Χορηγήθηκε ένα ελαφρυντικό στον Ευβοιώτη Νίκο Μίχο και γλιτώνει την κάθειρξη - Αντιμετωπίζει από 1 έως 5 έτη φυλάκισης | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χορηγήθηκε ένα ελαφρυντικό στον Ευβοιώτη Νίκο Μίχο και γλιτώνει την κάθειρξη - Αντιμετωπίζει από 1 έως 5 έτη φυλάκισης

Δόθηκε ένα πολυπόθητο ελαφρυντικό στον Ευβοιώτη Νίκο Μίχο που είχε ζητήσει από την αρχή και γλιτώνει έτσι την πολυετή κάθειρξη, καθώς πλέον αντιμετωπίζει από 1 έως 5 έτη φυλάκισης, ενώ η χορήγηση των αναστολών θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες...

Ο Ευβοιώτης Νίκος Μίχος, που κατάγεται από την Αμάρυνθο κρίθηκε ένοχος για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Χωρίς κανένα ελαφρυντικό η ποινή θα ήταν από 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη.

Συγκεκριμένα, ελαφρυντικά χορηγήθηκαν σε όσους έκρινε το δικαστήριο πως είχαν μικρή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, ενώ από τους πρώην βουλευτές, ελαφρυντικά έλαβαν οι Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης και Νίκος Μίχος.

Ειδικότερα:

- Οι βουλευτές Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος λαμβάνουν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

- Στον Νίκο Μίχο αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

- Ο Μιχάλης Αρβανίτης λαμβάνει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Στους καταδικασθέντες για ένταξη και υπόθεση του Παύλου Φύσα, Γεώργιο Δήμου και Γεώργιο Στάλκο, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Τέλος, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στους Αναστάσιο Μάριο Αναδιώτη, Γεώργιο Χρήστο Τσακανίκα και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη (ένταξη και υπόθεση Φύσσα), Δημήτριο Αγριογιάννη, Μάρκο Ευγενικό, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Θωμά Μαριά (ένταξη και Αιγύπτιοι αλιεργάτες) και Χρήστο Αντώνιο Χατζηδάκη (ένταξη και υπόθεση ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα).

Σημειώνεται ότι δεν χορηγήθηκε κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης (δείτε ΕΔΩ).

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA