Υπόθεση «Noor 1»: Με απόφαση του ΣτΕ επεστράφη στο Μαρινάκη το κατασχεμένο διαβατήριο - Είχε κάνει προσφυγή κατά της Αστυνομίας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Υπόθεση «Noor 1»: Με απόφαση του ΣτΕ επεστράφη στο Μαρινάκη το κατασχεμένο διαβατήριο - Είχε κάνει προσφυγή κατά της Αστυνομίας

Να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική η απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία του αφαιρέθηκε το διαβατήριο ζητούσε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης...

Τον Οκτώβριο του 2018, είχε αφαιρεθεί από την διεύθυνση διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ το διαβατήριο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά τη διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με την οποία τέθηκε σε βάρος του ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Συγκεκριμένα, με εισαγγελική διάταξη είχε απαγορευθεί στον εφοπλιστή και σε τρεις συνεργάτες του η έξοδός τους από την Ελλάδα, μετά από δίωξη που του απαγγέλθηκε για την υπόθεση του «Noor1».

Όμως, η εν λόγω εισαγγελική διάταξη δεν επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος δημοσίου συμφέροντος.

Κατόπιν αυτών, ο εφοπλιστής ζήτησε από την Ελληνική αστυνομία να του επιστραφεί το διαβατήριο που του είχε αφαιρεθεί, αλλά το αίτημά του δεν είχε γίνει αποδεκτό.

Τον Δεκέμβριο του 2018, το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ εξέδωσε απόφαση επί της αίτησης αναστολής, η οποία και απορρίφθηκε.

Ωστόσο πριν λίγους μήνες υπέβαλε νέο αίτημα και το ΣτΕ αποφάσισε να του το δώσει πίσω και να άρει την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA