Δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Έσπασαν» τα ισόβια! Κάθειρξη 13 ετών αλλά με ελαφρυντικό στον αστυνομικό Κορκονέα που βγαίνει από τη φυλακή - Αθώος ο δεύτερος αστυνομικός! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Έσπασαν» τα ισόβια! Κάθειρξη 13 ετών αλλά με ελαφρυντικό στον αστυνομικό Κορκονέα που βγαίνει από τη φυλακή - Αθώος ο δεύτερος αστυνομικός! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

11 χρόνια μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, το οποίο ναι μεν έκρινε ένοχο τον δράστη, αλλά με ποινή φυλάκισης 13 χρόνια και αναγνώριση ελαφρυντικού πρότερου σύννομου βίου όπως ανέφερε η Έδρα...

Αυτό σημαίνει ότι «έσπασαν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί στη πρώτη δίκη και πλέον αποφυλακίζεται σύντομα καθώς έχει εκτίσει τουλάχιστον 10 χρόνια (σχεδόν 11), εργαζόμενος στη φυλακή, ο νόμος του επιτρέπει να ζητήσει την αποφυλάκισή του, αφού έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του.


Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας...

Επίσης το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών τον αστυνομικό Βασίλη Σαραλιώτη, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία. 
Ο Βασίλης Σαραλιώτης...

«Το δικαστήριο κρίνει ομόφωνα ένοχο τον πρώτο κατηγορούμενο της πράξης της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο. Ομόφωνα αθώος ο δεύτερος κατηγορούμενος, ελλείψει διπλού δόλου λόγω αμφιβολιών», εκφώνησε η πρόεδρος κ. Παντενά.


Δείτε ΕΔΩ τις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά την απόφαση του δικαστηρίου. 

Ενστάσεις και αντιρρήσεις σημειώθηκαν από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, της Ζωής και του Νίκου Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι προανήγγειλαν αναίρεση στον Άρειο Πάγο αλλά και προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Δείτε ΕΔΩ τις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Από το δικαστήριο απουσίαζε η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν. 

ΒΙΝΤΕΟ 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA