Προφυλακίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας - Οδηγείται στη φυλακή | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Προφυλακίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας - Οδηγείται στη φυλακή

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του για σειρά κακουργηματικών πράξεων ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, ενώ ήταν ήδη καταζητούμενος επί 16 μήνες...

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, προκειμένου να ζητήσει την αποφυλάκισή του.

Ο κατηγορούμενος, υπέρ του οποίου διοργανώθηκε συγκέντρωση στα δικαστήρια από μέλη της ανωτέρω οργάνωσης, είναι αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δικογραφία σε βάρος του Σώρρα και επτά συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 μετά από έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οργάνωση φέρεται να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και σε τράπεζες παροτρύνοντας πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλουν εξώδικα ώστε οι πληρωμές να «τακτοποιηθούν» από τα 600 δισ. ευρώ που λένει ότι διαθέτει ο Σώρρας.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA