Οργή για την αθώωση και την ποινή «χάδι» στους αστυνομικούς: «Ντροπή και αίσχος στο δικαστήριο! Η απόφαση οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα»! - Προσφυγή ακόμη και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Οργή για την αθώωση και την ποινή «χάδι» στους αστυνομικούς: «Ντροπή και αίσχος στο δικαστήριο! Η απόφαση οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα»! - Προσφυγή ακόμη και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Για «προδιαγεγραμμένη απόφαση» και για «μεθόδευση» προκειμένου ο Επαμεινώνδας Κορκονέας να έχει μία «σκανδαλώδης μεταχείριση» μίλησε η πολιτική αγωγή στο δικαστήριο, αμέσως μετά την απόφαση για τη δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου...

Όπως ανέφερε σε προηγούμενη ανάρτηση το EviaZoom.gr, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας καταδίκασε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα σε ποινή φυλάκισης 13 χρόνια και αναγνώριση ελαφρυντικού πρότερου σύννομου βίου. Αυτό σημαίνει ότι «έσπασαν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί στη πρώτη δίκη και πλέον αποφυλακίζεται (δείτε ΕΔΩ).

Τόσο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος όσο και η Ζωή Κωνσταντοπουλου, στο άκουσμα της κάθειρξης 13 ετών στον Κορκονέα, γνωστοποίησαν ότι θα ασκήσουν αναίρεση υπέρ του νόμου επί της απόφασης.

«Η απόφασή σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα» δήλωσε στο δικαστήριο η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Η απόφαση προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Θα ζητήσουμε την αναιρεση της απόφασης υπέρ του νόμου. Είναι κραυγαλέα αντίφαση. Το ιδιο δικατηριο που καταδικάζει τον Κορκονέα ως δολοφόνο με άμεσο δόλο γιατί εκτέλεσε ενα παιδι 15 χρονών, του χορήγησε ελαφρυντικό και τον αφηνει ελεύθερο. Ο άλλος αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος διότι υπηρχαν αμφιβολίες για το διπλό δόλο που απαιτείται. Πρόκειται για ακραίες νομικές επινοήσεις που δεν υπηρετούν την αναζήτησή της ουσιαστικής αλήθειας. Ο Κορκονέας αποφάσισε και σκότωσε τον Αλέξανδρο. Υπήρξε ένας παρασκηνιακός μηχανισμός με στόχο και μεθοδευμένες αναβολές για να υπαχθεί η υπόθεση στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, οι οποίες ήταν καθοριστικής σημασίας», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Ν. Κωνσταντόπουλος.

Από τη μεριά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

«Η πολιτική αγωγή είμαστε εδώ για τον Αλέξανδρο που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ. Η απόφαση επιβραβεύει τους δράστες, οπλίζει το χέρι του κάθε επόμενου Κορκονέα, του κάθε αστυνομικού που θα δολοφονήσει πολίτη. Ειναι πολύ μακρά η σειρά των αποφάσεων που αντί να τιμωρήσουν, χάιδεψαν τους δράστες. Η πολιτική αγωγή προέβλεψε και κατήγγειλε τη μεθόδευση. Με πρόσχημα την αιφνίδια ασθένεια συνήγορου, δόθηκε αδιανόητη αναβολή 40 ημερών για να ισχύσουν οι ευεργετικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα. Είναι προκλητικό να λέμε ότι ο Κορκονέας τυγχάνει αναγνώριση ελαφρυντικού και τελικά παίρνει ποινή χάδι».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε ότι η Πολιτική Αγωγή θα ζητήσει αναίρεση της απόφασης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ότι θα προσφύγει αν χρειαστεί ενώπιον των διεθνών δικαστικών αρχών «προκειμένου να μην επισφραγιστεί αυτή η υπόθεση με την κατάπτυστη αυτή απόφαση».

Οργισμένος και ο δάσκαλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που ήταν μάρτυρας στη δίκη

Μόλις βγήκε έξω από τα Δικαστήρια δήλωσε:

«Και οι δύο αποφάσεις είναι αισχρές. Ο Κορκονέας βγαίνει αύριο. Ο Σαραλιώτης ήταν εκεί στο συμβάν, αλλά κρίθηκε αθώος. Έγινε ο γάμος, η νύφη παντρεύτηκε αλλά ο γαμπρός όχι. Υπάρχει μία προσβολή νεκρού αλλά κανείς δεν ντρέπεται. Ούτε το δικαστήριο ούτε ο Εισαγγελέας... Το παιδί δεν προκάλεσε. Ήταν ένα καλό και τίμιο παιδί», δήλωσε ο κ. Θαλάσσης, έξω από τα δικαστήρια. «Ντροπή και αίσχος...» φώναζαν οι παρευρισκόμενοι έξω από τα Δικαστήρια.

ΒΙΝΤΕΟ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA