Δικαστήρια Χαλκίδας: Αθωώθηκαν 19 υπάλληλοι και ιδιώτες για την υπόθεση απάτης με τα παράβολα μεταβίβασης οχημάτων στη Π.Ε. Εύβοιας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δικαστήρια Χαλκίδας: Αθωώθηκαν 19 υπάλληλοι και ιδιώτες για την υπόθεση απάτης με τα παράβολα μεταβίβασης οχημάτων στη Π.Ε. Εύβοιας

Το σκάνδαλο είχε «σκάσει» το 2015, ωστόσο 4,5 χρόνια μετά, 19 άτομα που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση αθωώθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας...

Πρόκειται για την υπόθεση υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας που αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2015.

Η ζημιά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανερχόταν στο ποσό των 115.000 ευρώ περίπου και για περίοδο 4 μηνών (Νοέμβριος 2014-Φεβρουάριος 2015).

Όπως είχε γράψει και το EviaZoom.gr, υπάλληλοι παρατήρησαν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στην ακύρωση παραβόλων για μεταβίβαση οχημάτων.

Το χρονικό διάστημα από 2.1.2015 ως 28.2.2015 εμφανίστηκαν προς ακύρωση τουλάχιστον 36 βεβαιώσεις ακύρωσης παραβόλων, δυνάμει των οποίων η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κλήθηκε να επιστρέψει τα αναλογούντα σε αυτά ποσά. Καθώς τους παρελθόντες μήνες οι βεβαιώσεις ακυρώσεων μεταβιβάσεων ήταν συγκριτικά ελάχιστες, οι υπάλληλοι αντελήφθησαν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Οι υπόνοιες για πιθανές παράνομες πράξεις στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας τους οδήγησαν να κάνουν καταγγελία στον -τότε- Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον -τότε- περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Με έγγραφη εντολή του περιφερειάρχη διενεργήθηκε τάχιστα προκαταρκτική εξέταση και στις 15 Μαρτίου παραδόθηκε στον Μπακογιάννη το πόρισμα που ανέφερε μεταξύ άλλων:

Από την έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον ένας υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, -ενδεχομένως να έχει υπάρξει και εμπλοκή άλλων υπαλλήλων, τους οποίους τυχόν να ανακαλύψει ο περαιτέρω και εις βάθος έλεγχος-, αφαιρούσε τα παράβολα από τους φακέλους των ήδη μεταβιβασθέντων οχημάτων και συνέτασσε βεβαίωση, πιστοποιώντας ότι δεν είχε γίνει χρήση παραβόλων και συνεπώς ο δικαιούχος που αναγραφόταν στη βεβαίωση έπρεπε να εισπράξει το αναλογούν χρηματικό ποσό.

Τελικά μετά από 4,5 χρόνια και συγκεκριμένα την Δευτέρα (11-11-2019) κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας 19 υπάλληλοι και ιδιώτες που ασχολούνταν με μεταβιβάσεις, έκδοση αδειών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Το Δικαστήριο κήρυξε αθώους και τους 19.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA