«Εμφύλιος» στον Άρειο Πάγο: Αλληλοκατηγορίες Εισαγγελέων για μεροληψία και «κουκουλώματα» - Αίτημα για εξαιρέσεις και ανάσυρση μηνύσεων! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Εμφύλιος» στον Άρειο Πάγο: Αλληλοκατηγορίες Εισαγγελέων για μεροληψία και «κουκουλώματα» - Αίτημα για εξαιρέσεις και ανάσυρση μηνύσεων!

Με αφορμή την υπόθεση Novartis άρχισαν να αλληλοκατηγορούνται οι Εισαγγελείς που υπηρετούν μάλιστα σε ανώτατες θέσεις της δικαιοσύνης...

Συγκεκριμένα, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής που κατάγεται από τη Νάξο, αφού ζήτησε την ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου εναντίον ανώτατων Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών που είχαν τεθεί στο αρχείο, τώρα ζητάει την εξαίρεση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα από την υπόθεση της Novartis.

Με έγγραφη αναφορά του, ο Γιάννης Αγγελής καλεί τόσο την Ξένη Δημητρίου όσο και τον Δημήτρη Δασούλα να αυτοεξαιρεθούν λόγω ευθιξίας από την σε βάρος του ποινική έρευνα για τα όσα έχει αναφέρει με τις δύο εμπιστευτικές αναφορές του για την υπόθεση της Novartis και σε αντίθετη περίπτωση (που δεν απέχουν) ζητεί την εξαίρεσή τους.

Ο Γιάννης Αγγελής τονίζει στην αίτηση που υπέβαλε ότι αμφισβητεί την αντικειμενικότητα της έρευνας, αλλά και την εμπιστοσύνη προς τα πρόσωπά τους.

Για αυτό το λόγο μάλιστα ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δεν προσήλθε να καταθέσει στο προγραμματισμένο ραντεβού του με τον συνάδελφο του Δημήτρη Δασούλα.
 
Με λίγα λόγια, η υπόθεση Novartis στάθηκε η αφορμή για να αλληλοκατηγορηθούν ακόμα και οι ανώτατοι Εισαγγελείς για σοβαρά αδικήματα όπως μεροληψία και «κουκουλώματα», για τα οποία, ωστόσο, ουκ ολίγες φορές, έχουν κατατεθεί αναφορές και καταγγελίες από πολίτες στον Άρειο Πάγο κατά υφιστάμενων, κατώτερων τους δηλαδή, Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών που υπηρετούν στα δικαστήρια της χώρας, και στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν τεθεί από τους Ανώτατους Εισαγγελείς «εις τον κάλαθον των αχρήστων» που λέγανε οι αρχαίοι Έλληνες, δηλαδή στο λεγόμενο αρχείο.

Υ.Γ. προς τον σεβαστό Άρειο Πάγο: 

Τι απέγιναν οι καταγγελίες, με αποδεικτικά στοιχεία, κατά Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών του Πρωτοδικείου Χαλκίδας; Είχαν την τύχη της Novartis; Επίσης τι απέγινε η καταγγελία, στην οποία εμπλέκεται, Αντεισαγγελέας του Πρωτοδικείου Χαλκίδας και η οποία έχει πατέρα (πρώην) ανώτατο Εισαγγελέα που υπηρετούσε στον Άρειο Πάγο όταν κατατέθηκε η συγκεκριμένη καταγγελία;

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA