Θωμάς για Χρήστο Θεοδώρου: «Στο Εφετείο θα αποδειχθεί ότι έλεγα αλήθειες για τον πρώην Υφυπουργό» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Θωμάς για Χρήστο Θεοδώρου: «Στο Εφετείο θα αποδειχθεί ότι έλεγα αλήθειες για τον πρώην Υφυπουργό»

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση είχε καταθέσει κατά του Δημήτρη Θωμά, ο Ευβοιώτης πρώην Υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Θεοδώρου, σχετικά με τα όσα είχε δηλώσει το 2014 ο πρώην Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου σε βάρος του...

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Θωμάς είχε αναφέρει:

«Ας μας πει ο πρώην Υφυπουργός στο Υπουργείο Ανάπτυξης κατά την διάρκεια της θητείας του, με Υπουργό τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τι πρόσφερε στον τόπο μας. Από τον καιρό που ασχολήθηκε με την κεντρική πολιτική σκηνή,1998 και εντεύθεν, τα περιουσιακά του στοιχεία αυξήθηκαν κατακόρυφα, αφού απέκτησαν καράβια, κότερα, βίλες και πολυτελή αυτοκίνητα, (από ένα μαγαζί που είχαν και πουλούσε χρώματα, είδη κιγκαλερίας κτλ στην Κύμη)....».

Η υπόθεση εκδικάστηκε πρωτόδικα, προ ημερών, μετά από 5 χρόνια και το δικαστήριο της Χαλκίδας έκρινε ένοχο με ποινή φυλάκισης 4 μηνών τον Δημήτρη Θωμά, ο οποίος σημειώνεται ότι ζήτησε αναβολή λόγω κωλύματος του δικηγόρου του, η οποία απορρίφθηκε από την Έδρα.

Τελικά ο Δημήτρης Θωμάς καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή, για την οποία κατατέθηκε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Την πρωτόδικη καταδίκη του Θωμά γνωστοποίησε ο ίδιος ο Χρήστος Θεοδώρου κάνοντας λόγο για δικαίωση, χωρίς ωστόσο να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Ο Δημήτρης Θωμάς τόνισε σε ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr:

«Το Προεδρείο δεν δέχτηκε την αιτηθείσα εκ μέρους μου ολιγοήμερη αναβολή σε κώλυμα στο πρόσωπο του συνηγόρου μου να παρευρεθεί και προχώρησε στη διαδικασία. Η δίκη έγινε χωρίς να έχω συνήγορο και μάρτυρες υπεράσπισης. Υπερασπίστηκα μόνος μου τον εαυτό μου, απροετοίμαστος και ανέτοιμος για κάτι τέτοιο.

Το δικαστήριο μου επέβαλε την ελάχιστη εφέσιμη ποινή των 4 μηνών, για την οποία φυσικά υπέβαλα έφεση.

Μέχρι να εκδικαστεί η έφεση λοιπόν ας περιμένει ο Χρήστος Θεοδώρου. Τότε που και με την παρουσία του συνηγόρου μου και των μαρτύρων υπεράσπισης, είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχθεί στο δικαστήριο ότι με την τότε πολιτική μας κριτική κατά την διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου, απλά αποτυπώσαμε την αλήθεια και την πραγματικότητα...

Θα μπορούσαμε σήμερα να αναδημοσιεύσουμε μερικά από τα τότε δυσμενή για τον Χρ. Θεοδώρου και τον στενό του περίγυρο δημοσιεύματα των ΜΜΕ, του Αθηναϊκού και Επαρχιακού τύπου... Δεν το πράττουμε γιατί θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Αν όμως χρειαστεί θα επανέλθουμε…», κατέληξε ο Δημήτρης Θωμάς.


Είναι δεδομένο ότι ο Χρήστος Θεοδώρου, ακόμα και δίκιο να έχει σε αυτά που αναφέρει στη μήνυση του, έχει υποπέσει σε ατόπημα, το οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί νομικά ο Θωμάς, καθώς, όπως είναι γνωστό, οι πρωτόδικες αποφάσεις δεν δημοσιεύονται καθώς δεν έχουν καμία ισχύ όταν κατατίθεται έφεση, ειδικά σε τέτοιες πρωτόδικες καταδίκες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Υ.Γ.: Την συγκεκριμένη πρωτόδικη απόφαση δημοσίευσε και τοπική «φυλλάδα» της Εύβοιας, ο εκδότης της οποίας, έχει πρώτου βαθμού συγγένεια με μέλος της οικογένειας του κ. Θεοδώρου. 


Η συγκεκριμένη «φυλλάδα» αντίθετα, όπως συνηθίζει, δεν δημοσίευσε την πρωτόδικη απόφαση που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες από τα Δικαστήρια Χαλκίδας, σύμφωνα με την οποία, ο εκδότης της συγκεκριμένης «φυλλάδας» καταδικάστηκε σε αγωγή για ψευδές συκοφαντικό δημοσίευμα που δημοσίευσε και πρέπει να καταβάλλει ως αποζημίωση το ποσό των 4.000 ευρώ. Για την συγκεκριμένη απόφαση ασκήθηκαν εφέσεις και από τον εκδότη, αλλά και από τον ενάγων, ο οποίος θεωρεί ότι είναι πολύ λίγα τα χρήματα που εξέδωσε η Δικαστής που χειρίστηκε την υπόθεση.

Για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε με τα σχετικά έγγραφα...

Νέο «χαστούκι» του ΣτΕ: Παράνομα τα εξοχικά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στη Βόρεια Εύβοια

Παράνομο έκριναν ξανά οι σύμβουλοι Επικρατείας ότι είναι το πολεοδομικό σχέδιο οικισμού στη Βόρεια Εύβοια των συναδέλφων τους, της Ένωσης...

Βίντεο - Ρεπορτάζ