Ξένη Δημητρίου για Εισαγγελέα Αγγελή: Δεν ενδιαφέρθηκε για παραδικαστικό κύκλωμα και την υπόθεση Φλώρου που είχε αποφυλακιστεί παράνομα από τους Δικαστικούς Λειτουργούς της Χαλκίδας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ξένη Δημητρίου για Εισαγγελέα Αγγελή: Δεν ενδιαφέρθηκε για παραδικαστικό κύκλωμα και την υπόθεση Φλώρου που είχε αποφυλακιστεί παράνομα από τους Δικαστικούς Λειτουργούς της Χαλκίδας (ΦΩΤΟ)

Σε μία πολύκροτη αποκάλυψη προχώρησε η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου κατά την τρίτη της κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis...

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διατύπωσε την άποψη ότι ο Ιωάννης Αγγελής είχε εμμονή με την υπόθεση Novartis, γεγονός που η ίδια το ερμήνευσε ως υπερβολή. «Είχε και άλλες υποθέσεις. Για παράδειγμα το παραδικαστικό. Μετά από δική μου πίεση έγιναν κατ' οίκον έρευνες. Υπήρχε ένα υλικό που "μιλούσε" και στο οποίο υπήρχαν εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί. Του το είπα: ¨Πρέπει να προχωρήσεις και να υπάρξουν αποτελέσματα. Αν δεν είναι καθαροί αυτοί τότε αλλοίμονο μας¨. Οι άνθρωποι αυτοί δικάζουν παίρνουν αμοιβές» αφηγήθηκε και επισήμανε: «Ο κ. Αγγελής δεν ενδιαφέρθηκε. Όπως και για την υπόθεση Φλώρου».

Σημειώνεται, ότι ο Αριστείδης Φλώρος, είχε αφεθεί ελεύθερος με πλαστά πιστοποιητικά τον Αύγουστο του 2018 με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας. Μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει ακολούθησε η έφεση του Αρείου Πάγου και η μεταμεσονύχτια δικαστική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Εύβοιας, η οποία ακύρωσε την απόφαση των Δικαστικών Λειτουργών της Χαλκίδας. Ακολούθως συνελήφθη ξανά και οδηγήθηκε στη φυλακή. Τον Νοέμβριο του 2019 ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, μείωσε την πρωτόδικη ποινή των 21 ετών κάθειρξη σε ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί όπως ορίζει ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα δημοσιεύματα για τον Αριστείδη Φλώρο.

Σε ερώτηση του εισηγητή της ΝΔ, Θ. Πλεύρη, για τη δικογραφία Novartis, η μάρτυρας απάντησε ότι η δικογραφία είχε «φύγει» από το γραφείο της σε διάστημα 45 λεπτών. Τότε, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γ. Μπούγας, διερωτήθηκε για το πώς είναι δυνατόν να πρόλαβε η ίδια να διαμορφώσει άποψη. «Δεν ήθελα να την κρατήσω ούτε λεπτό παραπάνω. Είδα το πόρισμα των επιθεωρητών» αντέτεινε και ρώτησε με τη σειρά της: «Τι θα γινόταν αν η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κρατούσε τον φάκελο μια εβδομάδα;».

Σύμφωνα με πηγές του ΚΙΝΑΛ, η Ξένη Δημητρίου δεν αρνήθηκε ότι από τις 7 Ιανουαρίου του 2019, ο Ι. Αγγελής της είχε πει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι πίσω από το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας». Επ’ αυτού, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσαν ότι η κ. Δημητρίου παρέθεσε την εξής στιχομυθία: «Του είπα: "Παιδί μου, για ο,τι λες, αποδείξεις έχεις; Μου είπε όχι και για τον λόγο αυτό δεν το συμπεριέλαβε και στις αναφορές του».

Κατά τις πηγές της ΝΔ, ο Θ. Πλεύρης ρώτησε την μάρτυρα αν ελέγχει κανείς τα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία αρχειοθετήθηκε η εμπλοκή τους στο σκάνδαλο Novartis, με την Ξ. Δημητρίου να απαντά αρνητικά. «Δηλαδή, κρίθηκαν μη σοβαρές ενδείξεις και γι’ αυτό δεν κλήθηκαν να πουν τις απόψεις τους;» επανήλθε ο εισηγητής της συμπολίτευσης και η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συμφώνησε μαζί τους. Κατά τις ίδιες πηγές, σχετικά με την περιβόητη δήλωση του Δ. Παπαγγελόπουλου περί του μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους, η Ξ. Δημητρίου δήλωσε ότι θα ήθελε μήνες για να κάνει αξιολόγηση του βάθους της υπόθεσης Novartis. «Πώς λοιπόν σε λίγες ώρες ο κ. Παπαγγελόπουλος μίλησε, άρα αξιολόγησε, ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους;» ξαναρώτησε ο Θ. Πλεύρης, με την μάρτυρα να αδυνατεί να εξηγήσει κάτι που δεν είπε η ίδια.
 
«Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ερευνούν και να αποκαλύπτουν»

Απαντώντας σε αντίστοιχο ερώτημα, η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τόνισε ότι δεν θα ποινικοποιήσει την ενημέρωση και τη δημοσιογραφική έρευνα. «Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ερευνούν και να αποκαλύπτουν. Η έρευνα είναι συνωμοσία;» διερωτήθηκε και παρέθεσε το εξής παράδειγμα: «Την Τσικνοπέμπτη πήγα να πάρω αντίγραφο της κατάθεσης μου από τον Άρειο Πάγο. Εκείνη την ημέρα θα έβγαινε η απόφαση του Εισαγγελέα για τους προστατευόμενους. Εκεί είδα ένα μέλος του σημερινού υπουργικού συμβουλίου να συζητά με μια δημοσιογράφο. Τι σημαίνει αυτό; Πρέπει να προχωρήσω σε αυθαίρετα συμπεράσματα;».

Με πληροφορίες και από το DocumentoNews.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA