Σκανδαλώδης «αθώωση» 19 ατόμων στα Δικαστήρια Χαλκίδας - Στα πρώτα θέματα του ΑΝΤ1 η αποκάλυψη του EviaZoom.gr (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σκανδαλώδης «αθώωση» 19 ατόμων στα Δικαστήρια Χαλκίδας - Στα πρώτα θέματα του ΑΝΤ1 η αποκάλυψη του EviaZoom.gr (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα πρώτα θέματα του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν η υπόθεση που αποκάλυψε το EviaZoom.gr, με την σκανδαλώδη «αθώωση» 19 ατόμων που κατηγορούνταν ως συνεργοί στην υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, άνω των 115.000 ευρώ, στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας... 

Όπως έγραψε, εδώ και μέρες, το EviaZoom.gr (δείτε ΕΔΩ), το δικαστήριο έγινε την Δευτέρα (11-11-2019) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, χωρίς ωστόσο να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, καθώς η δικηγόρος της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Ελένη Θαλασσινού είχε ...ξεχάσει να υποβάλει έγκληση όπως ορίζει ο νέος Ποινικός Κώδικας μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019, αν και η συγκεκριμένη αλλαγή είχε ανακοινωθεί εδώ και μήνες, ενώ αντίθετα ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Δημήτρης Καρβέλης το γνώριζε και ζήτησε να απαλλαχθούν οι 19 κατηγορούμενοι, όπως και έγινε.

Αφηρημάδα;..., ασχετοσύνη; ή παραδικαστικό; το ερώτημα που τέθηκε αιτιολογημένα από το EviaZoom.gr...


Στο δελτίο ειδήσεων μετέδωσε την είδηση ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, Παναγιώτης Στάθης, ο οποίος ανέφερε το πλήρες ρεπορτάζ του EviaZoom.gr, το οποίο είχε αναπαράγει και στο site που διατηρεί, «dikastiko.gr».


Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Ακολουθεί ολόκληρο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του EviaZoom.gr:

«Σάλο προκαλεί τελικά η πραγματική αιτία που «αθωώθηκαν» τα 19 άτομα που κατηγορούνταν για την υπόθεση απάτης και υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος, άνω των 115.000 ευρώ, στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η οποία είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2015...
 
Όπως είχε καταγγελθεί αρχικά και ανέφερε το -τότε- πόρισμα της Περιφέρειας, υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας φέρεται να «τσέπωνε» χιλιάδες ευρώ από τα παράβολα μεταβίβασης οχημάτων, ενώ κατηγορήθηκαν ως συνεργοί του, 19 υπάλληλοι και ιδιώτες που ασχολούνταν με μεταβιβάσεις, έκδοση αδειών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
 
Σε βάρος του υπαλλήλου είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη (σ.σ. εκκρεμεί η δίκη του), όχι όμως και για τους 19, οι οποίοι κατηγορήθηκαν τελικά με πλημμεληματική κατηγορία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας την οποία, διοικεί από το 2013 ως προϊστάμενος, o Δημήτρης Προκοπίου.
 
Έτσι η υπόθεση για τους 19 θα εκδικαζόταν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας τον Φεβρουάριο του 2019. Ωστόσο η δικηγόρος της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Ελένη Θαλασσινού, ζήτησε να αναβληθεί γιατί δεν ήταν «παρών» ο μάρτυρας κατηγορίας, Φάνης Σπανός.
 
Τα όσα ακολουθούν προκαλούν σάλο και οργή...
 
Τελικά το δικαστήριο έγινε την Δευτέρα (11-11-2019) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, ωστόσο πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Δημήτρης Καρβέλης ζήτησε να απαλλαχθούν και οι 19 κατηγορούμενοι επειδή, όπως είπε, η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας δεν είχε υποβάλει έγκληση όπως ορίζει ο νέος Ποινικός Κώδικας μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019. Ο Εισαγγελέας της Έδρας δέχτηκε τον ισχυρισμό του δικηγόρου και ζήτησε να απαλλαχθούν και οι 19 από την κατηγορία, κάτι που ανακοίνωσαν και οι δικαστές αργότερα.
 
Δηλαδή η δικηγόρος της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Ελένη Θαλασσινού -που είχε αναλάβει την υπόθεση-, δεν γνώριζε ότι έπρεπε να υποβληθεί έγκληση, κάτι που προκαλεί μεγάλη εντύπωση και ερωτήματα, καθώς η συγκεκριμένη αλλαγή είχε ανακοινωθεί εδώ και μήνες.
 
Δείτε ΕΔΩ ένα από τα δημοσιεύματα που ανέφεραν τη συγκεκριμένη αλλαγή με ημερομηνία 13 Ιουνίου 2019.
 
Πως είναι δυνατόν λοιπόν η κ. Θαλασσινού, - η οποία μάλιστα ήταν και υποψήφια πρόεδρος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας στις τελευταίες εκλογές-, να μην είχε πάρει χαμπάρι για την συγκεκριμένη αλλαγή, ενώ αντίθετα την γνώριζε ο κ Καρβέλης;
 
Ένα άλλο «καυτό» ερώτημα είναι, πως είναι δυνατόν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας του διαπλεκόμενου Δημήτρη Προκοπίου, η οποία είναι αρμόδια για τις ημερομηνίες των δικαστηρίων, να μην έχει προγραμματίσει να γίνει πιο νωρίς η δίκη από την 1η Ιουλίου 2019 που ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας, για μία τέτοια υπόθεση κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος;
 
Από κει και πέρα προκύπτουν, τουλάχιστον, πολιτικές ευθύνες για Φάνη Σπανό και Γιώργο Κελαϊδίτη μετά το «φιάσκο» της υπόθεσης, άσχετα αν ο πρώτος μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη ήταν αυτοί που κατέθεσαν τη μήνυση για την φερόμενη απάτη.
 
«Θα γίνει έρευνα...» λέει ο Περιφερειάρχης μετά τον σάλο...
 
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός ανακοίνωσε ότι θα διερευνηθούν ευθύνες από πράξεις και παραλείψεις προσώπων που χειρίστηκαν την υπόθεση σε κάθε επίπεδο. Επίσης ανέφερε ότι διερευνάται η δυνατότητα προσβολής της εν λόγω δικαστικής απόφασης σε ανώτερο βαθμό δικαιοσύνης»


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Παραδικαστικό ή ασχετοσύνη; Η σκανδαλώδης αιτία που «αθωώθηκαν» 19 άτομα για υπεξαίρεση χιλιάδων ευρώ στα Δικαστήρια Χαλκίδας - Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ!

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA