Επεισόδια ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και ΜΑΤ - Νέα απεργία και κλειστά τα σχολεία την Δευτέρα! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επεισόδια ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και ΜΑΤ - Νέα απεργία και κλειστά τα σχολεία την Δευτέρα! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη ένταση επικράτησε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (11-01-2019) έξω από τη Βουλή, καθώς υπήρξαν αντεγκλήσεις ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές που πραγματοποίησαν πορεία και τις δυνάμεις των ΜΑΤ...
 
Χιλιάδες ήταν όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, να προσέλθουν στη συγκέντρωση και την πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία.

Με δηλωμένη την πρόθεση να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν μετά τις 13:00 από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου. 
Ωστόσο, στη διασταύρωση της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού, ήταν παρατεταγμένες κλούβες των ΜΑΤ. Στο σημείο προκλήθηκε παρατεταμένη ένταση και σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα εκπαιδευτικός τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Υπήρξαν αψιμαχίες κι εκατέρωθεν αντεγκλήσεις με αποτέλεσμα οι διμοιρίες των ΜΑΤ να προχωρήσουν σε χρήση χημικών με σκοπό να απωθήσουν τους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές.
Κλειστά αναμένεται να παραμείνουν πολλά σχολεία και τη Δευτέρα καθώς ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, μετά τις σημερινές, προκήρυξαν και νέες κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών: «Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων)».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA