Πολυτεχνείο - Χαλκίδα: Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν λουλούδια (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Πολυτεχνείο - Χαλκίδα: Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν λουλούδια (ΦΩΤΟ)

Πενταμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τους βουλευτές Ευβοίας Βαγγέλη Αποστόλου και Μίλτο Χατζηγιαννάκη, τον γραμματέα της ΝΕ Ευβοίας, Δημήτρη Φωκά, την περιφερειακή σύμβουλο με τον συνδυασμό «Στερεά Υπεροχής», Θεοδώρα Ακριώτου και τον πρώην αναπληρωτή γεν. γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρό, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (17-11-2020) στο μνημείο Εθνικής Αντιστάσεως στη Χαλκίδα, όπου τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, όπως τονίζεται, κατέθεσε λουλούδια για να τιμήσει τη μνήμη της επετείου του Πολυτεχνείου...

Τα μέλη της αντιπροσωπείας έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η συμβολική παρουσία μας σήμερα εδώ έχει ένα διπλό μήνυμα:

Αφενός, ότι τα αιτήματα της εξέγερσης της νεολαίας τον Νοέμβριο του ’73 παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά, ειδικά στην περίοδο της πολυεπίπεδης κρίσης που βιώνουμε σήμερα. Αφετέρου, ότι η δημοκρατία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μπει σε καραντίνα. Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, έχοντας χάσει εντελώς τον έλεγχο στη διαχείριση της πανδημίας και του οικονομικού Αρμαγεδώνα που τη συνοδεύει, επιχειρεί, με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, να στήσει ένα τεχνητό σκηνικό έντασης για να αποπροσανατολίσει τον δημόσιο διάλογο από τις τεράστιες ευθύνες της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, που από την πρώτη στιγμή ανέδειξε την ανάγκη προστασίας της δημόσιας Υγείας, δεν πρόκειται να πέσει σε αυτή την παγίδα. Φέτος, τιμούμε τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν με τη ζωή τους για τη δημοκρατία με τρόπο συμβολικό, προσαρμοσμένο στις πρωτοφανείς συνθήκες της περιόδου. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποσύρουν την απόφαση-μνημείο αυταρχισμού του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας περί απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη τη χώρα, που θυμίζει άλλες, σκοτεινές εποχές».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA