Ξυλοκοπήθηκε άγρια 65χρονος κρατούμενος των Φυλακών Χαλκίδας - Τι αναφέρει ο δικηγόρος του | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ξυλοκοπήθηκε άγρια 65χρονος κρατούμενος των Φυλακών Χαλκίδας - Τι αναφέρει ο δικηγόρος του

Σοβαρό επεισόδιο δημιουργήθηκε μέσα στο νοσοκομείο Κρατουμένων «Άγιος Παύλος», όπου ξυλοκοπήθηκε άγρια 65χρονος κρατούμενος ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας και κατέληξε να τρώει πολτοποιημένη τροφή με το καλαμάκι...

Πρόκειται για κρατούμενο που την περασμένη Δευτέρα και μόλις είχε μεταχθεί από τις Φυλακές της Χαλκίδας όπου εκτίει πολυετή κάθειρξη για χρέη προς το Δημόσιο, στον Κορυδαλλό καθώς επρόκειτο να παρουσιαστεί στο Πενταμελές Εφετείο προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση του.

Λόγω των σοβαρών καρδιολογικών αλλά πνευμονολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού αλλά εκεί τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Μόλις μπήκε στο θάλαμο, άλλος κρατούμενος ο οποίος ωρυόταν να μεταφερθεί λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σε ψυχιατρείο, άρχισε να γρονθοκοπεί αναίτια τον άτυχο 65χρονο, καταφέρνοντας του χτυπήματα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να προκαλέσει κάταγμα στη γνάθο.

Αιμόφυρτο το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και εν συνεχεία στο ΚΑΤ, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο κρατούμενος εκτός από τη σπασμένη γνάθο έχει υποστεί κεφαλαιμάτωμα αριστερά μετωπιαία και διπλό κάταγμα της κάτω γνάθου, που εξαιτίας και της χρόνιας αναπνευστικής πνευμονοπάθειας, χρίζει νευροχειρουργικής επανεκτίμησης.

Στο μεταξύ οι γιατροί του συνέστησαν, για τις επόμενες 4 με 6 εβδομάδες, συντηρητική αντιμετώπιση των καταγμάτων της κάτω γνάθου, με περαστή δίαιτα, δηλαδή να τρώει με το καλαμάκι…

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 65χρονου κρατούμενου, Βαγγέλη Καντιάνη, για το περιστατικό ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα των Φυλακών Κορυδαλλού.


Τι δήλωσε στο dikastiko.gr ο δικηγόρος του

«Ο εντολέας μου, ήδη κρατούμενος στην Κ.Κ Χαλκίδας, μετήχθη στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να εκδικαστεί η έφεσή του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών. Κατά την είσοδό του, στις 28/9/2020 σε θάλαμο νοσηλείας στο νοσοκομείο κρατουμένων Άγιος Παύλος, καθόσον αντιμετωπίζει καρδιολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα, εντελώς αναίτια εδέχθη σφοδρή επίθεση από άγνωστο σε εκείνον κρατούμενο, ο οποίος απαιτούσε τη μεταφορά του στο Ψυχιατρείο. Τον κτύπησε με γροθιές και μετά την πτώση του στο έδαφος, με κλωτσιές στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών ήταν να υποστεί διπλό κάταγμα στη γνάθο, κεφαλαιμάτωμα και άλλες κακώσεις και να μεταφερθεί εσπευσμένα σε δύο εφημερεύοντα νοσοκομεία, προς άμεση αντιμετώπιση των τραυμάτων του. Υποβλήθηκε σε δύο (2) αξονικές τομογραφίες όμως η ήδη επιβαρυμένη υγεία του, καθιστά αδύνατη την υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση προς αντιμετώπιση των καταγμάτων. Ακολουθεί συντηρητική αγωγή αντιμετώπισης των καταγμάτων και περαστή δίαιτα».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA