Πόρισμα ιατροδικαστών: Από ισχαιμικό επεισόδιο λόγω του ξυλοδαρμού προήλθε ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πόρισμα ιατροδικαστών: Από ισχαιμικό επεισόδιο λόγω του ξυλοδαρμού προήλθε ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Από ισχαιμικό επεισόδιο του μυοκαρδίου, που προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα, πέθανε ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος στις πλάκες της οδού Γλάδστωνος, σύμφωνα με το δεκασέλιδο ιατροδικαστικό πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνοντας πως ο ξυλοδαρμός που υπέστη από τους κατηγορούμενους στο περιστατικό της οδού Γλάδστωνος του κόστισε τη ζωή....

Σε δηλώσεις του ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς επισήμανε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος εμφάνισε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του, που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του.

Όπως εξήγησε, «οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε σημεία του σώματος μέσω μηχανισμού στρες – ο όρος στρες με τον ιατρικό του όρο, δηλαδή την αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα όπως τραύματα, που τείνουν να μεταβάλουν την ισορροπία του».

«Ως εκ τούτου η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου είναι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου σε έδαφος πολλαπλών τραυμάτων σώματος», πρόσθεσε.

Το δεκασέλιδο πόρισμα των ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καλογριά και Σουλτάνας Μαριανού, αναμένεται τώρα να διαβιβαστεί στον αρμόδιο Ανακριτή.
Η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου τόνισε στην ΕΡΤ1, ότι μέχρι πρόσφατα η ΕΛ.ΑΣ συνέχιζε να κινείται ως εάν να ήταν κατηγορούμενος ο νεκρός, πλέον, Ζακ, ενώ ξεκαθάρισε ότι κατά τη σύλληψή του ασκήθηκε «υπέρμετρη βία, καθόλου αναγκαία, πέρα από κάθε νόμιμο μέτρο» με τους αστυνομικούς να ισχυρίζονται ότι «προέβαλε μεγάλη αντίσταση», κάτι που δεν ήταν εφικτό λόγω της ημιθανούς κατάσταση στην οποίαν βρισκόταν.

Εξάλλου, αναφορικά με την πορεία της ΕΔΕ που έχει διαταχθεί σε βάρος των αστυνομικών που συμμετείχαν στη βίαιη σύλληψη του Ζακ, η Άννυ Παπαρρούσου ανέφερε ότι «διαρκεί πάρα πολύ» ενώ δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση ως προς το εάν κλήθηκαν πολίτες να καταθέσουν, όπως προβλέπεται.
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA