ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΑΣ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ
SMOKER LAND

Ο Παλαιοκώστας ζήτησε να βγει με άδεια από τη φυλακή - Γιατί απέρριψε το αίτημα ο Εισαγγελέας Εφετών!

Από το 2014 ο βαρυποινίτης Νίκος Παλαιοκώστας δικαιούται να αιτηθεί άδεια από τη φυλακή...

Ωστόσο, στις 12 προηγούμενες αιτήσεις έπαιρνε σταθερά αρνητική απάντηση: «Το αίτημά σας για χορήγηση αδείας απερρίφθη, διότι η ποινική σας κατάσταση και η σχέση με την ελληνική Δικαιοσύνη δεν παρέχουν τη βεβαιότητα ότι θα κάνετε ορθή χρήση αυτής».

Έπειτα από 13 αιτήσεις, για πρώτη φορά έγινε δεκτή η αίτηση του από το συμβούλιο της φυλακής στην Πάτρα. Δεν είχε όμως την ίδια γνώμη και ο Εισαγγελέας Εφετών.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποίησε η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Καταστήματος Κράτησης Πατρών έκανε δεκτή την αίτηση του Νίκου Παλαιοκώστα για χορήγηση αδείας.

Ωστόσο, μετά από δύο ημέρες ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών προσέφυγε σε βάρος της απόφασης, αναφέροντας:

«Από την επισκόπηση του φακέλου του, ο αιτών κρατούμενος κρατείται με συγχωνευτική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή στερητική της ελευθερίας 197 ετών και 376 μηνών, εκ των οποίων εκτιτέα ορίζονται τα 25 έτη και ποινή ισόβιας κάθειρξης. Από το πιστοποιητικό κράτησης προκύπτει ότι πληροί τις αναφερόμενες στη μείζονα σκέψη προϋποθέσεις του νόμου για τη χορήγηση αδείας, όμως παρέμεινε εκτός φυλακής λόγω αποδράσεως 16 έτη, 9 μήνες και 43 ημερών. Συνεπώς, προκύπτει ότι ο αιτών κατηγορούμενος δεν παρέχει τα εχέγγυα καλής χρήσης της άδειας».

Τι αναφέρει η δικηγόρος του Παλαιοκώστα, Ελισσάβετ Πούλιου:

«Η συμπεριφορά του από την πρώτη στιγμή κράτησης του είναι υποδειγματική. Ο λόγος που επικαλέστηκε ο εισαγγελέας είναι η συμπεριφορά του Νίκου προ της κρατήσεώς του. Ο νομοθέτης θέσπισε τον θεσμό αδειών αφενός για να προετοιμαστεί ο κρατούμενος για επανένταξη στην κοινωνία και αφετέρου για να επιβραβευτεί η καλή συμπεριφορά. Εδώ, παρακάμπτονται αυτές οι βουλήσεις και αναρωτιέμαι γιατί, δεδομένου ότι ο Νίκος Παλαιοκώστας δεν έχει βάψει τα χέρια του με αίμα».

Πληροφορίες: Εφημερίδα Έθνος

Έφυγαν από τη Χαλκίδα με την κλεμμένη BMW για να κλέψουν και δεύτερο αυτοκίνητο στη Νέα Λάμψακο! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Έκλεψαν δύο αυτοκίνητα μέσα σε λίγη ώρα από Χαλκίδα και Νέα Λάμψακο... Όλα έγιναν μέσα σε λίγη ώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης (06-12-...