Κραυγή απελπισίας από κρατούμενο στις φυλακές: «Έβγαλα δεύτερο κεφάλι από χτυπήματα αστυνομικών» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κραυγή απελπισίας από κρατούμενο στις φυλακές: «Έβγαλα δεύτερο κεφάλι από χτυπήματα αστυνομικών» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Οι φωτογραφίες του κρατούμενου των Φυλακών Νιγρίτας σοκάρουν...

Μοιάζουν να είναι επεξεργασμένες με εφέ που χρησιμοποιούνται στον κινηματογράφο για να δημιουργούν αληθοφανείς παραμορφώσεις.

Στο πίσω μέρος του κεφαλιού του έχει δημιουργηθεί ένα «δεύτερο κεφάλι» που προκλήθηκε όπως λέει από χτύπημα όπλου αστυνομικού, αλλά και άλλων αστυνομικών τη στιγμή της σύλληψής του. Ένας μεγάλος όγκος (ύγρωμα ή λίπωμα) που όσο περνά ο καιρός μεγαλώνει καθώς ξεκίνησε σε μέγεθος καρυδιού και έφτασε να είναι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. 

Ο κρατούμενος, που είναι Βουλγαρικής καταγωγής,
φοβάται πως κινδυνεύει η ζωή του κι ετοιμάζεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα δικαιώματα των Κρατουμένων ενώ ζητά να μεταφερθεί στη χώρα του προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και να είναι κοντά στους συγγενείς του τους οποίους έχει να δει 5 χρόνια.

Είχε συλληφθεί το 2015 όταν οδηγούσε ένα μίνι λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες από την Συρία.

Ο δικηγόρος του, Θεόδωρος Σιμόπουλος λέει στα SerraikaNea.gr:

«Ο εντολέας μου είναι ένας άνθρωπος που βιώνει απάνθρωπες συνθήκες κατά την κράτησή του στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας. Η κατάσταση της υγείας του, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στη βία που του ασκήθηκε από τα αστυνομικά όργανα κατά τη σύλληψή του, είναι τέτοια που απαιτείται εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα την οποία δεν μπορεί να έχει εκεί που κρατείται. 

Έχει υποβάλει αλλεπάλληλα αιτήματα για την μεταφορά του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να τύχει της δέουσας ιατρικής περίθαλψης πλην όμως κανένα μέχρι σήμερα δεν έχει εισακουστεί. Παραμένει κρατούμενος με ένα πρόβλημα που καθημερινά οξύνεται και αντιμετωπίζεται από τις Αρχές με παγερή αδιαφορία.

Μετά την τελεσίδικη καταδίκη του για το αδίκημα για το οποίο κρατείται, έχει υποβάλει –ως έχει δικαίωμα- αίτημα για μεταγωγή του σε φυλακή της Βουλγαρίας, πλην όμως μέχρι σήμερα το αίτημα αυτό παραμένει σε εκκρεμότητα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και αυτό παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των βουλγαρικών Αρχών που αποδέχονται τη μεταφορά του στη Βουλγαρία.

Όλα τα παραπάνω τον έχουν οδηγήσει στην απόφαση να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε βάρος της Ελλάδος για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής του και την πρωτοφανή κωλυσιεργία των Ελληνικών Αρχών να απαντήσουν στο αίτημα του για την μεταφορά στις φυλακές της Βουλγαρίας».

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA