Χαλκίδα: Όταν τα ΜΑΤ έκαναν έφοδο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής - Με ρόπαλα και κοντάρια οι Χρυσαυγίτες αλλά το δικαστήριο τους αθώωσε! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Όταν τα ΜΑΤ έκαναν έφοδο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής - Με ρόπαλα και κοντάρια οι Χρυσαυγίτες αλλά το δικαστήριο τους αθώωσε! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν ακριβώς πριν 6 χρόνια και συγκεκριμένα τα μεσάνυχτα της 20ης Σεπτεμβρίου 2013 όταν οι Χρυσαυγίτες είχαν συγκεντρωθεί κρατώντας ακόμα και ρόπαλα έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα... 

Όπως είχε αποκαλύψει και η ίδια η ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί της Χαλκίδας δεν παρενέβησαν ως όφειλαν και δεν είχαν ενημερώσει ούτε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Γιαυτό το λόγο είχαν σπεύσει στη Χαλκίδα διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα, οι οποίοι ήρθαν σε σύγκρουση με τους συγκεντρωμένους Χρυσαυγίτες. 

Τα ΜΑΤ είχαν συλλάβει συγκεντρωμένους Χρυσαυγίτες, ενώ βρέθηκαν ρόπαλα, κοντάρια, σημαίες, και ασπίδες, όπως ανέφερε και η ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα και πολίτες είχαν καταγγείλει δημόσια την δράση των Χρυσαυγιτών εκείνη την βραδιά.

Ακολούθως τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας, Ευάγγελος Φλεβάρης, ο Διοικητής της Ασφάλειας Χαλκίδας, Παρασκευάς Γάτος, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας της Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, οι οποίοι επανήλθαν μετά από καιρό στις θέσεις τους, καθώς απαλλάχτηκαν από κάθε κατηγορία στην ΕΔΕ που είχε διενεργήσει η ΕΛ.ΑΣ.

Τις παραιτήσεις τους ωστόσο για τα όσα διαδραματίστηκαν με τους Χρυσαυγίτες στη Χαλκίδα, είχαν υποβάλλει ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος Κασκάνης.
 



Η αθώωση των Χρυσαυγιτών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας...

H δίκη έγινε μετά από 5 χρόνια και συγκεκριμένα στις 2 Φεβρουαρίου 2018, παρουσία δεκάδων αστυνομικών (σ.σ. κάποιοι κατέθεσαν υπέρ των Χρυσαυγιτών), στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, όπου τελικά η Αντεισαγγελέας Σταυρούλα Δούση και η Δικαστής, Δέσποινα Ταβούτη έκριναν ότι τελικά δεν συνέβη τίποτα μεμπτό εκείνη την ημέρα...

Η Δέσποινα Ταβούτη υιοθέτησε πλήρως την αθωωτική πρόταση της Σταυρούλας Δούση και όλοι οι Χρυσαυγίτες κρίθηκαν αθώοι για την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας από κοινού.

Δεν γνωρίζουμε τι αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, αν είναι ορθό ή αν ελέγχθηκε ποτέ από κάποιο ανώτερο Δικαστικό Λειτουργό, ωστόσο αυτό που πρέπει να ξέρουν οι αναγνώστες είναι ότι η νεαρή Αντεισαγγελέας, Σταυρούλα Δούση, -που εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 2013-, πρότεινε σε δίκη, λίγους μήνες πριν, να καταδικαστεί ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τσοκάνης για το αδίκημα της δυσφήμησης επειδή είχε δημοσιεύσει το 2014 στο EviaZoom.gr τις φωτογραφίες των Χρυσαυγιτών μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, οι οποίοι χαιρετούσαν μέσα σε γέλια τον τότε Διοικητή της Τροχαίας Χαλκίδας, Κώστα Αργύρη, καταθέτοντας την άποψη του ο δημοσιογράφος ότι η συνάντηση έγινε σε «θερμό» κλίμα, κάτι που το αποδείκνυαν και οι εικόνες. Μάλιστα για την επίσκεψη των Χρυσαυγιτών στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας είχε διαταχθεί ΕΔΕ. (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα).

Η συγκεκριμένη Αντεισαγγελέας, που έχει καταγγελθεί εδώ και καιρό στον Άρειο Πάγο, είχε απορρίψει μάλιστα το αίτημα της αναβολής του δικηγόρου του δημοσιογράφου, ο οποίος δεν ήταν «παρών» λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, και ενώ η υπόθεση ήταν πρωτοείσακτη, εκείνη αντί να χορηγήσει την αναβολή όπως ζητήθηκε και ως όφειλε για να εξεταστεί ο μάρτυρας - κατηγορούμενος, πρότεινε να συνεχιστεί η δίκη, ενώ δεν εξαιρέθηκε παρόλο που είχε καταγγελθεί από πριν, με μόνο μέλημα της να καταδικαστεί ο δημοσιογράφος σε 8 μήνες φυλάκιση και χωρίς αναστολή για ένα σχόλιο του δημοσιογράφου καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και προπάντων την ελευθερία του τύπου. Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε κατατεθεί έφεση, ενώ ακολούθως κατατέθηκε και η σχετική καταγγελία στον Ανώτατο Δικαστήριο σε βάρος της, ενώ η υπόθεση αναμένεται να φτάσει εως τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια αν χρειαστεί.

Τραγική ειρωνία αποτελεί το γεγονός ότι Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας εκείνη την περίοδο, ήταν ο Λάμπρος Χουλιαράς, ο οποίος δύο χρόνια μετά αποκαλύφθηκε από το EviaZoom.gr ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ).

Συνήγορος του δημοσιογράφου ήταν ο Αθηναίος δικηγόρος, Γιάννης Απατσίδης, ο οποίος κατήγγειλε, επίσης, την ώρα του δικαστηρίου ότι η Σταυρούλα Δούση διατηρεί δεσμό με τον Πρόεδρο της Έδρας τονίζοντας ότι δεν έπρεπε να δικάζουν μαζί, ενώ τόνιζε συνεχώς ότι λόγω της καταγγελίας σε βάρος της όφειλε να έχει εξαιρεθεί, όπως ορίζει ο Κώδικας Δεοντολογίας των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, τον οποίο αγνοεί επιδεικτικά η συγκεκριμένη κυρία.
 
Η τοποθέτηση Χουλιαρά

Παράλληλα, τον Ευάγγελο Φλεβάρη είχε αντικαταστήσει τότε ο Λάμπρος Χουλιαράς ο οποίος τον Ιούνιο του 2016, αποκαλύφθηκε από το EviaZoom.gr ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ).


Καταγγελίες για στενές σχέσεις Χρυσής Αυγής και αστυνομίας στη Χαλκίδα

Λίγες μέρες μετά την υπόθεση της 20ης Σεπτεμβρίου 2013, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες από μετανάστες του Πακιστάν, οι οποίοι ανέφεραν στο EviaZoom.gr ότι δέχθηκαν άγρια επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής με τσιμεντόλιθους, ξύλα και πέτρες στο Βασιλικό Χαλκίδας και πως έσπασαν τα μαγαζιά τους και τους χτύπησαν άσχημα μπροστά σε αστυνομικούς, οι οποίοι δεν τους άφησαν να κάνουν ούτε μήνυση όπως είχαν καταγγείλει. (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ). Στο ίδιο δημοσίευμα υπήρχε και καταγγελία του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε πως η Αστυνομία της Χαλκίδας προστατεύει και καλύπτει την Χρυσή Αυγή.


Επίσκεψη της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και ΕΔΕ

Όπως προαναφέραμε, το 2014 και ενώ οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη για την σχέση αστυνομικών και Χρυσής Αυγής, η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, επισκέφθηκε μαζί με τον τότε υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Απόστολο Γκλέτσο, την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, όπου συναντήθηκαν και με τον, -τότε-, Διοικητή της Τροχαίας Χαλκίδας, Κώστα Αργύρη, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ΕΔΕ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ).

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA