Θανατηφόρο τροχαίο στον Άγιο Στέφανο: Ούτε για κατάθεση δεν κλήθηκαν από την Εισαγγελία οι αρμόδιοι του Δήμου Χαλκιδέων | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Θανατηφόρο τροχαίο στον Άγιο Στέφανο: Ούτε για κατάθεση δεν κλήθηκαν από την Εισαγγελία οι αρμόδιοι του Δήμου Χαλκιδέων

Καμία όχληση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας στους αρμόδιους του Δήμου Χαλκιδέων για τα αίτια του θανατηφόρου τροχαίου στον Άγιο Στέφανο με θύμα την 48χρονη Κατερίνα Βλάχου...

Η υπόθεση έγινε θέμα συζήτησης στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο (δείτε ΕΔΩ) και όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Έργων, Βασίλης Γουρνής δεν κλήθηκαν να δώσουν κάποια κατάθεση στην Εισαγγελία, τονίζοντας ότι το έργο είναι του ΑΔΜΗΕ με αρμοδιότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ότι καμία σχέση δεν έχει ο Δήμος Χαλκιδέων.


Είχε προηγηθεί πάντως η ερώτηση του Γιάννη Μπάκα που είπε: 

«Να ρωτήσω αν απ'οτι ακούστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε σήμανση του Δήμου Χαλκιδέων και μετά αφαιρέθηκε... Δηλαδή με βάση και το έγγραφο που σας εστάλη γιατί είπαν ότι υπήρχε μία εκτροπή κυκλοφορίας...»

Συγκεκριμένα o Βασίλης Γουρνής δήλωσε:

«Το φρεάτιο ήταν κίνδυνος - θάνατος, όσοι το πατάγαμε πεταγότανε στον αέρα. Η Περιφέρεια έδωσε εντολή στον ΑΔΜΗΕ να το αποκαταστήσει.Οι κώνοι προφανώς τοποθετήθηκαν από την ΑΔΜΗΕ. Τώρα εάν ήταν οι προβλεπόμενοι και εάν έπρεπε να μπουν δεν το γνωρίζω, το ερευνά η Τροχαία η οποία έχει διαβιβάσει τον φάκελο στον Εισαγγελέα και ούτε είχαμε κάποια όχληση να δώσουμε κάποια κατάθεση, δεν έχει καμία σχέση το εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων».

Πάντως άγνωστο παραμένει αν έχουν κληθεί για κατάθεση άλλα πρόσωπα μετά και από τις δηλώσεις του Βασίλη Γουρνή.

Και για να μην ξεχνάμε...

Το 2015 είχαν σκοτωθεί δύο άτομα στη «καταραμένη» νησίδα που βρίσκεται στο Πάρκο Ελευθερίας όπου υπήρξαν καταγγελίες και αναφορές για ευθύνες της -τότε- Δημοτικής Αρχής του Χρήστου Παγώνη. Ωστόσο δεν ασκήθηκε καμία ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ άγνωστες παραμένουν, μέχρι σήμερα, και οι ενέργειες που έκανε για τα συγκεκριμένα συμβάντα. (δείτε ΕΔΩ τι είχε γράψει το 2015 το EviaZoom.gr)
 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA