Δικηγορική αμοιβή 200.000 ευρώ είχε ζητήσει ο Λυκουρέζος από τον Φλώρο που αποφυλακίστηκε παράνομα στη Χαλκίδα! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δικηγορική αμοιβή 200.000 ευρώ είχε ζητήσει ο Λυκουρέζος από τον Φλώρο που αποφυλακίστηκε παράνομα στη Χαλκίδα!

Με τις καταθέσεις του ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου και του σωφρονιστικού υπαλλήλου Αντώνη Αραβαντινού συνεχίστηκε η δίκη, για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου...

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος προχώρησε στην παραδοχή ότι ζήτησε 200 χιλιάδες ευρώ ως δικηγορική αμοιβή από τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο μέσω του συνηγόρου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα ζητήθηκαν στο πλαίσιο μίας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Αντωνόπουλου-Φλώρου.

«Στη συνάντηση στα τέλη Αυγούστου 2017 ζήτησα εγώ ένα ποσό 200 χιλιάδων ευρώ ως αμοιβή από το Μιχάλη σε μια συνολικότερη διευθέτηση για μία ήπια πολιτική αγωγή ή καθόλου παράσταση πολιτικής αγωγής. Είχα ενημερώσει τον εντολέα μου και μου είχε πει να το χειριστώ εν λευκώ», κατέθεσε ο κ. Λοκουρέζος.

Ο γνωστός ποινικολόγος κατέθεσε ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν συναινούσε στην καταβολή χρημάτων και αρνήθηκε ότι ο ίδιος πίεζε να δοθούν περισσότερα χρήματα.

Λυκουρέζος: Δεν ετέθη ποτέ εκ μέρους μου θέμα για 5 εκατομμύρια ή 2 εκατομμύρια.
 
Εισαγγελέας: Είθισται ως δικηγορική αμοιβή το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ;
 
Λυκουρέζος: Αν προχωρούσαμε σε διαπραγμάτευση ίσως να ήταν και λιγότερα, 150 χιλιάδες, 100 χιλιάδες ή και τίποτα, δεν ήταν απαίτηση.
 
Πρόεδρος: Τι είπε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος;
 
Λυκουρέζος: Δεν ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος να το διαπραγματευτεί ως συνήγορος του Αριστείδη Φλώρου.
 
Η κατάθεση Αραβαντινού

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο σωφρονιστικός υπάλληλος Αντώνης Αραβαντινός, ο οποίος υποστήριξε πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είχε εκμυστηρευτεί πως ο Αριστείδης Φλώρος κινδύνευε από συγκεκριμένους δικηγόρους.

«Λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία του ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος μου είχε πει ότι ο Αριστείδης Φλώρος κινδυνεύει δυστυχώς από συναδέλφους του. Μου ανέφερε τα ονόματά τους, αλλά δεν θέλω να τα πω. Μου είπε ότι αρχικά ζητούσαν 3 εκατομμύρια, μετά 2. Γινόταν παζάρι για να αποσύρουν την κατηγορία, μου είπε», κατέθεσε ο κ. Αραβαντινός.

Την κατάθεση του αρχιφύλακα των φυλακών διέκοπταν συχνά οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Κατηγορούμενος: Πες την αλήθεια!

Αραβαντινός: Λ.., δεν σε φοβάμαι, εσύ δεν απειλούσες τα παιδιά μου; Ήθελε ο Λ… να ηγεμονεύσει σε ένα μεγάλο κομμάτι των φυλακών.

Κατηγορούμενος: Ναι, κόζα νόστρα...

Αραβαντινός: Κόζα μόστρα είσαι.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Μαΐου.

Πληροφορίες: ANT1

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA