Μουρίκι Βοιωτίας - Λουκίσια: Μητέρα Δικαστή η 63χρονη που «έσπασε» την καραντίνα για να πάει στην κηδεία παρουσία 200 ατόμων | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μουρίκι Βοιωτίας - Λουκίσια: Μητέρα Δικαστή η 63χρονη που «έσπασε» την καραντίνα για να πάει στην κηδεία παρουσία 200 ατόμων

Σε μερική άρση των μέτρων αυτοπροστασίας που λήφθηκαν σε οικισμούς του Δήμου Θήβας και στα Λουκίσια προχώρησε η Πολιτική Προστασία, καθώς από τα πρώτα 250 τεστ κορονοϊού προέκυψε μόνο ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο και ιχνηλατείται ως προς τις επαφές του...

Όπως έγραψε από την πρώτη στιγμή το EviaZoom.gr (δείτε ΕΔΩ) μια 63χρονη που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό «έσπασε» την καραντίνα και πήγε με πυρετό στην κηδεία του αδερφού της στο χωριό Μουρίκι της Θήβας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επίσης, η 63χρονη είναι μητέρα Δικαστή, ενώ θετικός διαγνώστηκε και ο σύζυγος της.

Η γυναίκα έχασε τον αδερφό της την περασμένη Παρασκευή και η κηδεία του έγινε στο χωριό καταγωγής τους την Κυριακή. Η ίδια εμφάνισε συμπτώματα αλλά παρευρέθηκε στην κηδεία. 
Λίγες μέρες μετά ο πυρετός της ανέβηκε πολύ με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η νοσηλεία της. 
«Στην κηδεία δεν ήρθαν ούτε οι κόρες του θανόντος. Εκείνη γιατί ήρθε;», διερωτήθηκαν κάτοικοι της περιοχής τονίζοντας πως δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο ασφαλείας και προστασίας για τον κορονοϊό.

Στη κηδεία είχαν πάει γύρω στα 30 άτομα από τα Λουκίσια.  
 
Για τους κατοίκους των οικισμών Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και Λουκίσια του Δήμου Χαλκιδέων αίρονται οι συστάσεις για μη προσέλευση των μαθητών στις σχολικές μονάδες, καθώς και η σύσταση μη μετακίνησης των εργαζομένων προς την εργασία τους.

Για τους κατοίκους των οικισμών αυτών εξακολουθούν ωστόσο να ισχύουν οι αυστηρές συστάσεις για παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης, καθώς και για χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Φυσικά, ισχύουν και τα μέτρα αυτοπροστασίας, όπως αποστάσεις, υγιεινή των χεριών κ.λπ.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA