Δίκη Χρυσής Αυγής - Απολογία Μίχου: «Ρε καραγκιόζη...»! Ένταση και ύβρεις μεταξύ των δικηγόρων! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δίκη Χρυσής Αυγής - Απολογία Μίχου: «Ρε καραγκιόζη...»! Ένταση και ύβρεις μεταξύ των δικηγόρων! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισοδιακά διεξήχθη η απολογία του Ευβοιώτη πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μίχου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, κατηγορούμενος, ως μέλος της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης...

Λίγο πριν κλείσει η απολογία του σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του συνηγόρου του και ενός εκ των συνηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου με αφορμή την προτροπή του πρώτου προς τον εντολέα του να αναφερθεί στις ιδεολογικές του διαφορές με το κόμμα.

«Φασιστάκι, καραγκιόζη, βλάκα...» είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα με τη μητέρα και τους φίλους του Παύλου Φύσσα να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και το δικαστήριο να διακόπτει.

Ο συνήγορος του Ν. Μίχου άρχισε να φωνάζει προς τους Δικαστές που έφευγαν λέγοντας: «ωραία προστασία. Τους έχετε ασύδοτους τόσα χρόνια» και από την πλευρά των συνηγόρων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής να ακούγεται «πάμε έξω να μου τα πεις αυτά».

Με την έναρξη της διαδικασίας ξεκίνησε ξανά η απολογία του Νίκου Μίχου

Ο Νίκος Μίχος κατά τη διάρκεια της απολογίας του είπε πως την ημέρα της δολοφονίας του Φύσσα βρισκόταν στην Εύβοια και πρόσθεσε πως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Νίκος Μιχαλολιάκος το γνώριζε από το ίδιο βράδυ.

«Με πήραν και μου είπαν ότι έγινε ένα περισταστικό με κάποιο Ρουπακιά, τον οποίο δεν ήξερα. Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Όλοι βρίζαμε. Έγινε ένα μπάχαλο εκείνο το βράδυ. Ξυπνήσαμε και δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Ήταν αισχρό. Όσο πολιτικός αντίπαλος κι αν είσαι με κάποιον δεν κανεις τέτοιο πράγμα. Το καταδικάσαμε. Δεν ξέραμε τι έχει γίνει. Μας είπαν στην αρχή για καβγά στο ποδόσφαιρο, μετά ειπαν ότι είχαν προηγούμενα, αλλά ότι και να ήταν το καταδικάσαμε όλοι. Είχαμε τρελαθεί όλοι γιατί ήταν το κόμμα σε άνοδο και θα έπεφτε από τέτοιο πράγμα. Ήταν χοντρό για εμάς. Μας στοίχισε πολύ» ανέφερε το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής».
«Οι υπεύθυνοι, ας πάνε ισόβια κι αυτό αξίζει. Όχι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την τοπική του Πειραιά. Δεν μπορεί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα να καταδικαστούν. Δεν έχουν σχέση. Οι τοπικές δεν είχαν σχέση μεταξύ τους» πρόσθεσε.

Πρόεδρος: «Ποιος σας ενημέρωσε για τον Φύσσα;».

Κ: «Είχα μιλήσει εκείνη τη νύχτα με όλους. Ο Παναγιώταρος ήταν; Ο Λαγός; Θυμάμαι με τον Λαγό που μίλησα, έβριζε θεούς και δαίμονες».

Π: «Και ο αρχηγός;».

Κ: «Αν θυμάμαι καλά, μου είπε ότι μίλησε με τον Μιχαλολιάκο και έβριζε κι εκείνος. Είχε γίνει χαμός, σας λέω. Του λέω ποιος το έκανε ρε Γιάννη; Μου λέει εκείνος ο ηλίθιος!».

Π: «Τον ήξερε δηλαδή;».

Κ: «Δεν ξέρω».

Ο Νίκος Μίχος υποστήριξε ότι αποχώρησε από το κόμμα το 2017, καθώς είχε την άποψη ότι μετά τη δολοφονία Φύσσα και την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων αλλιεργατών θα έπρεπε να υπήρχαν διαγραφές.

«Μετά τον Φύσσα πιστεύω έπρεπε να διαγραφούν οι υπεύθυνοι της τοπικής. Μας είχαν πει ότι μόλις βγει ο αρχηγός από τη φυλακή, θα γίνουν όσα πρέπει. Μας ζητούσαν να είμαστε ήρεμοι και να περιμένουμε. Όπως και μετά την επίθεση στους αλλιεργάτες. Ήταν αισχρό. Ένα άλλο θέμα που με πείραξε ήταν το πού πήγαιναν τα λεφτά από τις συνδρομές και όχι μόνο. Οι δράσεις είχαν σταματήσει. Πού πήγαιναν τα χρήματα;» είπε σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν σε αποχώρηση.
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA