Πρώτη δίκη για το κύκλωμα κοκαΐνης στη Χαλκίδα: Ποινές κάθειρξης σε τρεις Αλβανούς και οι υπόλοιποι στα «μαλακά»! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πρώτη δίκη για το κύκλωμα κοκαΐνης στη Χαλκίδα: Ποινές κάθειρξης σε τρεις Αλβανούς και οι υπόλοιποι στα «μαλακά»!

Πραγματοποιήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χαλκίδας η πρώτη πολύκροτη δίκη για το κύκλωμα κοκαϊνης στη Χαλκίδα, το οποίο είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2018...

Από την πρώτη στιγμή το EviaZoom.gr έφερε στη δημοσιότητα με αποδείξεις και έγγραφα τα στοιχεία του κυκλώματος, το οποίο είχε πασίγνωστους πελάτες της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής, όπως αρχιτέκτονες, σερβιτόροι, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, γιατροί κ.α., συνολικά 55 άτομα που πιάστηκαν από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ

Δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ ορισμένα από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα με στοιχεία και έγγραφα από την δικογραφία.

Η πρωτόδικη δίκη που διεξήχθη από έμπειρους Εφέτες αφορά μόνο τα άτομα που ήταν αντιμέτωπα με κακουργηματικές πράξεις, για διακίνηση ναρκωτικών και για συμμετοχή και υποβοήθηση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι επτά ήταν Αλβανοί (μια είναι γυναίκα), ενώ υπόλοιποι τρεις είναι Έλληνες. Πρόκειται για έναν 42χρονο ιδιώτη, κάτοικο Ιστιαίας, έναν 23χρονο συνιδιοκτήτη επιχείρησης τυροκομικών προϊόντων στους Ωρεούς, και τον 34χρονο επιχειρηματία που διατηρεί εστιατόριο στη περιοχή της Νεάπολης στη Χαλκίδα.

Όπως ανέφερε η δικογραφία που σχημάτισε η Ασφάλεια Χαλκίδας, διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης σε Χαλκίδα, Ερέτρια και Αρτάκη, αλλά και ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Τελικά η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης κατέπεσε για όλους στη δίκη και καταδικάστηκαν σε πολυετή κάθειρξη μόνο οι τρεις Αλβανοί (κάτοικοι Αιδηψού, Βασιλικού και Μπουρτζίου), και συγκεκριμένα τα φερόμενα «αρχηγικά» στελέχη του κυκλώματος, ο 35χρονος Αλβανός σε κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 10.500 ευρώ, ενώ σε 10 χρόνια κάθειρξη με χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, καταδικάστηκαν ο 24χρονος και 36χρονος Αλβανός.

Και οι τρεις επέστρεψαν στη φυλακή.

Για διακίνηση ναρκωτικών καταδικάστηκαν επίσης ο 42χρονος ιδιώτης από την Ιστιαία σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή και ο 23χρονος συνιδιοκτήτης επιχείρησης τυροκομικών προϊόντων από τους Ωρεούς σε 1,5 χρόνο φυλάκιση με αναστολή.

Οι υπόλοιποι κρίθηκαν ως εξαρτημένοι τοξικομανείς και έπεσαν στα πολύ «μαλακά», όπου αυτό είναι και προμήνυμα για το τι θα ακολουθήσει στην άλλη δίκη με το «βαρύ» πελατολόγιο των 55 ατόμων που θα κάτσουν στο σκαμνί με την πλημμεληματική κατηγορία της προσωπικής χρήσης ναρκωτικών. Αυτή η δίκη μάλιστα αναμένεται να γίνει με Δικαστές του Πρωτοδικείου Χαλκίδας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο 34χρονος επιχειρηματίας που διατηρεί εστιατόριο στη περιοχή της Νεάπολης στη Χαλκίδα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με αναστολή.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA