εκλεγόμενη με μεγάλη πλειοψηφία, αγωνίσθηκε με μεγάλη επιτυχία τόσο για το κύρος της Δικαιοσύνης και της Ένωσης, όσο και για την αποκατάσταση του Μισθολογίου μας και για τον διορισμό συνολικά 500 Ειρηνοδικών, γεγονός το οποίο γνωρίζει και αναγνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και το οποίο, προφανώς, ενοχλεί ιδιαίτερα τα μέλη του Προεδρείου.

3) Ως προς τις προσωπικές επιθέσεις κατά του υποψηφίου Προέδρου της Ένωσης Χρήστου Κατσιάνη, Προέδρου Εφετών και του Εισαγγελέα Εφετών Ευάγγελου Κασαλιά, όλα τα αναγραφόμενα εναντίον τους είναι παντελώς ψευδή και ανακριβή. Συγκεκριμένα, ο μεν Πρόεδρος Εφετών Χρήστος Κατσιάνης έχει προ πολλού παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστών και Εισαγγελέων (η οποία, εξ άλλου, κάθε άλλο παρά διασπαστική είναι, αφού όλα τα μέλη της εξακολουθούν να παραμένουν και μέλη της Ένωσής μας). Ο δε Εισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Κασαλιάς, ο οποίος στις αρχαιρεσίες του 2016, είχε εκλεγεί πρώτος σε ψήφους μεταξύ όλων των συνυποψήφιων Εισαγγελέων, αποπέμφθηκε, κατά τρόπο αυθαίρετο κατά πλειοψηφία από τις τρεις υποομάδες του Προεδρείου, διότι δήθεν υπήρχε ασυμβίβαστο, επειδή ήταν αποσπασμένος, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, ως επιβλέπων Εισαγγελέας, στην ΕΥΠ. Σημειωτέον, ότι κατά της αποπομπής αυτής πήραν θέση, με σχετική ανακοίνωσή τους, και τα λοιπά μέλη της τότε ομάδας Σεβαστίδη (Κωνσταντίνος Σαργιώτης, Χριστίνα Σαλάπα και Μαρία Κουβαρά), οι οποίοι και έκτοτε αποστασιοποιήθηκαν από την εν λόγω ομάδα και δεν κατέρχονται πλέον υποψήφιοι. Ο Εισαγγελέας Ευάγγελος Κασαλιάς, όπως είχε νόμιμο δικαίωμα, άσκησε αγωγή κατά της ως άνω απόφασης του Προεδρείου, η οποία είναι εκκρεμής ενώπιον του Εφετείου Αθηνών. 

Ωστόσο, για να μην υπάρξει οποιαδήποτε αμφισβήτηση ως προς το θέμα αυτό, έχει ήδη υποβάλει (την 13-4- 2018), ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δήλωση παραίτησης από την εν λόγω θέση, η οποία έγινε δεκτή και έχει ήδη αντικατασταθεί, από την Εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη, με την υπ’ αριθμ. 57/23-4- 2018 απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου.

Περαιτέρω ο ισχυρισμός ότι δήθεν δεν είχε την ιδιότητα του μέλους, και ότι ενεγράφη για πρώτη φορά στις 13-4- 2018, αποδεικνύει όχι μόνον την πλήρη έλλειψη σοβαρότητας εκείνου που τον επικαλείται, αλλά και την πλήρη έλλειψη σεβασμού προς τη νοημοσύνη όλων των συναδέλφων. Και τούτο διότι είναι κοινώς γνωστό ότι ο Εισαγγελέας Κασαλιάς εκλεγόταν μέλος του Δ.Σ. της Ένωσής μας επί τρεις συνεχείς θητείες (2012-2014 και 2014-2016 ως Αντιπρόεδρος και στις αρχαιρεσίες του 2016, με μεγάλη πλειοψηφία, όπως προαναφέρθηκε). 

Απλώς, μετά την αδικαιολόγητη, κατά την άποψή μας, απόφαση του Προεδρείου, ότι οι Εισαγγελείς, για να δικαιούνται να ψηφίσουν στις προσεχείς αρχαιρεσίες, θα πρέπει να εγγραφούν και πάλι, υπέβαλε, ως εκ περισσού, νέα αίτηση εγγραφής, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε κακοπροαίρετη αμφισβήτηση.

Δεν θα ακολουθήσουμε τους συνυποψήφιους του Προεδρείου στον ολισθηρό δρόμο της σύγκρουσης και της επιθετικότητας, που έχουν επιλέξει.

Αρνούνται να κατανοήσουν ότι όλοι οι συνάδελφοι καταδικάζουν την τακτική αυτή και ότι επιθυμούν τη σύνεση, την αυτοσυγκράτηση και το πνεύμα συνεργασίας, που εκφράζεται από τα μέλη της ομάδας μας, η οποία τυγχάνει ευρείας αποδοχής και εισπράττει καθημερινά τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων. Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που προκαλεί τις συνεχιζόμενες προσωπικές επιθέσεις εναντίον μας.

Ζητούμε να αναρτηθεί άμεσα στην ιστοσελίδα της Ένωσης, με τον ίδιο τρόπο όπως η «ανοιχτή επιστολή» του Χριστόφορου Σεβαστίδη, στην οποία απαντούμε με την παρούσα ανακοίνωσή μας, καθώς και να αποσταλεί στα mail όλων των Συναδέλφων μας».

Θανατηφόρο τροχαίο συγκλονίζει το Βασιλικό: Νεκρός ο 25χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας Κώστας Αγραφιώτης - Τραυματίστηκε ο συνοδηγός! (ΦΩΤΟ)

Συγκλονίζει το Βασιλικό Χαλκίδας το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (14-08-2019) στον παράδρομο της Εθνικής ...