Καταγγελία: Αστυνομικοί συνέλαβαν και κακοποίησαν τον γνωστό δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Καταγγελία: Αστυνομικοί συνέλαβαν και κακοποίησαν τον γνωστό δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη (ΦΩΤΟ)

Κρατούμενος με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας βρίσκεται αυτή την ώρα ο δικηγόρος των Αθηνών, Γιάννης Απατσίδης, ο οποίος έγινε μάρτυρας υβριστικής και βίαιης συμπεριφοράς αστυνομικών...

Όταν λοιπόν παρενέβη και διαμαρτυρήθηκε για την παράνομη συμπεριφορά τους, κλήθηκαν πέντε αστυνομικοί χωρίς διακριτικά (!) οι οποίοι άρχισαν να τον προπηλακίζουν και να τον κακοποιούν ενώ στη συνέχεια τον συνέλαβαν φορώντας του χειροπέδες. Παραμένει κρατούμενος μέχρι αυτή την ώρα (μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα 21-10-2019).

Όπως αναφέρει το documentonews.gr του Κώστα Βαξεβάνη:

«Μια ακόμα υπόθεση τρομοκράτησης και κακοποίησης σε βάρος πολίτη και μάλιστα δικηγόρου, ήρθε στο προσκήνιο σήμερα, στο "αμαρτωλό" Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, που πλέον φημίζεται για τις μεθόδους που κάποιοι αστυνομικοί του χρησιμοποιούν απέναντι ακόμα και σε όσους επισκέπτονται το χώρο για μια βεβαίωση!

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και αυτή του δικηγόρου του Documento και συνήγορου σε δίκες του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννη Απατσίδη, ο οποίος βρέθηκε στο ΑΤ Ομόνοιας προκειμένου να παραλάβει κάποια βεβαίωση για υπόθεσή του.

Ωστόσο, έγινε μάρτυρας υβριστικής και βίαιης συμπεριφοράς αστυνομικών απέναντι σε κοπέλα με ψυχολογικά προβλήματα. Όταν λοιπόν παρενέβη και διαμαρτυρήθηκε για την παράνομη συμπεριφορά τους, κλήθηκαν πέντε αστυνομικοί χωρίς διακριτικά (!) οι οποίοι άρχισαν να τον προπηλακίζουν και να τον κακοποιούν ενώ στη συνέχεια τον συνέλαβαν φορώντας του χειροπέδες!

Αυτή τη στιγμή ο Γ. Απατσίδης παραμένει στο ΑΤ Ομόνοιας και οι αστυνομικοί αρνούνται να λειτουργήσουν με βάση το νόμο.

Αυτό το περιστατικό είναι μέσα σε λίγες ώρες, το δεύτερο, μετά την άθλια συμπεριφορά αστυνομικών σε κινηματογράφο όπου απομάκρυναν από αίθουσα προβολής ανήλικα παιδιά επειδή παρακολουθούσαν την ταινία Joker!»
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ