Δικαστήρια Χαλκίδας: Αδικαιολόγητα καθυστερημένες δικαστικές αποφάσεις σε ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή (ΕΓΓΡΑΦΑ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δικαστήρια Χαλκίδας: Αδικαιολόγητα καθυστερημένες δικαστικές αποφάσεις σε ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Ένα ακόμη παράδειγμα από τα ευτράπελα και ανεξήγητα που συμβαίνουν στα Δικαστήρια Χαλκίδας και ο Άρειος Πάγος μαζί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει, κάποια στιγμή, να ασχοληθούν έμπρακτα με το συγκεκριμένο Δικαστικό Μέγαρο...

Όπως αποκαλύπτει το EviaZoom.gr με στοιχεία και επίσημα έγγραφα, δύο δικαστικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου Χαλκίδας που αφορούν ασφαλιστικά μέτρα και τακτική διαδικασία αγωγής, εκδόθηκαν μετά από 7 μήνες (και άνω) και 1,5 χρόνο αντίστοιχα!

Συγκεκριμένα:

Η πρώτη περίπτωση αφορά ασφαλιστικά μέτρα για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης (αρ. απόφασης 202/2020) που εκδίκασε ο Δικαστής - Πρόεδρος Πρωτοδικών Χαλκίδας, Ευθύμιος Κατσαλούλης.

Μετά από αναβολές η δίκη για την συγκεκριμένη υπόθεση εκδικάστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2019 και η απόφαση τελικά εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε από τον συγκεκριμένο Δικαστή στις 29 Απριλίου 2020, ενώ σημειώνεται ότι ο αιτών και ο δικηγόρος του έλαβαν γνώση τον Μάιο για την απόφαση, η οποία δηλαδή έκανε πάνω από 7 μήνες για να εκδοθεί. Επίσης, ένα επιπλέον στοιχείο που θα κριθεί από τους αρμοδίους, είναι το γεγονός ότι ο ένας διάδικος (σ.σ. ο καθ' ού σε βάρος του οποίου κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα), έχει αδερφή δικαστική γραμματέα που υπηρετεί στα Δικαστήρια Χαλκίδας.

Για την ιστορία, τα ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκαν από τον Δικαστή, με την αιτιολογία ότι τα συκοφαντικά κείμενα σε βάρος του αιτούντος είχαν αποσυρθεί και ότι ο καθ' ού δεν είχε αναφερθεί ξανά στο πρόσωπο του αιτούντος ώστε να θίξει την τιμή, την υπόληψη, και την επαγγελματική φήμη του αιτούντος.

Δείτε το επίσημο έγγραφο με την δικαστική απόφαση, η οποία θα σταλεί στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τα περαιτέρω (τυχόν δικές τους ενέργειες, κ.α.):

(πατήστε πάνω στις εικόνες για ζουμ)


Η δεύτερη περίπτωση αφορά τακτική διαδικασία αγωγής για υπόθεση (ξανά) συκοφαντικής δυσφήμισης (αρ. απόφασης 38/2020) που εκδίκασε η Δικαστής του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, Ευτυχία Μάρη, η οποία εδώ και λίγους μήνες έχει πάρει μετάθεση για το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εκδικάστηκε τον Ιούνιο του 2018 και η απόφαση τελικά εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε από την συγκεκριμένη Δικαστή στις 27 Ιανουαρίου 2020. Δηλαδή μετά από ένα 1 χρόνο και 6 μήνες και ενώ είχε πάρει ήδη μετάθεση για το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Για την ιστορία, η αγωγή απορρίφθηκε από την συγκεκριμένη Δικαστή με την αιτιολογία ότι οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί έγιναν ενώπιον συγκεκριμένων φυσικών προσώπων που δεν έχουν όμως την ιδιότητα τρίτου προσώπου.

Σημειώνεται, ως προς το ποινικό σκέλος, ότι ο ένας από τους δύο εναγόμενους σε βάρος του οποίου κατατέθηκε η αγωγή, έχει ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα σε 1 χρόνο φυλάκιση.

Δείτε το επίσημο έγγραφο με την δικαστική απόφαση, η οποία θα σταλεί στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τα περαιτέρω (τυχόν δικές τους ενέργειες, κ.α.):

(πατήστε πάνω στις εικόνες για ζουμ)

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA