Βασιλικό: Θετικοί στον κορονοϊό δύο Χαλκιδέοι εργαζόμενοι της «SABO» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Βασιλικό: Θετικοί στον κορονοϊό δύο Χαλκιδέοι εργαζόμενοι της «SABO»

Δύο εργαζόμενοι της εταιρείας «SABO» που εδρεύει στο Βασιλικό Χαλκίδας διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό...
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για δύο Χαλκιδέους που διαμένουν στη πόλη της Χαλκίδας, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες όπως η ηλικία τους.
 
Για τα συγκεκριμένα κρούσματα απέστειλε ανακοίνωση στο EviaZoom.gr και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Νομού Ευβοίας, το οποίο τονίζει, μεταξύ άλλων:

«Η πανδημία χτυπά όλο και πιο επικίνδυνα τις πόρτες μας. H διοίκηση της SABO ενημέρωσε επιλεκτικά μόνο ένα κομμάτι των εργαζομένων της εταιρείας για ύπαρξη δύο κρουσμάτων covid στα γραφεία. Στέλνει για τεστ συγκεκριμένα τμήματα του προσωπικού (γραφεία και εργοδηγοί) και ανακοίνωσε ότι προχωράει σε απολύμανση των γραφείων.
 
Όμως ο χώρος εργασίας μας είναι ενιαίος. Οι εργαζόμενοι των γραφείων (μηχανικοί, σχεδιαστές, κλπ, προϊστάμενοι στα τμήματα) είναι σε διαρκή κίνηση από τμήμα σε τμήμα. Η μία ιατρική μάσκα που παρείχε το γραφείο προσωπικού αρκετούς μήνες πριν και τα απολυμαντικά μόνο στους κοινόχρηστους χώρους της παραγωγής σε καμία περίπτωση δεν είναι εγγύηση για την υγεία και την ασφάλεια μας. Πόσο μάλλον που πολλοί από μας ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες οι ίδιοι ενώ όλοι έχουμε αντίστοιχες ομάδες στο στενό μας περίγυρο. Δεν μπορούμε να ζούμε στο φόβο. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τη ζωή μας για ένα μεροκάματο ή για να μην κλείσει η επιχείρηση!
 
Απαιτούμε:
 
1. Εδώ και τώρα υπεύθυνη ενημέρωση όλου του προσωπικού από τη διοίκηση
 
2. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας. Να πραγματοποιούνται εργασίες μόνο εφόσον εξασφαλίζεται η προστασία της υγείας κατά την εκτέλεσή τους.
 
3. Άμεσα τεστ σε όλο το προσωπικό (γραφεία και παραγωγή, μόνιμους και εργολαβικούς).
 
4. Επαναλαμβανόμενα τεστ στο προσωπικό κάθε 15 μέρες.
 
5. Απολύμανση όλων των χώρων της παραγωγής
 
6. Απολυμαντικά και σαπούνια στις τουαλέτες , αντισηπτικά σε όλα τα πόστα της παραγωγής
 
7. Επαρκή αριθμό ιατρικών μασκών για όλο το προσωπικό σε καθημερινή βάση
 
8. Μειωμένοι ρυθμοί δουλειάς και επιπλέον διαλείμματα για να αντιμετωπίζεται η καταπόνηση του εργαζόμενου από τη χρήση της μάσκας
 
9. Πλήρης καταβολή δεδουλευμένων για τους συναδέλφους που μπαίνουν σε καραντίνα».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA