Απίστευτη ανατροπή: Καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλακή για τον βιασμό της κόρης του και στο Εφετείο αθωώθηκε! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Απίστευτη ανατροπή: Καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλακή για τον βιασμό της κόρης του και στο Εφετείο αθωώθηκε!

Σε μια απίστευτη ανατροπή σε υπόθεση βιασμού και κακοποίησης ανήλικου κοριτσιού από τον πατέρα της, προχώρησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών...

Μετέτρεψε την ποινή των συνολικά 40 ετών (εκτιτέα 25) σε ποινή φυλάκισης ενός έτους αφού προηγουμένως τον αθώωσε για τους βιασμούς και τον καταδίκασε μόνο για πλημμεληματική προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η κόρη, ενήλικη πλέον, κατέθεσε ό,τι και πρωτοδίκως στο δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος, που είχε μείνει 2,5 χρόνια στις φυλακές, αφέθηκε ελεύθερος από το δικαστήριο.

Η πρωτόδικη καταδίκη

Ο πατέρας συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2016 και κάθισε στο εδώλιο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου με την κατηγορία για υπόθεση βιασμού κατ’ εξακολούθηση και ασέλγειας μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση. Η καταγγελία έγινε από τον διευθυντή του σχολείου της κόρης, ο οποίος πήγε στην Ασφάλεια και με την παρουσία ψυχολόγου κατέθεσε ότι ο πατέρας της ασκούσε σωματική βία τόσο στην ίδια όσο και στη μητέρα και την αδερφή της, συστηματικά για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Ο Γολγοθάς

Κατά την κατάθεσή της ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας της, από τότε που αυτή ήταν 6 ετών, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις και χειρονομίες σε βάρος της.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, όταν φοιτούσε στη στ’ δημοτικού μέχρι και τη β’ γυμνασίου, ο κατηγορούμενος την καλούσε στο κρεβάτι του, κατόπιν διαπληκτισμών με τη σύζυγο του, και την θώπευε. Στα 14 της, και εκμεταλλευόμενος την απουσία της υπόλοιπης οικογένειας από το σπίτι, επιχείρησε να τη βιάσει, τη χτύπησε και την εξανάγκασε σε ασελγή πράξη. Λίγο καιρό πριν την κατάθεσή της κι ενώ βρισκόταν, όπως είπε, όλη η οικογένεια στο σπίτι, την ανάγκασε ακόμα μια φορά με βία σε ασελγή πράξη.

Τα είπε στη φίλη της

Η ανήλικη είπε τα πάντα στην αδερφή της και σε μια φίλη της, οι οποίες και κατέθεσαν. Οι δύο μάρτυρες κατέθεσαν και όσα ήξεραν για τη βία που ασκούσε ο κατηγορούμενος στις κόρες του. Μάλιστα η φίλη της κατέθεσε ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε αντικρύσει τις δύο αδερφές στο σχολείο με μαυρισμένο μάτι και σημάδια στο πρόσωπο, εξαιτίας των χτυπημάτων και της βίαιης συμπεριφοράς του πατέρα τους.

Η μητέρα κατέθεσε ότι γνώριζε για τα περιστατικά βίας από τον σύζυγο της, καθώς αυτός βιαιοπραγούσε και εναντίον της, με αφορμή τις οικονομικές δυσκολίες που βίωνε η οικογένεια. Για τις υπόλοιπες πράξεις όμως κατέθεσε ότι δεν είχε υποπέσει κάτι στην αντίληψη της. Κατά την εξέταση της ανήλικης από ψυχολόγο προέκυψε ότι η ψυχική της κατάσταση ήταν επιβαρυμένη και ότι όσα κατήγγειλε ήταν αληθή, σύμφωνα με την εκτίμηση της προσωπικότητας της.

Η υπόθεση εκδικάστηκε πρωτόδικα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 40 χρόνια κάθειρξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα, και ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση.

Η ομόφωνη ανατροπή

Προ ημέρων η υπόθεση εκδικάστηκε κατ’ έφεση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών. Το Δικαστήριο εξετάζοντας εκ νέου την ουσία της υπόθεσης και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, ο οποίος και αρνούνταν κατηγορηματικά από την πρώτη στιγμή τις πράξεις που του αποδίδονταν, εξέδωσε αθωωτική απόφαση για τις πράξεις του βιασμού.

Η κατηγορία μετατράπηκε σε πλημμεληματική προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ένα έτος φυλάκιση, το ελάχιστο δηλαδή της ποινής της κατηγορίας για την οποία εν τέλει καταδικάστηκε.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του αθωωθέντος κατηγορουμένου Ιωάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης δήλωσαν: «Η συγκεκριμένη υπόθεση απαιτούσε ιδιαίτερους και λεπτούς χειρισμούς λόγω του ιδιόμορφου χαρακτήρα και της νομικής και ηθικής απαξίας, που είχε σύμφωνα με τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Αποδείχθηκε όμως, μέσω άβολης και δύσκολης για όλους τους παράγοντες διαδικασίας, ότι ο εντολέας μας παρέμεινε άδικα στη φυλακή για δυόμιση χρόνια για βαρύτατες πράξεις, τις οποίες ουδέποτε διέπραξε υπό τη μορφή και το βάρος που του αποδόθηκαν. Ως εκ τούτου υπέστη βλάβη, την οποία καλείται πλέον να διαχειριστεί σε ηθικό κυρίως επίπεδο. 
 
Είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι για την αθώωση του εντολέως μας για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετώπιζε και τη μετατροπή αυτών σε εντελώς ελαφρές πλημμεληματικές, καθώς έγιναν δεκτοί όλοι οι ισχυρισμοί μας και δεν παρέμεινε, σύμφωνα με την πρωτόδικη εξοντωτική απόφαση, άδικα στη φυλακή».
 
Πληροφορίες: dikastiko.gr

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA